مدیر اجرایی طرح احیای معادن گفت: در سالی که گذشت، موفق به احیای ۵۹۴ محدوده و معدن غیرفعال به چرخه تولید کشور شدیم که بر این اساس، حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن به ظرفیت تولید معدنی کشور افزوده شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، عباس جرجانی درباره عملکرد این طرح در سال ۱۴۰۳ با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در طرح احیا و همکاری استانها در این زمینه، بیان کرد: با بازگشت ۵۹۴ معدن به چرخه تولید، براساس پروانههای بهرهبرداری زمینه اشتغال سه هزار و ۸۸۰ نفر در کشور فراهم شده است.
وی افزود: با احیای این معادن، ظرفیت تولید کشور حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن افزایش یافته است. این موضوع اهمیت احیای معادن غیرفعال را نشان میدهد زیرا علاوه بر ایجاد اشتغال، به افزایش تولید کشور نیز کمک میکند.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس عنوان کرد: از ابتدای شروع به کار طرح احیای معادن تاکنون، دو هزار و ۳۳۳ معدن احیا شدهاند. این واحدها از روشهای مختلفی از طریق مزایده و یا بسترسازی برای سرمایهگذاری دوباره راهاندازی و برخی نیز با مشارکتهای جدید فعالیت خود را از سر گرفتهاند. در این میان، برخی بهرهبرداران نیز با جذب سرمایهگذار توانستهاند به چرخه تولید بازگردند.
به گفته جرجانی، این دو هزار و ۳۳۳ واحد پتانسیل اشتغال برای حدود ۲۳ هزار نفر را فراهم کرده و ظرفیت تولید کشور را حدود ۷۶ میلیون تن افزایش دادهاند.
وی در ادامه به برگزاری کارگروههای احیا در ۱۳ استان کشور اشاره کرد و علت عدم برگزاری آن در سایر استانها را تغییرات مدیریتی و نیاز به زمان بیشتر برای ایجاد ثبات در این استانها دانست.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس در خصوص روند پایش معادن احیا شده، اظهار داشت: از ۱۹۸ معدن که در سال ۱۴۰۳ احیا شد، دوباره وضعیت آنها را بررسی کردیم و مشخص شد که حدود ۶۴ تا ۶۵ درصد همچنان فعال هستند. این نشاندهنده پیگیری استانها برای جلوگیری از بازگشت این واحدها به وضعیت تعطیلی است؛ هرچند برخی از این معادن به دلایل مختلف از جمله شرایط بازار در معرض رکود قرار دارند.
جرجانی تاکید کرد: هدف ما این است که بار دیگر برای فعالسازی این معادن تلاش کنیم اما در آمارهای مربوط به معادن فعال، آنها را لحاظ نمیکنیم.
وی مطرح کرد: ۹۶ بسته سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۳، تعریف و ۵۱ بسته به مزایده گذاشته شد. برخی از مزایدهها، برنده داشته و تلاش ما بر این است تا با همکاری استانها، سایر محدودههای معدنی را نیز به بخش خصوصی واگذار کنیم تا در نهایت ظرفیت تولید و اشتغال کشور افزایش یابد.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس در ادامه تصریح کرد: همچنین استانها پنج هزار و ۱۲۰ محدوده را در سال ۱۴۰۳ برای تعیین تکلیف به مزایده گذاشتهاند که محدودههای دارای برنده مشخص شده و مراحل واگذاری آن در حال انجام است.
جرجانی در خصوص برنامههای سال آینده طرح در احیا و فعالسازی معادن و محدودههای معدنی، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۴، پیگیری و راهاندازی ۳۰۰ واحد معدنی در دستور کار قرار دارد.
وی یادآور شد: همچنین، سال گذشته تدوین ۱۰ طرح توجیهی در برنامه بود که به نتیجه نرسید اما طی سال گذشته، پیمانکار آن مشخص شد. از این رو قصد داریم این ۱۰ طرح را تهیه کرده و زمینه فعالیت شرکتها را برای اجرای آنها فراهم کنیم.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که سه طرح توجیهی در مناطق غربی و مرکزی کشور اجرایی شود.
انتهای پیام//