بیستوچهارمین جلسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
به گزارش فلزاتآنلاین، دکتر بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در این نشست تاکید کرد:
شورای عالی معادن، نقش اثرگذاری در تدوین سیاستهای حوزه معادن بر عهده دارد. اما متاسفانه امکان حضور انجمنهای تخصصی یا ذینفعان در این شورا وجود ندارد. به علاوه آنکه فعالیت این شورا از
شفافیت کافی برخوردار نیست.
۱۱ نماینده در شورای عالی معدن، فعالیت میکنند، اما تنها ۲ نماینده به بخش خصوصی واقعی تعلق دارد که نماینده اتاق بازرگانی و خانه معدن ایران هستند.
حضور نمایندهای فعال از سوی کمیسیون معدن و صنایع معدنی در شورای عالی معادن، اثرات مثبت بسزایی را به دنبال خواهد داشت. این موضوع در شورای گفتوگو بخش خصوصی و دولت با وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح خواهد شد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با طرح پرسش وقت آن نرسیده جای نگرایی کنیم؟، گفت: باید به جوانها میدان دهیم و در راستای جانشی نپروری گام برداریم. شکوری در ادامه افزود: فعالان
اقتصادی و تصمی مگیران کشور اعتقاد دارند، معدن میتواند جایگزین نفت در اقتصاد کشور باشد. اما سیاست گذاریها به گونهای است که ضررهای غیر قابل جبرانی به این بخش وارد میآورد.
برای نمونه مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص یک درصد از درآمد بخش معدن به خزانه دولت، به معنی پایان کار بسیاری از معادن کشور خواهد بود. جوان گرایی، نیاز شورای عالی معادن حسین قلی، نایب رئیس کمیسیون معدن صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در ادامه نشست از انتخاب نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی معادن توسط کمیسیون گفت:
با پیگیر یهای انجام گرفته، مصوب شد دکتر شکوری ب هعنوان نماینده اتاق بازرگانی ایران در شورای عالی معادن حضور پیدا کند. اما همچنان، آقای میرمحمدصادقی، این مسئولیت را برعهده دارند. حضور دو
نماینده ب هصورت همزمان نیز ممکن نیست.
وی تاکید کرد: آقای میرمحمدصادقی به عنوان پیشکسوت مورد احترام سایر اعضا هستند. اما جوانگرایی باید مورد توجه هرچه بیشتر قرار گیرد. افرادی در شورا حضور پیدا کنند که بتوانند از حق بخش خصوصی دفاع
کنند. اما متاسفانه برخی احکامی که تاکنون در شورا صادر شده، به ضرر معدنکاران بوده است. علاوه بر این انتظار میرود، نماینده اتحادیه مربوط نیز در جلسات شورای عالی معادن حضور پیدا کند.
کنفدراسیون معدن تشکیل شود
سجاد غرقی، عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز در ادامه گفت: تشکیل کنفدراسیون معادن، میتواند نقش اثرگذاری در بهبود عملکرد این حوزه داشته باشد. چراکه این صنف، تنوع بسیار بالایی دارد و به تعامل بیشتری نیاز دارد. بنابراین انتظار میرود تشکیل چنین مجمعی در دستور کار کمیسیون معدن و صنایع معدنی قرار گیرد. نمایندگان بخش خصوصی در کمیسیونهای مختلف، پاسخگوی عملکرد خود باشند.
انجمن سنگ آهن را باید یکی از موفقترین تشکلهای بخش خصوصی دانست. کما اینکه با تلاش این انجمن، دولت تاکنون نتوانسته عوارضی بر صادرات سنگ آهن، وضع کند.