مدیر فروشگاه پیشگام فلز که در زمینه عرضه شمش، میلگرد، تسمه، لوله و ورقهای آلومینیومی فعالیت میکند، گفت: مکررا در رسانهها اعلام میشود که صنعت آلومینیوم به خودکفایی رسیده است و امکان تولید انواع محصولات آلومینیومی در داخل کشور مهیا است، در صورتی که این گفته درست نیست و افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند به خوبی این موضوعی را میدانند، به طور مثال در بحث تولید شمشهای آلومینیومی به خودکفایی نرسیدهایم و هنوز برای رسیدن به این هدف راه طولانی در پیش داریم، اگر ممنوعیت واردات شمش و مواد اولیه آلومینیومی برطرف نشود، قطعا تولیدات صنایع مصرفکننده شمش متوقف خواهد شد. پرواضح است که تا چند سال آینده نیز در زمینه تولید شمش آلومینیومی به خودکفایی نخواهیم رسید.
محمد اسدی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ممنوعیتهای ایجاد شده برای جلوگیری از واردات شمشهای آلومینیومی به کشور، در حالی میتوانست اعمال شود که تعداد واحدهای تولیدی شمشهای خالص آلومینیومی افزایش یابد، در حال حاضر شرکتهای فعال در این زمینه نیز به دلیل نبود مواد اولیه با تمام ظرفیت خود تولید نمیکنند و اجرای اینگونه طرحها کمکی به صنعت کشور نمیکند.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مباحثی که در بازار مطرح میشود بحث انحصار است اما این مطلب آنگونه که عنوان میشود واقعیت ندارد و نمیتوان گفت که بازار شمشهای آلومینیومی در انحصار افراد خاصی است. گرچه گاهی، شاهد برخی شیطنتها از سوی همکاران هستیم.
مدیریت فروشگاه پیشگام فلز درخصوص انحصاری بودن تولید شمشهای آلومینیومی نیز افزود: در حال حاضر تولید شمش در انحصار شرکتهای معدودی است و گاهی این شرکتها که به مواد اولیه ارزانتر دسترسی دارند و برای اینکه رقیبان خود را از بازار حذف کنند یا باعث انزوای آنها شوند، دست به کاهش غیرمنطقی قیمت شمش میزنند و بازار را متشنج میکنند.
اسدی در مورد تاثیر تحریمها بر صنعت آلومینیوم، بیان کرد: در سالهای اخیر با شروع تحریمها، شاهد افزایش قیمت محصولات داخلی و وارداتی بودهایم که این تنها مختص صنایع مرتبط با آلومینیوم نبوده است و همه صنایع از این افزایش قیمتها متاثر شدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد ماده اولیه برای تولید شمشهای خالص آلومینیومی، وارداتی است، تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی حتی به آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید شمش آلومینیومی خالص، دسترسی ندارند و وضع اینگونه ممنوعیتها برای واردات، قطعا بر تولید انواع مصنوعات آلومینیومی تاثیر منفی خواهد گذاشت و در آیندهای نزدیک شاهد توقف کامل تمامی واحدهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی خواهیم بود.
مدیریت فروشگاه پیشگام فلز در مورد میزان وابستگی صنعت آلومینیوم به سایر کشورها، اظهار کرد: متاسفانه در صنعت آلومینیوم هیچ کالایی وجود ندارد که بتوانیم صفر تا ۱۰۰ آن را در داخل کشور تولید کنیم و تمام اقلام تولید شده در این صنعت به واردات وابسته است و این ارتباط زنجیروار صنایع با یکدیگر تاثیر بسزایی بر رکود بازار انواع محصولات آلومینیومی داشته است که بازار شمش نیز از این رکود بیتاثیر نبوده است.
اسدی با اشاره به ضعف مدیریتی در کشور، ادامه داد: مدیریان با اجرایی کردن ممنوعیت واردات به صنعت تولید شمش آلومینیوم لطمه زدهاند و به همین دلیل است که بازاریانی همچون من ترجیح میدهیم در شرایط موجود، فعالیتی نداشته باشیم. در «بازار فتح» که باید تمام محصولات و مواد اولیه آلومینیوم موجود باشد، محصولات آلومینیومی کمیاب شدهاند.
وی در مورد تولید ورقهای آلومینیومی، بیان کرد: برای تولید ورق از پلیت استفاده میشود، درواقع پلیت پس از چند مرحله نورد به ورق تبدیل میشود، یکی از فعالیتهای ما واردات پلیت است که در تولید ورق به کار میرود.
مدیریت فروشگاه پیشگام فلز درخصوص مصارف ورق آلومینیومی، عنوان کرد: از ورقهای ضخیم در صنایع قالبسازی استفاده میشود و فعالان این صنعت میتوانند ورقهای مورد نیاز خود را از بازار «فتح» خریداری کنند. در بازار برای ورقهای آلومینیومی متقاضیان زیادی وجود دارد و شرکت ما که واردکننده اینگونه محصولات است، تاکنون با مشکلی در زمینه خرید و فروش این نوع محصولات مواجه نشده است.
وی درمورد عرضه شمش و بیلت خالص، عنوان کرد: خرید و فروش شمشهای خالص از طریق بازار صورت نمیگیرد و این شمشهای خالص یا در بورس کالا عرضه میشود و یا تولیدکنندگان شمشهای آلیاژی به صورت مستقیم از کارخانههای اصلی مواد اولیه مورد نیاز خود را تهیه میکنند.
مدیریت فروشگاه پیشگام فلز در پایان با اشاره به تفاوت بیلتهای تولید شده در شرکت ایرالکو و بیلتهای موجود در بازار، گفت: بیلتهایی که توسط شرکت ایرالکو تولید میشود، بیلتهای دی سی است و سطح صاف و صیقلی دارد ولی بیلتهایی که در بازار وجود دارد، از طریق ریختهگری تولید شدهاند به همین دلیل سطح صیقلی و مسطحی ندارند.
انتهای پیام//