معاون دادستان اراک گفت: احداث کارخانه آندسازی و تعطیلی خط قدیم گام مهمی در رفع دغدغههای زیستمحیطی مردم و مسئولان استان مرکزی است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، آلایندگی زیستمحیطی و تلاش برای بهبود شرایط آب و هوای اراک دغدغه این روزهای مسئولان استان مرکزی بود و در همین راستا معاون دادستان عمومی و انقلاب اراک و مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی طی بازدید از روند ساخت کارخانه ۱۰۰ هزارتنی آندسازی واقع در شهرک صنعتی خیرآباد با مدیرعامل، تیم فنی مستقر در سایت و پیمانکاران حاضر دیدار و گفتوگو کردند.
احداث این سایت علاوه بر تعطیلی کارخانه آندسازی قدیم و رفع دغدغه شهروندان در خصوص آلودگیهای زیستمحیطی، سالانه حدود ۷۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی را برای کشور به همراه دارد.
معاون دادستان اراک در این بازدید ضمن اشاره به موانع و مشکلات موجود در مسیر این پروژه بزرگ، بیان کرد: با وجود برخی موانع و سنگاندازیها، پیشرفت پروژه از آغاز سال ۱۳۹۷ تا به امروز، محسوس و امیدوارکننده است.
براساس گزاشی از ایلنا، صالحی ضمن قدردانی از عوامل دستاندرکار این پروژه، تأکید کرد: یکی از اولویتها و دغدغههای موجود در خصوص شهر اراک، موضوع آلودگی هواست، لذا ما از هر اقدامی که به کاهش و حل این معضل منتهی شود، حمایت میکنیم و امیدوارم حضور ما باعث دلگرمی بیشتر و تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از این کارخانه شود.
در ادامه تقیپور، مدیرعامل شرکت کربن صنعت امیرکبیر با ارائه آماری در خصوص رضایتبخش نبودن روند پیشرفت فیزیکی پروژه تا قبل از سال ۱۳۹۷، توضیح داد: از آغاز سال ۱۳۹۷ و با استقرار تیم مدیریتی جدید در این شرکت، ابتدا ساماندهی نیروی انسانی و سپس ورود پیمانکاران معتبر و صاحب عنوان در سطح استان و کشور صورت پذیرفت.
وی افزود: با ایجاد نظم و انگیزه کافی توانستیم قطار سازندگی را در ریل قرار داده و علیرغم برخی مشکلات و کمبودها شاهد پیشرفت فیزیکی پروژه باشیم.
مدیرعامل شرکت کربن صنعت امیرکبیر ضمن ارائه گزارش از اقدامات انجام شده بیان داشت: از مسئولان استان توقع حمایت بیشتری داریم تا بتوانیم هر چه سریعتر این کارخانه را به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرکل سازمان محیط زیست استان مرکزی نیز در این بازدید خواستار اطلاع رسانی بیشتر با هدف شفافسازی فعالیتهای این شرکت شد.
وی با تقدیر از اقدام مهندس مجیدی در خصوص عقد قرارداد با مشاور زیستمحیطی اظهار امیدواری کرد مناسبات میان دو مجموعه فارغ از مسائل حقوقی و در چارچوب رویکردهای زیست محیطی استمرار یابد.
شایان ذکر است کارخانه آندسازی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در سال توسط شرکت کربن صنعت امیرکبیر در حال احداث است. با بهرهبرداری از این کارخانه که تامینکننده آند (بلوکهای کربنی) مورد نیاز سالانه شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) است، ۳۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد.