مدیر ارشد بخش تحقیقات در شرکت معدنی «MinEx CRC» در گفتوگو با پایگاه خبری «Innovation News Network» از تاثیر نوآوری بر سرعت بخشیدن به توسعه بخش معدن استرالیا مواردی را مطرح کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از پایگاه خبری «Innovation News Network»، استخراج مواد معدنی سهم عمدهای را در اقتصاد استرالیا به خود اختصاص داده است؛ به طوری که حدود ۷۵ درصد از سهم صادرات این کشور به صادرات مواد معدنی تعلق دارد. با توجه به اینکه نزدیک به ۸۰ درصد از ذخایر معدنی استرالیا هنوز به مرحله اکتشاف نرسیده است، تحقیق، توسعه و نوآوری و بهکارگیری فناوری در توسعه معادن به منظور اطمینان از ادامه روند شکوفایی در این بخش در بلندمدت از اهمیت بالایی برخوردار است.
در راستای کمک به توسعه بخش معدن استرالیا، شرکت «MinEx CRC» به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه اکتشافات معدنی جهان، بر موضوع ایجاد نوآوری در بخش معدن و ارائه فناوریهای جدید در زمینه اکتشاف مواد معدنی و تولید این مواد متمرکز شده است.
دیوید گیلز، مدیر ارشد بخش تحقیقات در شرکت معدنی «MinEx CRC» در پاسخ به این سوال که چگونه ایجاد نوآوری در فناوریهای به کار رفته در بخش معدن موجب افزایش سرعت پیشرفت صنعت مذکور در استرالیا خواهد شد، بیان کرد: بهکارگیری نوآوری تاثیر بسیار زیادی در روند توسعه بخش معدن استرالیا داشته است و به نظر میرسد این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد.
وی در خصوص این موضوع که در بخش معدن جهانی، استفاده از نوآوری و بهکارگیری فناوریهای مدرن چندان تاثیرگذار نخواهد بود، علاوه بر رد این ادعا، عنوان کرد: تاریخ ثابت کرده است استفاده از نوآوری در سالهای گذشته در بخش معدن، بهرهوری را افزایش داده و به کمک فناوریهای جدید شیوههایی ایمنتر و سازگارتری، به ویژه در حفاظت از محیط زیست در بخش مذکور ارائه شده است.
گیلز خاطرنشان کرد افزایش بهرهوری ناشی از بهکارگیری فناوریهای مدرن در سراسر زنجیره ارزش منابع معدنی، یکی از دلایل مهمی به شمار میرود که باعث شده در حال حاضر بتوان مس را با عیار نزدیک به ۰٫۵ درصد خلوص استخراج کرد.
وی به نوآوریهای دیگری در بخش معدن استرالیا همچون فرایند خودکارسازی زیرساختهای حملونقل در معادن، فرایند دیجیتالیسازی سایتهای معدنی و بهکارگیری هوش مصنوعی (AI) در تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به استخراج و اکتشاف اشاره کرد و افزود: اینها نمونههایی از تاثیر شگرف بهکارگیری فناوری در توسعه بخش معدن استرالیا به شمار میروند.
گیلز مطرح کرد: البته هنوز برخی از فناوریهای معرفی شده به طور گسترده در بخش معدن مورد استفاده قرار نگرفته است؛ چراکه هنوز شرکتهای معدنی شناخت اندکی از نحوه عملکرد آنها دارند اما این مسئله دال بر علمکرد ضعیف این فناوریها نیست. بر همین اساس، روش سنجش «PhotonAssay» برای اکتشاف طلا یکی از همین مواردی بوده که توسط شرکت «Chrysos» ارائه شده است.
استفاده از این روش موجب شده است تعیین عیار سنگ معدن طلا با هزینهای کمتر، ریسک پایینتر و حتی سریعتر انجام شود. در خصوص روش سنجش «PhotonAssay» باید اعلام کرد که این روش در ابتدا از سوی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود استرالیا (CSIRO) مورد حمایت قرار گرفت و سپس با بررسیهای انجام شده تصمیم بر آن شد این روش برای تسریع فرایند اکتشافات طلا در فاز تجاری، در اختیار شرکتهای فعال در بخش اکتشاف و استخراج طلا قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه بهکارگیری فناوری در بخش معدن استرالیا موجب شده است سرعت توسعه بخش مذکور افزایش یافته و شرکتهای فعال در این بخش را ملزم به رعایت شاخص مبتنی بر استانداردهای محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) کرده است، اظهار داشت: اگرچه در حال حاضر اکثر نوآوریهای ارائه شده در بخش ذخایر معدنی استرالیا بر روی موضوع ارائه رعایت استانداردهای محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) متمرکز شده است، با این وجود دستاوردهای دیگری در زمینه کاهش هزینهکردها و البته افزایش بهرهوری در بخش اکتشافات و استخراج معادن استرالیا از طریق رعایت استانداردهای شاخص مذکور به دست آمده است.
به گفته گیلز، در حال حاضر گذار به انرژیهای تجدیدپذیر به محور اصلی تمرکز در بخش معدن استرالیا تبدیل شده است. این گذار طیف گستردهای از صنایع معدنی استرالیا را در برمیگیرد. از جمله مهمترین این موارد میتوان به کاهش هزینه مصرف انرژی بخشهای معدنی کلیدی مانند بهینهسازی فرایند خردایش سنگهای معدنی، جایگزینی منابع انرژی سوخت فسیلی در معدن و سایتهای اکتشافی با منابع انرژی سبز و افزایش حجم عرضه مواد معدنی حیاتی مانند مس، لیتیوم، کبالت و گرافیت و عناصر نادر خاکی مورد نیاز در گذار به انتقال انرژیهای سبز اشاره کرد.
وی در خصوص نقش شرکت «MinEx CRC» در توسعه فناوریهای مرتبط با بخش معدن ضمن ستایش از عملکرد این شرکت، تاکید کرد: شرکت «MinEx CRC» همواره سعی داشته است که نقشی برجسته در پیشبرد بخش معدن، به ویژه معدن استرالیا داشته باشد. توسعه فناوری حفاری لوله مغزی سیار «Coiled tubing»، از جمله یکی از دستاوردهای شرکت مذکور است که موجب شده بخش استخراج جهش قابلتوجهی را تجربه کند.
گیلز در ادامه تصریح کرد: شرکت «MinEx CRC» در ۱۲ ماه گذشته فناوریهای مختلفی در دست توسعه داشته است که در رسیدن به فاز تولید انبوه قرار دارند و البته هر فناوری قرار است در بخشهای مختلفی از بخش معدن به کار گرفته شود.
وی در خصوص روند توسعه فناوریهای در دست ساخت شرکت «MinEx CRC»، بیان کرد: روند آزمایش مرتبط با توسعه این فناوریها طی ۱۲ ماه گذشته، با دقت و ظرافت خاصی انجام شده و حتی رشد ارزش افزوده آنها برای مصرفکنندگان و مشتریان در نظر گرفته شده است.
به گفته گیلز، در حال حاضر تمرکز شرکت «MinEx CRC» بر روی توسعه همین فناوریها معطوف شده و این روند قرار است تا پایان سال ۲۰۲۷ ادامه داشته باشد.
وی ابراز کرد: فناوری لوله مغزی سیار شرکت مذکور که امکان حفاری تا عمق ۵۰۰ متری را دارد، در حال حاضر به برخی از مشتریان در استرالیا تحویل داده شده و مجوز آن از قبل توسط شرکت پیمانکار «DIG CT Pty Ltd» صادر شده است.
گیلز عنوان کرد: سیستم نموداری ثبت واقعیت افزوده حفاری شرکت «MinEx CRC» با نام تجاری «LogAR» در مرحله دریافت مجوز قرار دارد و به زودی نمونههایی از آن در سطح تجاری در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: شرکت مذکور تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا سرعت توسعه فناوریهای در دست ساخت خود را افزیش دهد. علاوهبراین، شرکت «MinEx CRC» همکاری با مشتریان را در راستای آزمایش فناوریهای خود به منظور تست عملکرد آنها در فضای عملیاتی و واقعی افزایش داده است.
مدیر ارشد بخش تحقیقات در شرکت معدنی «MinEx CRC» در ادامه گفتوگوی خود در پاسخ به این سوال که آیا بخش معدن استرالیا، توانایی تامین حجم تقاضای داخلی و بینالمللی برای مواد معدنی حیاتی و استراتژیک را در زمان افزایش حجم تقاضا خواهد داشت، عنوان کرد: با توجه به وجود حجم ذخایر بسیار بالای مواد معدنی حیاتی در استرالیا در کنار استقرار دولت با ثبات و همچنین دسترسی به اطلاعات دادههای اکتشافی از طریق سازمان زمینشناسی استرالیا و بهکارگیری استانداردهای نظارت بر محیط زیست، چنین امکانی وجود خواهد داشت. با این حال، چالشهایی در رسیدن به چنین هدفی قرار دارد.
گیلز بر این باور است که در راستای تامین حجم تقاضای داخلی و بینالمللی برای مواد معدنی حیاتی و استراتژیک در زمان افزایش حجم تقاضا از سوی استرالیا، باید تمرکز بر دو حوزه افزایش پیدا کند.
یکی از این حوزهها، توسعه روشهای فرآوری و تغلیظ مواد معدنی با هدف تبدیل حجم عظیمی از پسماندها و باطلههای معدنی به ویژه عناصر نادر خاکی و کبالت به مواد معدنی قابل استفاده در صنایع مختلف است. حوزه دیگر نیز تمرکز بر توسعه صنایع پاییندستی برای تبدیل به مواد اولیه با ارزش افزوده بالا مانند باتری، آهنربا و نیمههادیها است.
به علاوه بهتر است شرکتهای معدنی تمرکز خود را بر روی اکتشاف و توسعه منابع معدنی که با هزینه کمتری امکان تولید آنها وجود داشته و اثرات زیستمحیطی کمتری با تولید این مواد ایجاد خواهد شد، افزایش دهند.
وی استخراج ذخایر معدنی با خلوص بالا را امری مهم توصیف کرد و افزود: استخراج این مواد باید نسبت به مواد معدنی با خلوص پایینتر در اولویت قرار داشته باشد.
گیلز در پایان یادآور شد: قرار است شرکت «MinEx CRC» روند توسعه ابزارهایی که به منظور استخراج مواد اولیه با عیار بالا در ذخایر معدنی بهکار میروند را سرعت ببخشد و به نوعی با این کار سهم خود را در رشد سرعت توسعه بخش معادن استرالیا افزایش دهد.
انتهای پیام//