انجمن آهن و فولاد چین (CISA) اعلام کرد که مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM) ارائه شده توسط اتحادیه اروپا، موانع تجاری جدیدی برای صادرات چین ایجاد میکند و خواستار گفتوگوهای بیشتر با این اتحادیه برای رسیدگی به مسائل مرتبط با آب و هوا شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا در آوریل ۲۰۲۳، اولین طرح جهانی برای وضع مالیات بر واردات کالاهای پرکربن از سال ۲۰۲۶ را تصویب کرد که واردات محصولاتی مانند فولاد، سیمان، آلومینیوم، کودهای شیمیایی، برق و هیدروژن را هدف قرار میدهد.
در صورتی که تولید فولاد این کشور نسبت به فولاد تولید شده در اروپا آلایندگی بیشتری داشته باشد، وضع چنین مالیاتی تهدیدی بزرگ برای تولیدکنندگان فولاد در چین به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد جهان خواهد بود.
این طرح از ابتدای ماه اکتبر ۲۰۲۳ وارد فاز آزمایشی شد. بر اساس این طرح، واردکنندگان این کالاها ملزم هستند که به اتحادیه اروپا گزارش میزان انتشار کربن موجود در این محصولات را ارائه دهند. گفتنی است دریافت مالیات در این طرح از سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد.
دریافت مالیات بر اساس این طرح، صنایع اتحادیه اروپا و رقبای خارجی آنها را در یک سطح قرار داده و از جابهجایی تولیدکنندگان در کشورهای اتحادیه اروپا به مناطقی که همراستا با قوانین زیستمحیطی سختگیرانه نیستند، جلوگیری به عمل خواهد آورد.
با این حال، این طرح موجب افزایش هزینه محصولات فولادی صادر شده به اتحادیه اروپا خواهد شد و قیمتهای رقابتی محصولات تولید چین را تضعیف میکند.
انجمن آهن و فولاد چین (CISA) اعلام کرد که طرح مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM) ارائه شده توسط اتحادیه اروپا، در اصل یک مانع تجاری جدید بوده که تحت نام طرح کاهش کربن تولیدی ارائه شده است.
این اظهارات انجمن آهن و فولاد چین (CISA)، در پاسخ به درخواست خبرگزاری رویترز ارائه شد که در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ قبل از شروع فاز آزمایشی طرح مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM) بیان شده بود.
این انجمن در ادامه افزود که طرح مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM)، مراحل مختلف توسعهیافتگی در کشورهای مختلف را لحاظ نکرده و بر خلاف اصل مسئولیتهای مشترک و متمایز عمل کرده است.
به گفته این انجمن، اگر سایر کشورها نیز اقداماتی متقابل و مشابه را در قالب حفظ منافع خود انجام دهند، این مسئله میتواند منجر به افزایش هزینهها و ایجاد موانع تجاری شود.
انجمن آهن و فولاد چین (CISA) بر این باور است که اتحادیه اروپا باید به دقت چالشهای عملیاتی و هزینههای مربوط به آن را که به دلیل تغییر ساختار واردات بر مصرفکنندگان فولاد صنایع پاییندستی این اتحادیه تحمیل میشود، در نظر بگیرد و با همه طرفهای مربوطه برای مقابله با چالشهای آب و هوایی، همکاری و مشارکت داشته باشد.
جیانگ وی، نایب رئیس انجمن آهن و فولاد چین (CISA) در نشست سه ماهه این انجمن که اواخر ماه اکتبر ۲۰۲۳ برگزار شد، عنوان کرد: این طرح احتمالا هزینههای صادرات محصولات فولادی تولید چین را بین ۴ تا ۶ درصد افزایش میدهد.
شرکت «Wood Mackenzie» در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ در همین رابطه اعلام کرد که طرح مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM)، احتمالا هزینههای واردات فولاد از هند و چین را به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد داد.
هند پس از ارائه طرح خود در ماه می ۲۰۲۳ برای تنظیم شکایت در مورد وضع مالیات در طرح مکانیزم تعدیل میزان کربن (CBAM) بر واردات توسط اتحادیه اروپا و ارائه آن به سازمان تجارت جهانی، در حال بررسی گزینههای وضع مالیات داخلی برای مشمول نشدن این کشور در طرح مالیاتی اتحادیه اروپا است.
انتهای پیام//