مدیر واحد مهندسی صنایع و تعالی سازمانی فولاد سنگان گفت: واحد مهندسی صنایع و تعالی سازمانی فولاد سنگان با نظاممند کردن فعالیتهای سازمان و ایجاد چارچوبهای لازم، به عملکرد شرکت انسجام میبخشد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد سنگان، رضازاده اظهار داشت: شرکت فولاد سنگان در راستای ترسیم نقشه راهتعالی سازمان، در ابتدا به بررسی انواع نظامهای مدیریتی پرداخت تا متناسب با شرایط شرکت بهترین مسیر را در پیش گیرد.
وی افزود: اولین گام برای شرکتی جوان که تنها دو سال از فعالیت خود را پشت سر گذاشته است، استقرار مدل مدیریت استراتژیک در سال ۱۳۹۸ بود که پس از مطالعات فراوان و برگزاری جلسات متعدد به تحلیل مسائل درون و برون سازمانی پرداختـه و نقــاط قوت و ضعـف و فرصتها و تهدیدهای سازمان شناسـایی شد. با استقرار این نظام، اهداف استراتژیک سازمانی را در راستای تحقق چشمانداز شرکت تعریف کردیـــم. در طـــول سال ۱۳۹۹ به جاریسـازی این نظام با رویکرد کارت امتیازی متوازن پرداختـه و شاخصها و پروژههای استراتژیک به صورت ماهیانـــه مـــورد ارزیـــابی و پایــش قــرار میگرفت که شاهد بینش و نگرش مثبت مجموعه بودیم. به طوری که معاونتهای مختلف شرکت با نظارت دقیق، اقدامات محول شده به واحدهای مربوطه را طبق زمانبندی تعیین شده به انجام رساندند.
مدیــر واحـــد مهنــدسی صنــایع و تعــالی سازمانی فولاد سنگان، اظهار کرد: در قدم دوم شرکت را مجاب به استقرار نظام مدیریت فرایندی کردیم. همانطور که میدانید تمامی امورات جاری شرکت در قالب فرایندهایی صورت میپذیرد که شامل ورودی، فعالیتها و خروجی است و با دیگر فرایندها نیز در تعامل و ارتباط هستند. لزوما یک فرایند در داخل یک معاونت انجام نمیشود و ممکن است نیازمند همکاری چند معاونت باشد. اگر این فرایند بهدرستی تعریف نشود، گلوگاههایی در مسیر کار پیش میآید و باعث هدررفت زمان و در ادامه منابع سازمان خواهد شد. یکی از کارهایی که واحد تعالی انجام داد این بود که توانست این گلوگاهها را شناسایی کرده و سیستم را در اصطلاح روان کند. فرایندهای زائد را حذف و فرایندهای ضروری را اضافه کند. با توجه به اینکه شاخصهای عملکردی و نتایج برای ما مهم بود، سعی کردیم با کمترین منابع حداکثر بازده را داشته باشیم تا سیستم کاملا بهرهور شود.
رضازاده تصریح کرد: در ادامه این مدل، کمیتهای تحت عنوان «دفتر مدیریت فرایند» متشکل از کارشناسان و مدیران خبره ایجاد کردیم و در این تیم به عنوان بازوی این نظام، فرایندها و نقاط قوت و ضعف را شناسایی کردیم. این کمیته دو سال است که شروع به کار کرده و بالغ بر ۱۲ کلان فرایند، ۴۰ فرایند و ۱۵۸ زیر فرایند شناسایی شده که شناسنامه فرایندی دارند و ما برای هرکدام از این فرایندها مالک، ناظر و همکار فرایند و همچنین ذینفعان و شناسنامه شاخصها را شناسایی و تعریف کردیم. همچنین مرحله ارزیابی فرایند با مصاحبه، بازدید میدانی، بررسی شاخصهای عملکردی و … انجام شده است و در نتیجه ۴۷۰ پروژه و اقدام بهبود را شناسایی کردیم تا در نتیجه اجرای این پروژهها، سازمانی ایده آل و چابک داشته باشیم. حدود یک ماه است که اجرای این پروژهها آغاز شده و امید است تا پایان سال پروژههای اولویتدار سازمان را بتوانیم انجام داده و تحول شگرفی در عملکرد سازمان ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: از سال گذشته استقرار نظام مدیریت آراستگی را آغاز کردیم که در تمام بخشهای ستادی و تولید پیادهسازی شده و گردش کارها و دستورالعملهای آن تعریف و ابلاغ شد. این موضوع میتواند تاثیر بسیاری در خلق یک محیط باکیفیت و آراسته داشته باشد. در نتیجه بهرهبرداران ماشینآلات و تجهیزات با فرهنگ خود کنترلی علاوه بر انجام وظایف اصلی خود به حفظ و نگهداری ماشینآلات و تجهیــزات و محیــط کار میپردازنــد و نقش مشارکتی خویـــش را بــا اجــرای فعالیتهای پنجگانه نظام ۵S در تیمهـــای کــاری نمایانگر میسازند. لازم به ذکر است که با آموزش این نظام به پرسنل شرکت، همواره محیطی آراسته و عاری از هرگونه آلودگی خواهیم داشت.
مدیــر واحــد مهنـــدسی صنـــایع و تعـــالی سازمانی فولاد سنگان، بیان کرد: نظام مدیریت دانش در برنامههای شرکت برای ســال آینده گنجانده شده است تا کسـب دانش توسط پرسنــل بـــه صــورت سازمان یافتــه شناسایی و جمعآوری شود و در اختیار شرکت قرار گیرد. این اقدام به صورت سیستماتیک انجام خواهد شد تا با خروج یک فرد از سیستم، دانش و اطلاعات آن بخش محفوظ مانده و به دست نفرات بعدی برسد.
رضازاده اظهـــار کــرد: در طـــول این مدت، فرایندهای سازمان را طوری طرحریزی کردیم کـــه تمـــامی نظامهـــای مدیریتـــی ازجملـــه استانداردهای بینالمللی قابلیت پیادهسازی بر روی آنهـــا را داشتـــه باشــد. در حـــال حاضــــر استانداردهــای ۹۰۰۱، ۱۴۰۰۱ و ۴۵۰۰۱ که از ضروریترین استانداردها برای هر سازمان است، در اولویت فولاد سنگان قرار گرفته است. در این استانداردها که الزاماتی در حوزههای رهبری، فرایندها، ذینفعان، ایمنی، محیط زیست و … وجود دارد، باید در سازمان پیادهسازی شود و پس از آن توسط شرکتهای گواهینامهدهنده مورد ممیزی قرار گرفته و گواهینامه استاندارد صادر شود. طبق برنامهریزی صورت گرفته در ماه جاری، ممیزی مرحله اول این استانداردها در شرکت فولاد سنگان انجام شده و تا پایان ماه آینده موفق به کسب آنها خواهیم شد.
وی ابراز کرد: همچنین ما در راستای استقرار الگوی تعالی سازمانی، برای نخستین بار در جایزه ملی تعالی سازمانی شرکت کرده و موفق به دریافت تقدیرنامه یک ستاره شدیم که هدفگذاری ما برای امسال دریافت تقدیرنامه سه ستاره است.
مدیر واحد مهندسی صنایع و تعالی سازمانی فولاد سنگان در خصوص تحول و بهبود مشارکت، بیان کرد: در نظام پیشنهادات، کارکنان شرکت نظرات و پیشنهادهای خود را در راستای بهبود شرایـــط موجـــود ارائــه میدهنـــد.خوشبختانــه توانستیم با اجرای طرحهای تشویقی در مدت کوتاهی، سرانه پیشنهادات را از یک پیشنهاد به ازای هر نفر به بیش از سه پیشنهاد ارتقا داده که این موضوع حس تعلقپذیری کارکنان شرکت را افزایش داده است.
رضا زاده در پایان ضمن اشاره به اقدامات اولویتدار این واحد در بخش مهندسی صنایع، خاطرنشان کرد: مدیریت بهینهکاوی و مدیریت تکنولــوژی بــرای مــا اهمیت بسیاری دارد. با استقــرار نظام مدیریــت بهینــهکاوی همواره میتوانیم شاخصهای کلیدی عملکرد شرکت را با شرکتهای پیشرو مقایسه کرده و برای بهبود آنها تلاش کنیم و در نظام مدیریت تکنولوژی نیز به دنبال این موضوع هستیم که با ترسیم یک درخت تکنولوژی و شناسایی تکنولوژیهای موجود، سطح تکنولوژی شرکت را همتراز با تکنولوژیهای روز دنیا نگه داشته و همگام با شرکتهای شاخص صنعت فولاد حرکت کنیم.