صنعت آلومینیوم در امارات متحده عربی، با سهم بیش از ۱۰ درصد در تولید ناخالص داخلی، نقش بهسزایی در اقتصاد این کشور دارد. توسعه این صنعت که آن را در زمره برترین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان قرارداده نه تنها بومیسازی تکنولوژی احیای آلومینیوم را در این کشور بههمراه داشته، بلکه رشد و توسعه صنایع پاییندستی این صنعت را نیز بهدنبال داشته است.
هر چند که مصرف آلومینیوم این کشور حدود تنها ۱۰ درصد تولیدات اولیه و ثانویه آن راتشکیل میدهد، اما همین میزان، سرانه مصرف آن را در سطح بزرگترین کشورهای مصرفکننده در سطح جهان قرار داده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، با توسعه صنعت پتروشیمی، آلومینیوم و همچنین گردشگری در امارات متحده عربی، هر ساله نیاز به تأمین انرژی الکتریکی در این کشور افزایش مییابد. بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ با افزایش تعداد مصرفکنندگان انرژی الکتریکی در امارات متحده عربی، میزان تقاضای آن افزایش یافت و بهواسطه همین امر نیز بر میزان تولید و عرضه انرژی الکتریکی در این کشور افزوده شد.
در سال ۲۰۱۵ کل برق تولید شده در امارات متحده عربی، با نرخ متوسط سالانه ۶٫۵ درصدی به مقدار ۱۲۷،۳۶۶ گیگاوات ساعت رسید. این کشور که تا پیش از سال ۲۰۱۳ تمامی انرژی الکتریکی خود را از سوختهای فسیلی تامین میکرد، از سال ۲۰۱۳ اقدام به تولید انرژی الکتریکی از منابع تجدیدپذیر کرد؛ هر چند در این سال، تنها حدود ۰٫۱ درصد برق تولید شده در این کشور از نیروگاههای تجدیدپذیر بود، اما این میزان در سال ۲۰۱۴ به ۰٫۲۷ درصد افزایش یافت.
امروزه سیم و کابلهای آلومینیومی، از اصلیترین گزینهها در خطوط انتقال، توزیع و فوق توزیع بهشمار میروند چرا که قیمت تمامشده سیم و کابل آلومینیومی که دارای قابلیت هدایت مشابهای با سیم و کابل مسی باشد، در سطح بسیار پایینتری قرار دارد و همچنین این فلز، در بین فلزات اساسی، بعد از مس بیشترین هدایت الکتریکی را دارد.
این محصولات از مفتول، بهعنوان اصلیترین ماده اولیه استفاده میکنند که در کشور امارات متحده عربی، عمدتا توسط شرکت دوکاب تأمین میشوند.
نمودار ۱ مقدار تولید و مصرف سیم و کابلهای آلومینیومی در بازار امارات متحده عربی را نشان میدهد. همانطور که در این نمودار قابل مشاهده است، میزان تقاضای سیم و کابل در امارات متحده عربی طی ۵ سال گذشته، با نرخ قابل توجه ۳۶٫۹ درصدی رشد کرده است. به گزارش «فلزاتآنلاین» شتاب بیشتر رشد تقاضا در این کشور، نسبت به رشد تولید و عرضه سبب شد تا کشوری که تا پیش از سال ۲۰۱۴ یک صادرکننده سیم و کابل آلومینیومی بود به واردکننده آن تبدیل شود.