در نشست مشترک سرمایهگذاران منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با معاونان ایمیدرو و مدیرعامل این منطقه ویژه اقتصادی بر رفع چالشها و محدودیتهای موجود تاکید شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، در این نشست فرداد امیراسکندری، معاون مالی و اقتصادی، امید امامی، سرپرست معاونت طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی و منیژه غلامرضایی، مدیر زیرساخت ایمیدرو به همراه محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس پس از استماع سخنان سرمایهگذاران و بیان مشکلاتی در حوزههای زیرساخت از جمله گاز، برق، امور لجستیک، امور گمرکی و مالیاتی، خواهان اولویتبندی و ارائه فهرستی از چالشهای پیش رو شدند.
به گفته امیراسکندری، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ضمن حمایت از سرمایهگذاران، با در اختیار داشتن اولویتهای مورد نیاز شرکتهای مستقر در منطقه، میتواند با بودجهبندی به موقع برای سال آینده و همچنین رایزنی با دستگاههای حاکمیتی، اقدامات موثری را برای تسهیل فعالیت شرکتهای آن منطقه انجام دهد.
وی تصریح کرد: ایمیدرو آن بخش از مشکلات که در حیطه اختیارات خود باشد را در اسرع وقت پیگیری و به سرانجام میرساند و مابقی مسائل را با دستگاههای بالادستی حاکمیتی، قانونگذاری و… پیش خواهد برد.
در ادامه امامی با برشمردن جایگاه امور زیرساختی در اجرای طرحها، مطرح کرد: بر اساس اولویتها و تاثیرگذاری هر یک از مسائل سرمایهگذاران، به صورت گام به گام حرکت خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: لازمه سرعت بخشیدن به حل مشکلات فعلی، برگزاری جلسات منظم و تعیین کارگروههای ویژه است اما با توجه به تجربه گرانسنگ شرکتهای سرمایهگذار در منطقه و راهکارهای موجود، میتوان در فضای مشارکتی زودتر به نتایج مطلوب دست یافت.
همچنین پیرحسینلو با بیان اینکه هماینک ۱۷طرح زیرساختی در منطقه ویژه خلیج فارس در حال اجراست، افزود: بودجه در نظر گرفته این حوزه برای سال جاری سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
وی خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، برنامههایی به طور همزمان برای تامین برق مورد نیاز صنایع و طرحهای مستقر در سطح منطقه در دست اجرا دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس عنوان کرد: پیگیر پایدار ماندن تسهیلات سرمایهگذاران در بخشهای مالیاتی، گمرکی و … هستیم که قانونگذار، پیشتر برای مناطق ویژه و آزاد در نظر گرفته اما طی سالهای اخیر در اجرا با چالشهایی همراه شده است.
پیرحسینلو در پایان یادآور شد: برای این مهم در حال انجام مکاتباتی با شورای عالی مناطق آزاد هستیم تا گشایشهایی برای شرکتهای منطقه ایجاد شود.
در این برنامه، مدیران عامل شرکتهای حوزه زنجیرههای فولاد، آلومینیوم، مس و … به ارائه دیدگاههای خود برای اجرای برای رفع چالشهای موجود پرداختند و ضمن تشکر از حمایتهای ایمیدرو و همکاری مناسب مجموعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، خواهان همکاری و پشتیبانی دستگاههای بالادستی و حاکمیتی برای برونرفت از مشکلات تامین برق، گاز، حملونقل، امور گمرکی و هزینه خدمات مربوطه شدند.
به گفته مدیران و سرمایهگذاران مستقر در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، الگوی ایجاد «شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس» برای تامین پایدار آب صنایع غرب بندرعباس از محل پساب شهری بندرعباس اثربخش و اساسی بود و سبب رفع بخش قابلتوجهی از دغدغه سرمایهگذاران برای تامین آب صنایع در آینده شد. از این رو میتوان با حمایتهای ایمیدرو، اقدامی مشابه برای تامین دیگر زیرساختهای منطقه ویژه انجام داد.
از سوی دیگر، کمرنگ شدن برخی مزیتهای اولیه قانونی برای سرمایهگذاران از جمله معافیتهای گمرکی و مالیاتی، از سوی مدیران شرکتهای منطقه ویژه خلیج فارس مطرح شد و آنها خواستار برقراری مجدد معافیتهای فوق برای افزایش رغبت سرمایهگذاران برای ادامه فعالیتها و اجرای طرحهای جدید شدند.
انتهای پیام//