مدیرعامل شرکت صاعد صنعت رادمان گفت: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر شرکت ما شده، واردات محصولات مشابه مجموعه ما است و امیدوار هستیم وزارت صنعت، معدن و تجارت با ممنوعیت واردات محصولاتی که توان تولید آن را داریم، زمینه را برای رونق تولید و اجرای طرحهای توسعهای فراهم کند.
بهنام مستاجران در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و فلزی «فلزاتآنلاین»، در خصوص وضعیت تولید شرکت صاعد صنعت رادمان، اظهار داشت: شرکت ما، نخستین تولیدکننده الکتروموتورهای مخروطی در ایران و خاورمیانه است و در ماه حدود ۵۰ الکتروموتور برای جرثقیل تولید میکند. جرثقیلهای تولیدی در این شرکت، ظرفیتی از دو تا ۱۶ تن دارند.
ضمن اینکه طرح توسعهای برای تولید جرثقیلهای دارای ظرفیت بیش از ۱۶ تن در دستور کار شرکت قرار دارد. شرکت صاعد صنعت رادمان تبدیل شدن به یکی از معتبرترین و بزرگترین تولیدکنندگان بالابرهای صنعتی در دنیا را هدفگذاری کرده است.
وی با بیان اینکه مهمترین ماده اولیه مورد نیاز برای تولید الکتروموتورهای جرثقیلها، ورق سیلیکون استیل است، عنوان کرد: ورق سیلیکونی برای ایجاد میدان مغناطیسی و نیروی محرکه به کار میرود.
این ماده اولیه در استاتور و روتور موتورهای الکتریکی قرار میگیرد اما برای تامین این ورقها به شدت با چالش مواجه هستیم زیرا ورق سیلیکونی در کشور تولید نمیشود و باید برای تامین آن، واردات صورت گیرد. این در حالی است که به دلیل تحریمها، نمیتوان ورق سیلیکون استیل را به طور مستقیم از تولیدکنندگان عمده تهیه کرد؛ بلکه این محصول را باید از طریق چند واسطه خریداری کنیم. متاسفانه به دلیل افزایش شدید نرخ ارز در یکی دو سال اخیر، قیمت این ورقها نیز افزایش یافت و به حدود ۱۷ هزار تومان به ازای هرکیلوگرم رسیده است.
مدیرعامل شرکت صاعد صنعت رادمان یکی از چالشهای بسیار مهم شرکتهای فنی و مهندسی به ویژه در زمینه برق و مکانیک را تامین نیروی متخصص دانست و اضافه کرد: تامین دستگاههای تولیدی، قطعات و ماشینآلات نیز از دیگر چالشهای مهم محسوب میشوند. به طوری که مجبور شدیم برخی قطعات و دستگاهها را خود تولید کنیم.
مشکل دیگری که داریم، بازاریابی و فروش است زیرا مصرفکنندگان این جرثقیلها و الکتروموتورها اندک هستند و بنابراین نیازمند حمایت دولت به ویژه در زمینه صادرات هستیم. البته حضور در نمایشگاهها تا حدودی باعث معرفی توانمندیها، محصولات و دستاوردهای شرکت میشود.
بنابراین از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست داریم تا ضمن برگزاری نمایشگاههای متعدد برای صنعت در جهت رونق تولید، زمینه را برای حضور شرکت ما در نمایشگاههای خارجی فراهم کند تا بتوانیم محصولات خود را به مشتریان خارجی نیز معرفی کنیم. این امر باعث میشود تا بتوانیم بازار جدید در کشورهای دیگر ایجاد کنیم و احتمالا به صادرات نیز بپردازیم.
مستاجران با اشاره به لزوم حمایت دولت از تولید، تصریح کرد: حمایت دیگری که دولت میتواند از شرکت ما داشته باشد، جلوگیری از واردات است تا بتوانیم طرحهای توسعهای خود را پیاده کنیم. متاسفانه در سالهای اخیر برخی افراد سودجو به عنوان واسطه در این حوزه، واردات انجام میدهند که دولت با ممنوعیت واردات میتواند از تولید ملی حمایت کند و شرکت ما نیز محصول خود را با کمترین قیمت به دست مصرفکنندگان برساند. در حال حاضر، در شرکت ما حدود ۸۰نفر مشغول بهکار هستند که میتوانیم با اجرای طرحهای توسعهای و قابلیتهای موجود در شرکت، میزان اشتغال را به ۵۰۰ نفر و تولید خود را که هماکنون ۵۰ دستگاه در ماه است، به بیش از چهار برابر آن افزایش دهیم.