مطالعات اخیر نشان داده است که عربستان سعودی دارای مقدار قابلتوجهی از منابع معدنی دست نخورده به ارزش حدود ۲.۵ تریلیون دلار است. با این ثروت از منابع، این کشور قصد دارد به یک بازیگر پیشروی جهانی در اکتشاف و استخراج مواد معدنی تبدیل شود و در همین راستا، اقدام به سرمایهگذاری ۱۸۲ میلیون دلاری کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از بازار، در عربستان سعودی، دولت برنامه جدیدی به ارزش ۱۸۲ میلیون دلار برای تقویت رشد بخش معدن آغاز کرده است. این ابتکار بخشی از طرح بزرگتر چشمانداز ۲۰۳۰ است که توسط ولیعهد، محمد بن سلمان هدایت میشود و هدف آن، تنوع بخشیدن به اقتصاد کشور و کاهش وابستگی آن به نفت است. بسته تشویقی شامل اقدامات مختلفی برای حمایت و ارتقای صنعت معدن در کشور میشود.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی برای تقویت بخش معدن خود بسته تشویقی قابلتوجهی به ارزش ۶۸۵ میلیون ریال سعودی (۱۸۲ میلیون دلار) معرفی کرده است. این برنامه برای کمک به شرکتهای اکتشاف مواد معدنی در مراحل اولیه و تشویق سرمایهگذاری در این حوزه مهم طراحی شده است.
به عبارت سادهتر، چشمانداز ۲۰۳۰ طرحی است که توسط ولیعهد عربستان سعودی برای کاهش اتکای این کشور به نفت و توسعه سایر بخشهای اقتصاد ایجاد شده است. یکی از جنبههای مهم این طرح، بخش معدن محسوب میشود که برای به دست آوردن مواد معدنی مانند کبالت، لیتیوم، نیکل و عناصر خاکی کمیاب حیاتی است. این مواد معدنی برای ساخت باتریهایی که در فناوریهای انرژی سبز مانند خودروهای الکتریکی و توربینهای بادی استفاده میشوند، ضروری هستند. هدف عربستان سعودی با تمرکز بر این منابع از انتقال جهانی به منابع انرژی پاکتر و پایدارتر است.
در این گزارش آمده است که وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان همراه با وزارت سرمایهگذاری، مشوقهایی برای کمک به کاهش ریسک برای شرکتهایی که در حال اکتشاف منابع معدنی در عربستان هستند، ایجاد کردهاند. هدف این برنامه از طریق حمایتهای مالی، تشویق شرکتها به اکتشاف منابع معدنی در کشور است. به زبان سادهتر، ریاض در تلاش است تا محیطی دلپذیر برای سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی ایجاد کند.
همانطور که جهان به سمت استفاده از منابع پاکتر انرژی پیش میرود، مواد معدنی نقش مهمی ایفا خواهند کرد. حمایت عربستان سعودی از شرکتهایی که در مراحل اولیه اکتشاف فعالیت میکنند، با نیاز فزاینده به تامین منابع پایدار برای اقتصاد آینده که احتمالا بیشتر به برقرسانی متکی است، همسو میشود. این بدان معناست که کشورها در سراسر جهان برای تبدیل شدن به رهبران صنعت معدن سودآور رقابت میکنند.
تصمیم اخیر عربستان سعودی، نشاندهنده تعهد قوی آنها به تاثیرگذاری بر آینده معدنکاری و ارتقای پایداری زیستمحیطی است.
انتهای پیام/