تحلیلگران برای پنجمین ماه متوالی، پیشبینی خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با اشاره به تقاضای ضعیفتر و ابهام نسبت به برنامههای تولید اوپک تنزل دادند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایسنا، تحلیلگران انتظار دارند با وجود ریسکهای ژئوپلیتیکی، قیمت نفت تحت فشار کاهشی باقی بماند.
در نظرسنجی رویترز از ۴۱ تحلیلگر و اقتصاددان که طی دو هفته گذشته انجام شد، میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال جاری، ۸۱ دلار و ۵۲ سنت پیشبینی شد که پایینترین قیمت پیشبینی شده در نظرسنجیهای از فوریه بوده و از قیمت ۸۲ دلار و ۸۶ سنت که در ماه آگوست پیشبینی شده بود نیز کمتر است.
میانگین قیمت نفت آمریکا ۷۷ دلار و ۶۴ سنت پیشبینی شد که پایینتر از قیمت ۷۸ دلار و ۸۲ سنت پیشبینی شده در ماه آگوست است.
راجر رد، تحلیلگر ارشد انرژی در بانک ولز فارگو بیان کرد: ضعف اخیر قیمت نفت، تا حدودی به نگرانی درباره نحوه و زمان بازگشت بشکههای نفت اوپک به بازار و همچنین شاخصهای تقاضای ضعیفتر چین برمیگردد.
اکنون پیشبینی میشود تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۰٫۹ تا ۱٫۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کند که کمتر از برآورد قبلی یک تا ۱٫۳ میلیون بشکه در روز است.
اوپک و آژانس بینالمللی انرژی «IEA» با اشاره به کندی رشد تقاضای چین، پیشبینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را کاهش دادهاند. اوپک دورنمای رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴ را برای دومین ماه کاهش داد.
سیهول بهات، مدیر تحقیقات شرکت تحلیل و اطلاعات بازار «CRISIL» در این خصوص اظهار داشت: رشد اقتصادی کندتر در اقتصادهای بزرگی مانند چین و اروپا به همراه انتظارات برای تقاضای ضعیف، باعث شده است با وجود ابهامات ژئوپلیتیکی قیمتها پایینتر بروند.
اکثر تحلیلگران بر این باورند که به دلیل فراوانی عرضه، نرخ پریمیوم مرتبط با ریسک جنگ در قیمت نفت از میان رفته است اما بعضی از تحلیلگران میگویند اگر تنشها به خصوص در خاورمیانه تشدید شود، این نرخ ممکن است برگردد.
فلوریان گرون برژه، تحلیلگر ارشد شرکت تحلیل داده کپلر مطرح کرد: اگر امیدها به آتشبس در غزه رنگ حقیقت نگیرد، احتمال دارد نرخ پریمیوم به قیمت نفت برگردد.
قیمت نفت در ماه آوریل تحت تاثیر تنشها در خاورمیانه و کاهش عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۰ دلار در هر بشکه عبور کرد اما با ضعیف شدن تقاضا و ریسک مازاد عرضه، این روند معکوس شد و قیمت نفت در ماه جاری به زیر ۷۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.
پیشبینی میشود اوپک پلاس برنامه خود برای افزایش تولید را در ماه دسامبر اجرایی کند اما کاهش تولید برای جبران مازاد عرضه برخی از اعضای این گروه، ضروری است.
در حال حاضر اوپک پلاس تولید خود را به میزان ۵٫۸۶ میلیون بشکه در روز معادل حدود ۵٫۷ درصد از تقاضای جهانی کاهش داده است. این گروه اوایل ماه جاری، برنامه خود برای افزایش تولید را پس از اینکه قیمت نفت به پایینترین رکورد خود در ۹ ماه گذشته سقوط کرد، متوقف کرد.
قیمت نفت در معاملات روز گذشته کاهش یافت و نفت برنت ۷۱ دلار و ۳۲ سنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۶۷ دلار و ۶۷ سنت معامله شد.
نفت در مسیر ثبت سومین کاهش ماهانه متوالی قرار گرفت و نفت برنت بیش از ۹ درصد و شاخص نفت آمریکا حدود ۸ درصد کاهش از پایان ماه آگوست تاکنون داشته است.
انتهای پیام//