مدیرعامل شرکت نوید طلایی زنجان گفت: از طریق این شرکت اقدام به سرمایهگذاری در صنعت مس و تولید کاتد به روش استخراج حلالی کرده و موفق شدیم کاتد مس در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی تولید کنیم؛ در سه ماه اول توانستیم هر روز ۷۰۵ کیلوگرم کاتد تولید کنیم و تمام عناصر مزاحم کاتالیزور را از بین برده و فرایند تولید را تکمیل کردیم.
محسن قماشچی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، در خصوص وضعیت پروژه کاتد شرکت نوید طلایی زنجان اظهار داشت: با وجود موفقیت در تولید اولیه محصول، شرکای این پروژه بهدلیل رکود رخ داده در بازار، وضعیت صنعت مس در کشور و عدم قطعیت وضعیت آینده و اقتصاد کشور، در سال ۹۳ رغبتی برای ادامه پروژه نشان ندادند. به همین دلیل پروژه متوقف شده و راکد ماند. این در حالی است که دو تن از سهامداران یعنی ۵۰درصد از اعضای هیات مدیره خواهان ادامه این پروژه با تمام قوا هستند، ولی دو سهامدار دیگر مخالف هستند.
وی با اشاره به وجود معادن مس در استان زنجان و استفاده از این پتانسیلها برای تولید کاتد، خاطرنشان کرد: آن زمان که ما برای احداث پروژه کاتد اقدام کرده بودیم، طبق گفته اداره کل صنایع استان زنجان، ۷ تا ۸ معدن راکد در این استان وجود داشت که دلیل راکد ماندن معادن زنجان نبود مصرفکننده سنگ معدن و مشتری بود.
مدیرعامل شرکت نوید طلایی زنجان با بیان اینکه در هنگام احداث کارخانه به ما وعده داده شد خاک مورد نیاز کارخانه و واحد فرآوری از معادن استان تامین خواهد شد، تصریح کرد: برخی معدنداران این معادن با رفت و آمد به اداره صنایع و معادن وقت زنجان، طالب اجرای پروژه کاتد مس بودند که این پروژه خاک آنها را به مصرف برساند. با این وجود شرکت ما به مرحله تولید صنعتی و مصرف خاک جهت فرآوری و تولید کاتد مس نرسید.
قماشچی با اشاره به برنامههای شرکت نوید طلایی زنجان خاطرنشان کرد: برنامههای شرکت براساس موجود بودن خاک مورد نیاز جهت فرآوری برنامهریزی شده بود، تنها کافی بود که پروژه راهاندازی شود تا معادن مس منطقه هم راه بیفتند. ظرفیت تولید کاتد شرکت نوید طلایی زنجان در ابتدا ۵ تن در روز بود که در سال به یک هزار و ۸۰۰ تن میرسید.
وی ادامه داد: این پروژه تا زمانی که شرکای فعال استطاعت مالی داشتند، پیش رفت و در این راه، حتی یک ریال وام از بانک نگرفتیم. قصد داشتیم کارخانه به تولید و سوددهی مورد نظر برسد که اگر از بانک وام گرفتیم، پروژه معطل نمانده و بتوانیم اقساط وام را در موعد مقرر بازگردانیم.
مدیرعامل شرکت نوید طلایی زنجان با گلایه از سهامداران و اینکه پیشنهادات شرکا را قبول نکردند، عنوان کرد: برای فعالسازی پروژه پیشنهاد دادیم که حتی حاضر هستیم پروژه را به قیمت تمام شده واگذار کنیم اما شرکای ما این پیشنهاد را قبول نکردهاند. حتی پیشنهاد اجاره پروژه را به شرکا دادیم، اما متاسفانه این پیشنهاد نیز مورد قبول واقع نشد. بنابراین پروژه هنوز معطل مانده است. این اتفاقات در شرایطی افتاد که سازمانهای دولتی و مرتبط با پروژه همکاریهای کافی را داشتند و همه مجوزهای لازم را صادر کردند.