سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۲۴ /سه شنبه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۴۷ /شنبه/۱۵ دی ۱۳۹۷

چالش دولت در افزایش درآمدهای مالیاتی

به‌روزرسانی سامانه دقیق مالیاتی برای جلوگیری از مالیات‌گریزی ضروری است

دولت‌ها در طول 40 سال گذشته اغلب برای جبران کسری خود به روش‌هایی مانند استقراض از بانک‌ها، انتشار اوراق مشارکت و این اواخر برداشت از صندوق توسعه ملی روی آورده‌اند، این در حالی است که مالیات به‌عنوان راه اصلی کسب درآمد مشروع دولت‌ها، در ایران جدی انگاشته نمی‌شود.

دولت‌ها در طول ۴۰ سال گذشته اغلب برای جبران کسری خود به روش‌هایی مانند استقراض از بانک‌ها، انتشار اوراق مشارکت و این اواخر برداشت از صندوق توسعه ملی روی آورده‌اند، این در حالی است که مالیات به‌عنوان راه اصلی کسب درآمد مشروع دولت‌ها، در ایران جدی انگاشته نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در طول بیش از ۱۱۰ سالی که از حفاری اولین چاه نفتی از کشورمان می‌گذرد، نفت به درآمد اصلی کشورمان تبدیل شده و دولت‌ نیز قادر به یافتن منابع جدید تأمین مالی برای خود نیست. در این میان و در وضعیتی که از صادرات غیر نفتی، درآمد ناچیزی نصیب دولت می‌شود و اصولا تا ایجاد ظرفیت‌های لازم جهت این رشد این بخش فاصله بسیاری وجود دارد، این مالیات است که باید به‌عنوان یک منبع سرشار، جایگاه خود را در درآمد فعلی دولت ارتقا دهد.

در این بین نکته قابل تأملی وجود دارد؛ اگرچه سهم مالیات در درآمد دولت‌ها بیش از یک‌سوم است، میزان آن در ایران نسبت به تولید ناخالص داخلی، تنها ۸ درصد است. در این خصوص نیازی به مقایسه با کشورهای بزرگ وجود ندارد؛ چرا که در همسایگی کشور ما ترکیه، مالیات سهمی حدود ۲۴٫۶ درصدی از تولید ناخالص داخلی را دارد.

باید خاطر نشان کرد که در درجه اول، نبود سامانه دقیق مالیاتی در کشور دلیل اصلی ناکارآمدی دولت‌ها در افزایش سهم مالیات بر درآمدهای آن‌ها به‌شمار می‌رود. طنز تلخ در این است که دولت با راه‌اندازی سامانه، از شرکت‌ها دعوت می‌کند داوطلبانه به شفافیت مالی و اطلاع‌رسانی اموال اقدام کنند، اما مالیات‌گریزان در تمام دنیا فعالانه به‌دنبال خلا قوانین و راه‌های فرار از مالیات هستند و دیدگاه فعلی تنها فشار را بر حقوق‌بگیران در کشور بیشتر می‌کند.

به این مورد، باید شرایط نامساعد صنایع کشور را نیز اضافه کرد. در نمودار شماره ۱، سهم منابع مختلف از درآمد دولت نشان داده شده است.

در حالی که مطابق برخی آمارهای غیر رسمی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد اقتصاد کشور از مالیات معاف شده‌اند، گردش سرمایه این بخش سر به فلک می‌زند و تنها با اخذ مالیات از همین بخش می‌توان درآمد مالیاتی کشور را ۲ برابر کرد. در کشورهای پیشرفته دنیا، نظام مالیاتی به‌طور دائم به‌روز شده و بسیار کارآمد عمل می‌کند؛ به عنوان مثال در آمریکا بیش از ۸۰ درصد مالیات جامعه را، ۲۰ درصد قشر ثروتمند جامعه پرداخت کرده و به نوعی دین خود را ادا می‌کند.

اما متأسفانه در ایران، دولت‌ها در اخذ مالیات از ثروتمندان ناتوانند که عمده دلایل آن ضعف در قوانین، معافیت‌های مالیاتی برخی نهادهای ثروتمند و از همه مهم‌تر عدم وجود سامانه دقیق اطلاعاتی مالیاتی است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور در جایی گفته بود حداکثر ۳ درصد ثروتمندان در کشور مالیات پرداخت می‌کنند که این خود به‌تنهایی گویای وضعیت کلی کشور در این زمینه است. این بدان معناست که دولت‌ برای اخذ مالیات، به‌جای آن‌که به سراغ گروه‌های ثروتمند جامعه و به‌خصوص سرمایه‌های تجاری بروند که از قضا اشتغال‌زا نیستند، به سراغ انبوه حقوق‌بگیران می‌رود.

امید می‌رود دولت‌ها دیدگاه خود را تغییر داده و با شجاعت به سوی به‌روزرسانی سامانه دقیق مالیاتی بروند که مهم‌ترین منبع مالی برای جبران کسری درآمدها محسوب می‌شود.

مدیر بازرگانی شرکت توسعه معادن طلای کردستان:

۹:۲۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

عیدی اتابک به صنایع؛

۶:۱۱ /یکشنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۳

به یک سال هم نرسید!

۱۴:۳۸ /یکشنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۳

به دنبال پیگیری‌های انجام شده،

۱۴:۱۸ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۴۰۳

تاب‌آوری صنایع به پایان رسیده است؛

۷:۳۱ /یکشنبه/۲۳ دی ۱۴۰۳

دولت به فکر افتاد؛

۸:۳۱ /چهارشنبه/۱۲ دی ۱۴۰۳

بازیار بهمن‌نژاد، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۱۴ /پنجشنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۱

مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس مطرح کرد:

۱۰:۴۵ /یکشنبه/۲۳ مرداد ۱۴۰۱

علیرضا سلیمانی، مدیر بخش فروش آلومینیوم شرکت جهان عایق پارس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۴۵ /چهارشنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۰

محمد ابراهیم طاهریان‌فرد، سفیر ایران در ترکیه:

۶:۱۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

سید حسین احمدی سلیمانی، مدیرعامل شرکت فولاد خراسان

۷:۳۷ /شنبه/۳ شهریور ۱۳۹۷

ابوالفضل کیانی بختیاری، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی

۱۲:۳۸ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۳۹۷

سید علیرضا موسوی، کارشناس اقتصادی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۵۳ /دوشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

بابک ضیغمی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۳ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

احسان اسحاقی، مدیر روابط عمومی شرکت مجتمع فولاد خراسان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۵۶ /دوشنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۳

موسی انصارپور، مديرعامل شرکت سبز و سلامت پارسيان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۵ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

تحقق رشد 13 درصدی بخش معدن مستلزم چیست؟

۹:۲۳ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

مزایای حضور در نمایشگاه‌ها چیست؟

۱۱:۱۶ /دوشنبه/۲۹ مرداد ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/8

222417

فلزات آنلاین

1404/02/8

897230

فلزات آنلاین

1404/02/8

1404834

فلزات آنلاین

1404/02/8

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/8

27816

فلزات آنلاین

1404/02/8

16591

فلزات آنلاین

1404/02/8

43078

فلزات آنلاین

1404/02/8

65608

فلزات آنلاین

1404/02/8

49801

فلزات آنلاین

1404/02/8

43707

فلزات آنلاین

1404/02/8

36783

فلزات آنلاین

1404/02/8

35954

فلزات آنلاین

1404/02/8

35837

فلزات آنلاین

1404/02/8

43700

فلزات آنلاین

1404/02/8

38689

فلزات آنلاین

1404/02/8

61045

فلزات آنلاین

1404/02/8

33118

فلزات آنلاین

1404/02/8

42897

فلزات آنلاین

1404/02/8

56224

فلزات آنلاین

1404/02/8

6694000