مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: احداث واحد پلنت اکسیژن، (LF1) و (LF3) ناحیه فولادسازی، بازسازی باتری شماره ۲ ککسازی، تکمیل تاسیسات فاضلاب شهرهای فولادشهر، ایمانشهر و روستاهای فلاورجان به روش بیع متقابل و تصفیهخانه پساب کارخانه ذوب آهن به صورت «BOT»، از جمله طرحهای توسعهای شرکت بهشمار میآیند که تکمیل و راهاندازی هر کدام از آنها، منجر به رشد تولید و افزایش درآمد این مجتمع عظیم صنعتی که به عنوان مادر صنعت فولاد کشور شناخته میشود، خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مهدی کوهی در خصوص پیشرفت طرحهای توسعهای شرکت ذوب آهن اصفهان، بیان کرد: پروژه احداث واحد پلنت اکسیژن از تیر ماه ۱۳۹۲ آغاز شده و در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد همراه است. امیدواریم پس از گذشت ۱۰ سال، این پروژه را در نیمه نخست سال جاری به بهرهبرداری برسانیم. باید توجه داشت که اقدامات پایانی جهت راهاندازی پروژههای صنعتی کمی سخت و زمانبر است و شرایط را برای کارفرما دشوار میسازد.
وی اضافه کرد: بازسازی کوره پاتیلی شماره ۱ (LF1) و احداث کوره پاتیلی شماره ۳ (LF3)، از دیگر پروژههای مهم شرکت ذوب آهن به شمار میآید که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ شروع شده و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی آن به ترتیب برابر با ۵۸ و ۸۴ درصد است. برآورد کل اعتبار این پروژه دو هزار و ۹۳۹ میلیارد تومان بوده و به دنبال بهرهبرداری از آن تا پاییز امسال به منظور افزایش ظرفیت تولید ناحیه فولادسازی مجموعه هستیم.
ذوب آهن اصفهان به دنبال بینیازی از واردات کک
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه ضمن اشاره به پروژه بازسازی باتری شماره ۲ ککسازی، عنوان کرد: اجرای این پروژه از آبان ماه ۱۴۰۱ آغاز شده و در ادامه متوقف شده است. به همین علت ما نسبت به تکمیل آن از اردیبهشت ماه امسال اقدام کردیم و در حال حاضر با پیشرفت ۶ درصدی همراه است. برآورد کل اعتبار این پروژه ۶ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال بوده و در صورت بهرهبرداری از آن تا پایان سال ۱۴۰۳، شرکت ذوب آهن از خرید کک وارداتی بینیاز خواهد شد.
کوهی عنوان کرد: پروژه بعدی شرکت ذوب آهن اصفهان، تکمیل تاسیسات فاضلاب شهرهای فولادشهر، ایمانشهر و روستاهای فلاورجان در ازای واگذاری پساب حاصله به روش بیع متقابل است که با برآورد اعتبار هفت هزار و ۹۹۰ میلیارد ریالی از مرداد ماه ۱۳۹۷ آغاز شده و در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی همراه است. این پروژه با همکاری گروه مپنا در حال اجراست که در تلاشیم ۳۰ درصد باقیمانده آن را به سرعت تا پایان شهریور ماه امسال تکمیل کنیم و پروژه را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
وی در ارتباط با پروژه بعدی شرکت ذوب آهن اصفهان، مطرح کرد: احداث تصفیهخانه در کارخانه ذوب آهن جهت تصفیه تکمیلی پساب شهرهای فولادشهر، ایمانشهر و پساب صنعتی کارخانه به صورت «BOT» از دیگر پروژههای در حال اجرا است. این پروژه که با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریالی در آذر ماه ۱۳۹۸ آغاز شده است، در حال حاضر با پیشرفت ۸۴ درصدی همراه بوده و به یاری خدا تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه متاسفانه یک فضای منفی رسانهای در خصوص آلایندگی این پروژه توسط برخی افراد ایجاد شده بود، خاطرنشان کرد: سختگیری فاضلاب و پالایش مواد آلاینده همواره در مبدا انجام میشود و خط انتقال آن عاری از هرگونه آلایندگی و مواد آلاینده است. بر همین اساس جهت رفع سوءتفاهمهای ایجاد شده، توضیحات و مستندات لازم و کارشناسانه به اداره کل محیط زیست استان ارائه و مورد قبول واقع شد و در تلاش هستیم این پروژه را تا پایان امسال تکمیل و راهاندازی کنیم.
کوهی در ادامه اظهار داشت: بازسازی کائوپرهای کوره بلند شماره ۲، پروژه دیگری است که عملیات اجرایی آن با اعتبار یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی، از مهر ماه امسال آغاز خواهد شد و پیشبینی ما بر این است که در صورت فراهم شدن شرایط مورد نیاز، این پروژه در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
آماده افزایش ظرفیت تولید ریل در کشور هستیم
وی در ادامه به تولید محصولات ارزشافزا مانند ریل در شرکت ذوب آهن اصفهان اشاره کرد و گفت: تا به امروز، ریل تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان به میزان ۱۰۰ هزار تن، به راه آهن جمهوری اسلامی ایران و مترو تحویل داده شده است. همچنین قرارداد دو ساله تولید ریل به میزان ۶۰ هزار تن را منعقد کردهایم و دانش و تکنولوژی روز تولید این محصول را همراه با شرکت کوتنر آلمان پیش میبریم. با افتخار اعلام میکنیم که شرکت ذوب آهن اصفهان، از آمادگی لازم جهت تولید هر میزان سفارش ریل در داخل کشور برخوردار است و در صورت لزوم، تعداد شیفت کاری را جهت تولید روزافزون این محصول افزایش خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در پایان با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تولید محصولات ارزشافزا در این مجموعه عظیم فولادی را افزایش دهیم، یادآور شد: کلاف آلیاژی، نبشی آلیاژی و تیر آهن بال پهن، از جمله محصولات با ارزش افزوده بالایی است که تولید آنها را در دستور کار خود قرار دادهایم؛ دانش و تکنولوژی تولید کلاف معمولی و تیر آهن ۱۸ را حتی کشورهای همسایه نیز در اختیار دارند و بر همین اساس به منظور توسعه بازار و خلق ثروت بیشتر از شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد کشور این انتظار وجود دارد که تولید محصولات ارزشافزا بر پایه دانش و تکنولوژی روز تولید به جای تولید محصولات معمولی را بیش از پیش در دستور کار قرار دهد. رشد تولید تیر آهن بال پهن، بدون شک منجر به تحول اساسی در نهضت ملی مسکن خواهد شد و شرکت ذوب آهن اصفهان با شعار «با اطمینان بسازید»، از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
انتهای پیام//