سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۰۰ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۳ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

محمد کشانی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

بومی‌سازی و توسعه تولید با تکیه بر توان داخلی

امروزه صنعت فولاد یکی از شاخص‌های اصلی توسعه‌یافتگی کشورها به شمار می‌آید. زندگی روزمره بشر با فولاد آمیخته شده است و صنایع فولادی در سازندگی، بازسازی و توسعه کشورها نقش مهمی ایفا می‌کنند. محصولات فولادی نقش بسزایی در توسعه زیرساخت‌ها اعم از مسکونی، راه‌های ارتباطی و انتقال انرژی دارند که این امر نشانگر تاثیر عظیم صنعت فولاد بر رشد و شکوفایی کشورها است. سرمایه‌گذاری و رشد صنعت فولاد با توجه به نیاز کشور و اهداف توسعه صنعت فولاد در سند چشم‌انداز افق 1404، اقتصادی و منطقی به نظر می‌رسد. با این شرط که تمامی جوانب آن در نظر گرفته شود و به طور خاص برای تامین انرژی و مواد اولیه مورد نیاز طرح‌ریزی علمی و عملی صورت پذیرد. در همین راستا، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» گفت‌وگویی را با محمد کشانی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

امروزه صنعت فولاد یکی از شاخص‌های اصلی توسعه‌یافتگی کشورها به شمار می‌آید. زندگی روزمره بشر با فولاد آمیخته شده است و صنایع فولادی در سازندگی، بازسازی و توسعه کشورها نقش مهمی ایفا می‌کنند. محصولات فولادی نقش بسزایی در توسعه زیرساخت‌ها اعم از مسکونی، راه‌های ارتباطی و انتقال انرژی دارند که این امر نشانگر تاثیر عظیم صنعت فولاد بر رشد و شکوفایی کشورها است. سرمایه‌گذاری و رشد صنعت فولاد با توجه به نیاز کشور و اهداف توسعه صنعت فولاد در سند چشم‌انداز افق ۱۴۰۴، اقتصادی و منطقی به نظر می‌رسد. با این شرط که تمامی جوانب آن در نظر گرفته شود و به طور خاص برای تامین انرژی و مواد اولیه مورد نیاز طرح‌ریزی علمی و عملی صورت پذیرد. در همین راستا، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» گفت‌وگویی را با محمد کشانی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

لطفا توضیحاتی در خصوص تاریخچه فعالیت مجتمع فولاد صنعت بناب بفرمایید.

مجتمع فولاد صنعت بناب از سال ۱۳۸۳ در زمینی به مساحت ۱۳۲ هکتار در قالب خطوط متعدد ذوب و نورد شروع به فعالیت کرده است. ظرفیت اسمی تولید مجتمع، یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن بوده و در سال گذشته، ۷۵۰ هزار تن محصول تولید شده است. تعداد نیروی انسانی شاغل در این مجتمع به صورت مستقیم، یک هزار و ۳۰۰ نفر و غیر مستقیم، پنج هزار نفر بوده که سهم بسزایی در اشتغال‌زایی و اقتصاد منطقه ایجاد کرده است.  توان تولید انواع مقاطع فولادی اعم از میلگرد آجدار از سایز هشت تا ۳۲ در گریدهای مختلف، تیرآهن، نبشی، میلگرد آلیاژی و همچنین شمش فولادی ۱۵۰ در ۱۵۰، از تولیدات خطوط ذوب و‌ نورد این مجموعه فولادی است.

عملکرد این مجتمع در سال گذشته و همچنین ۶ ماهه ابتدایی سال جاری در بخش‌های تولید و فروش را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

با وجود موانع و مشکلات متعددی که در اوایل سال جاری پیش آمد و در ادامه در مصرف برق نیز محدودیت‌هایی داشتیم، در ۶ ماهه نخست سال جاری توانستیم رشد ۱۲ درصدی تولید نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را تجربه کنیم که این میزان افزایش با ثبت رکورد تولید در خطوط ذوب و نورد از بدو تاسیس این مجتمع همراه بوده است. در حوزه‌های تولید، پشتیبانی تولید، مالی و منابع انسانی تغییراتی به عمل آمد و با تقویت تیم مدیریتی، برنامه‌ریزی آموزشی و توانمندسازی به سمت رشد و بهبود حرکت کردیم و اثربخشی لازم را داشتیم که نتیجه آن کاهش هزینه‌های تولید، به حداقل رسیدن توقفات، افزایش تولید و افزودن محصول جدید در سبد محصولات نوردی را در برداشت.

ارزیابی شما از مزایای محصولات این مجتمع نسبت به سایر واحدهای صنعتی فعال در این حوزه چیست؟

موقعیت استراتژیک این مجتمع به لحاظ دسترسی به بازارهای صادراتی مناسب، توانایی و پتانسیل بالای تولید ، خطوط متعدد ذوب و نورد، ارائه سبد کامل محصول با کیفیت بالا و برخورداری از نیروی جوان با دانش روز، از مزایای مجتمع فولاد صنعت بناب است.

در حال حاضر واحدهای فولادی کشور با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟

شرکت فولاد بناب درست مانند سایر شرکت‌هایی که به زنجیره صنایع بالادست متصل نیستند، برای تامین مواد اولیه خود با چالش روبه‌رو شده است که این معضل از اساسی‌ترین مشکلات صنعت فولاد به شمار می‌رود. فارغ از بخشنامه‌های متعددی که توسط سیاست‌گذاری‌های غلط دولت صادر می‌شود، با بررسی زنجیره تامین متوجه می‌شویم در ابتدای زنجیره یعنی حوزه اکتشاف و سنگ‌آهن به ‌شدت عقب افتاده‌ایم. به طوری که اگر برای رفع این چالش، راهکار و اقدامات عملی صورت نپذیرد، تمامی ظرفیت‌های شکل‌ گرفته بی‌تاثیر خواهد شد و قابلیت بهره‌برداری نخواهد داشت؛ چراکه توازن میان تولید فولاد برقرار نیست و به شدت با کمبود سنگ‌آهن در کشور مواجه هستیم. طی دو سال اخیر، کمبود انرژی ازجمله برق، آب و گاز، به یکی دیگر از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت فولاد تبدیل شده است. به طوری که در فصل تابستان با کمبود برق و در فصل زمستان نیز با کمبود گاز مواجه هستیم؛ در صورتی که این فرایند قابلیت پیش‌بینی بود. یعنی زمانی که کشور به سمت توسعه در حرکت است و با آگاهی از این موضوع که میزان تولید صنعت فولاد ایران قرار است تا سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برسد، مسئولان مربوطه در بخش انرژی می‌توانستند اقدامات موثری جهت جلوگیری از کمبود انرژی انجام دهند. علاوه‌براین، صنعت فولاد با مشکلات زیرساختی مانند حمل‌ونقل مواجه شده که به صورت متوازن رشد نکرده است.

استراتژی مجتمع فولاد صنعت بناب در حوزه صادرات چیست؟

خوش‌نامی محصولات مجتمع فولاد صنعت بناب و برند تجاری مجموعه با نام شاهین بناب در داخل و خارج از کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و سهم بازار صادراتی خوبی را ایجاد کرده‌ایم. از این رو می‌توان گفت این جایگاه، دستاورد ارزشمندی است که به آن دست پیدا کرده‌ایم و در سال گذشته، حدود ۱۰۰ هزار تن صادرات داشته‌ایم و نقش موثری در صادرات غیر نفتی و ارزآوری ایفا کرده‌ایم. همچنین در تامین نیازهای داخلی کشور متناسب با تقاضا و کشش بازار، مشتریان این مجموعه به صورت مناسب و به موقع از محصولات این واحد تولیدی بهره‌مند شده‌اند. در جهت استقلال و خودکفایی و تولید محصولاتی استاندارد و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی، کشور را بی‌نیاز از واردات و سهم بسیار ارزشمندی را در این زمینه ایفا کرده‌ایم و خوشبختانه در تولید دانش فنی، بومی‌سازی قطعات و اقلام مصرفی نیز پیشرفت‌های چشمگیری صورت پذیرفته است.

مجتمع فولاد صنعت بناب چه طرح‌های توسعه‌ای را در دست اقدام دارد؟

حیات و بقای هر سازمان و پویایی و نشاط آن، وابسته به ایجاد طرح‌های توسعه‌ای‌ و گسترش فعالیت‌ها و ارائه محصولات جدید است. از این رو، اجرای طرح‌های توسعه‌ای بسیار حائز اهمیت است و مجتمع فولاد صنعت بناب نیز از این قاعده مستثنی نیست و با نگاه توسعه‌ای رو به حرکت است. این مجتمع در اولویت این طرح‌ها با اجرای پروژه‌های زیر‌سقف افزایش توان تولیدی هم در بحث ذوب و نورد را دنبال می‌کند و تقریبا با اتمام این طرح‌ها ظرفیت تولیدی دو برابر خواهد شد. برای سال‌های آتی، پیش‌‌بینی و چشم‌انداز تعریف شده تولید محصول جدید و برنامه‌ریزی برای تامین پایدار مواد اولیه در دستور کار قرار گرفته است که بی‌شک نیاز به برنامه‌ریزی برای ایجاد بازار‌های جدید داخلی و خارجی و بهره‌گیری از پتانسیل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان را در پی خواهد داشت. پروژه‌های زیر‌سقفی به منظور افزایش توان تولیدی ذوب و نورد در حال انجام است و پروژه‌های دیگر مربوط به شرکت گسترش فولاد شهریار اعم از بار‌ انداز ریلی، فروسیلیس، اکسیژن پلنت و… مراحل مختلف عملیاتی را طی می‌کند. با اجرای طرح‌های زیر‌سقفی اشاره شده، توان ذوبی به ۷۵۰ هزار تن و نوردی به ۷۴۰هزار تن افزایش خواهد یافت و در بحث پروژه‌های تعریف شده و در حال انجام، دسترسی به حمل‌و‌نقل ریلی، تامین اکسیژن مورد نیاز واحد‌های تولیدی و همچنین موارد مصرفی مرتفع خواهد شد.

این مجتمع چه دستاوردی در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی داشته است؟

در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، توجه به مباحث زیست‌محیطی با تکمیل زیرساخت‌های لازم برای کاهش آلایندگی و ایجاد فضای سبز در گام نخست قرار داشته است. در جهت حمایت از توسعه فرهنگی و ورزشی شهرستان بناب، تامین جهیزیه، کمک به بیمارستان‌ها در پیک کرونا جهت تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران و تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و… در دستور کار بوده و اجرایی شده است.

 

با کسب تقدیرنامه تک ستاره صورت پذیرفت؛

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000