وی تصریح کرد: نکته مهم این است که با افزایش طول عمر این پمپها و نبود قطعه یدکی برای تعمیر آنها، خرابی پمپها به شدت افزایش یافته و در برخی موارد، تولید را با چالش همراه ساخته بود اما خوشبختانه با اعتماد فولاد مبارکه به توانمندی شرکتهای سازنده داخلی، بومیسازی پمپها با موفقیت و در کمترین زمان ممکن انجام شد.
مهدی رئیسی، کارشناس فرایند نگهداری و تعمیرات ناحیه انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: پمپهای اسکیلپیت تصفیهخانه ناحیه نورد گرم که در ۶ ایستگاه نصب شدهاند، وظیفه ارسال آب برگشتی از ناحیه نورد گرم را بر عهده دارند. این پمپها طبق استاندارد «API» از نوع عمودی دو مکشه (VS2) و ساخت شرکت «WORTHINGTON» آمریکا هستند و آب و ذرات اکسید آهن جدا شده از سطح تختال را به تانکهای کلاریفایر جهت جداسازی انتقال میدهند. با توجه به استهلاک این پمپها و عدم امکان تامین نمونه اصلی، علیرغم تکنولوژی و مواد خاص به کار رفته در قطعات زیرمجموعه آن، بومیسازی پمپهای این ۶ ایستگاه برای نخستین بار در فولاد مبارکه در دستور کار قرار گرفت و با موفقیت انجام شد.
وی اضافه کرد: پمپ ایستگاه شماره ۴، قابلیت ارسال دو هزار و ۷۰۰ مترمکعب بر ساعت با فشار دو بار را دارد. اکنون بومیسازی این پمپها که توان مصرفی هر یک از آنها در شرایط بهرهبرداری ۲۰۰ کیلووات است، با موفقیت انجام شده و حدود چهار ماه است که با بهترین عملکرد در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
مهدی معینی، کارشناس بومیسازی مواد، قطعات و تجهیزات شرکت فولاد مبارکه در این راستا اظهار داشت: بعد از ارسال درخواست بومیسازی، استعلام پمپهای اسکیلپیت ناحیه انرژی و سیالات به شرکت ممتاز پمپ پویا که از لحاظ فنی و مالی شرکت برتر محسوب میشود، سفارش داده شد. در ابتدا با توجه به اینکه هیچگونه مستندات و مدارک ساختی از این پمپ وجود نداشت، نمونههای اصلی جهت اسکن و دادهبرداری ابعادی جهت تهیه نقشههای ساخت در اختیار سازنده قرار گرفت. بعد از تکمیل فاز مهندسی معکوس پمپها، ساخت قطعات انجام و بعد از بازرسیهای ابعادی، پمپ مونتاژ و آماده بهرهبرداری شد.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه، پس از انجام تستهای اولیه در شرکت سازنده، پمپها در فولاد مبارکه نصب و با موفقیت در مدار تولید قرار گرفت. فرایند ساخت پمپها حدود ۱۴ ماه به طول انجامید. از دستاوردهای مهم بومیسازی پمپ مذکور میتوان به کسب دانش فنی ساخت این تجهیز مهم و وارداتی، ارتقای توان ساخت داخل، کاهش ارزبری و کاهش هزینههای تمامشده آن اشاره کرد.
انتهای پیام//