جواد اسمعیلزاده اوخچلار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: مجوز شرکت آرتا صنعت کشاورز ارومیه برای جمعآوری و فرآوری بازیافت ضایعات و خردهای فلزی در شهرستان نمین ثبت شده است و در حال حاضر تامینکننده قراضه آهنی شرکتها هستیم. تاکنون واحد ذوبریزی مجموعه راهاندازی نشده است اما در این زمینه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی را ثبت کردهایم و تمامی فونداسیونها اعم از محوطهسازی، نصب باسکول و سولهها، زیرساخت انرژی و… ایجاد و محیا شده است. در سیاستگذاریهای مجموعه مقرر شد که تمرکز شرکت آرتا صنعت کشاورز ارومیه معطوف بر تولید شمش فولادی ساختمانی (بیلت فولادی) در ابعاد ۱۵۰ در ۱۵۰ سانتیمتری با گریدهای ۳SP و ۵SP در طول ۶ متری باشد. همچنین قرار است در فرایند تولید با استفاده از ۵۰ تا ۶۰ درصد از آهن اسفنجی که به صورت مستقیم از خود تولیدکنندگان آهن اسفنجی تامین میشود و با توجه به سفارشها مشتریان، به تولید بپردازیم. به نظر میرسد اگر وضعیت به همین صورت تداوم داشته باشد، مشکلی در تامین مواد اولیه نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه چه تمهیداتی برای عبور از پیک مصرف برق در تابستان اندیشیده شده است، عنوان کرد: هماکنون مهمترین مانع، نبود زیرساختها و کمبود عوامل تولید به ویژه انرژی برق است که با کمبود آن در ماههای اخیر، ضربات جبرانناپذیری به صنعت فولاد وارد آمده است و در صورت حل نشدن کامل مشکلات در این زمینه، امکان تعطیلی واحدهای نورد و فولادی در کشور افزایش خواهد یافت. به همین دلیل شرکت شرکت آرتا صنعت کشاورز اردبیل در نظر دارد با اجرای پروژه خرید، نصب و راهاندازی دیزل ژنراتور برای تامین کل مصرف انرژی از دبی، نگرانیها و تهدیدهایی که در اثر قطع برق و ایجاد محدودیت وجود خواهد داشت را به طور کامل برطرف کند.
بازار فولاد بسیار آشفته است
مدیرعامل شرکت آرتا صنعت کشاورز اردبیل در خصوص وضعیت بازار فروش، مطرح کرد: متاسفانه بازار فولاد در رکود شدید به سر میبرد و در حال حاضر این رکود، سبب سرخوردگی و مشکل در این بازار شده است؛ به طوری که وضعیت فعلی بازار فولاد هم در کارخانههای فولادسازی و هم در نوردکاران به شدت بغرنج شده و هر روز شاهد کاهش شدید قیمت در بازار محصولات فولادی هستیم. با توجه به تعدد شرکتهای تولید و صنعتی فولاد، کارخانجات با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه خواهند شد. متاسفانه با وجود اینکه کشور باید از قیمتهای جهانی فولاد تبعیت کند اما بازار فولاد ایران بر اساس استاندارهای غلط، اقدام به قیمتگذاری به صورت دستوری میکند. متاسفانه در حال حاضر بازار قراضه آهنی مساعد نیست و به تازگی محموله جدیدی از روسیه وارد کشور شده که وضعیت تولید را متزلزل کرده است.
ضرورت حمایت دولت از بخش خصوصی
اسمعیلزاده اوخچلار در پایان یادآور شد: دولت باید بخش خصوصی را جدی بگیرد و با ایجاد ساز و کار برای کاهش مشکلات تولیدکننده و رسیدن به اهداف تعیین شده آنها، سدی در برابر تولیدکننده بخش خصوصی نباشد. این یعنی باید به فعالان این بخش توجه ویژهای داشته باشد و برای پویا شدن و حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران صنعت فولاد، حمایت لازم را همچون بخش دولتی از این بخش به عمل آورد.
انتهای پیام//