رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: تاکنون یک هزار و ۵۱ معدن کوچکمقیاس پایش شده و برای ۲۲۰ معدن، راهکار کلینیکی ارائه شده است؛ همچنین برای ۴۲ معدن، اقدام نهایی صورت گرفته و ۱۰ معدن نیز در حال تولید و فعالیت هستند؛ این سازمان برای تخصیص اعتبار حوزههای اکتشاف و زیرساخت معادن از منابع داخلی در قالب تشریفات قانونی، محدودیتی قائل نیست و پیشرفت آماری این طرح مطلوب به نظر میآید.
بـــه گـــزارش پایگـــاه خبـــری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقـــل از روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریبپور اظهار داشت: مطالعـــات جامعـــی بـــرای توسعـــه طــــرح احیـــا، فعــــالســــازی و تـــوسعـــه معـــــادن کوچکمقیاس انجام شده است تـــا بهمن ماه امسال، نقشه راه معادن کوچک تدوین میشود و متعاقب آن، طرح مذکور در سال آینده، منسجمتر و با سرعت بیشتر پیش خواهد رفت.
وی که در نشست شورای هماهنگی طرح احیا، فعالســازی و توسعه معـــادن کوچــک مقیاس سخن میگفت، افزود: فراهم کردن بستــــر حضـــور شرکتهـــای استارتـــاپی و دانشبنیان در توسعـــه معــادن کوچک، جـزو برنامههای ایمیدرو است و از این رو، در نظر داریم زمینی در جوار مرکز تحقیقات فرآوری کرج به این واحدها اختصاص دهیم.
غریبپور خاطرنشان کرد: صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی اقدامات مناسبی برای تامین مالی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برداشته است.
وی ادامه داد: حضور فعـــالتر در رسانههــا برای ایجــاد فرهنگســـازی در حوزه معــادن کوچک و جذب سرمایهگذاری در این حوزه، ضروری است.
۱۲ استان و اجرایی شدن ۸۰ مصوبه
در ادامه این نشست، وجیهاله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: تا کنون سفرهای استانی کارگروه احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به ۱۲استان انجام شده و در جمعبندیهای این کارگروه، ۸۰ مصوبه اجرایی شده است.
وی عنوان کرد: در این راستا، پنج تفاهمنامه جدید منعقد شده و تفاهمنامه تامین مالی با معرفی ۷۷۰ سرمایهگذار برای نخستین بار امضا شده است. همچنین حضور در پنج نمایشگاه و نیز حضور در جلسه دفاع از مرکز نوآوری دانشگاه امیرکبیر، از دیگر اقدامات این کارگروه است.