سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۲۹ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۴۹ /دوشنبه/۵ دی ۱۴۰۱

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه:

بیش از ۹۵ درصد مواد نسوز فولاد مبارکه بومی‌سازی شد

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه از تامین و بومی‌سازی بیش از ۹۵ درصد مواد نسوز این شرکت در داخل کشور خبر داد و گفت: برای تامین ۱۰۰ درصدی مواد نسوز شرکت فولاد مبارکه با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برنامه‌هایی تعریف و در دست اقدام است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، غلامرضا کمالی درباره این مرکز و فعالیت آن بیان کرد: مرکز تعمیرات نسوز، وظیفه تامین و اجرای مواد نسوز و ضد اسید و همچنین بازرسی و نگهداری از آن در کلیه نواحی فولاد مبارکه را بر عهده دارد. گستردگی و پراکندگی حوزه فعالیت و نیز وجود فولاد مذاب در تجهیزات و فضای ناحیه فولادسازی، حساسیت فعالیت‌ها را در مرکز نسوز دو چندان می‌سازد. از این‌ رو تامین مواد با کیفیت بالا، اجرای مناسب نسوز و همکاری با واحدهای بهره‌بردار جهت ایجاد شرایط استاندارد از اهمیت زیادی در مرکز نسوز برخوردار است.

وی در رابطه با آخرین دستاوردهای اخیر این واحد عنوان کرد: با تلاش همکاران در واحد نسوز و ناحیه فولادسازی، در مهر ماه رکورد جدیدی برای مصرف نسوز در فولاد مبارکه یعنی ۵٫۹۲ کیلوگرم در تن مذاب ثبت شد. این رکورد در آبان‌ ماه نیز ادامه پیدا کرد و توانستیم به عدد ۵٫۹۶ کیلوگرم در تن مذاب کمتر از ۶ کیلوگرم دست پیدا کنیم که رکورد بسیار ارزشمندی برای فولاد مبارکه است.

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه اذعان کرد: با توجه به میزان رکورد مصرف حاصل‌ شده که عددی چالشی است، باز هم با تلاش فراوان برای بهبود کیفیت مواد نسوز، اجرای مناسب و نیز بهره‌برداری صحیح از تجهیزات نسوزکاری ‌شده، این روند با سرعت کمتر اما همچنان رو به پیشرفت، آن هم با استفاده از مواد ساخت داخل ادامه پیدا خواهد کرد.

بومی‌سازی نسوز و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان

کمالی با اشاره به اینکه در این حوزه چه موارد دیگری باقی‌مانده است که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و از طریق بومی‌سازی و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان به آن دست یافت، اظهار کرد: برنامه‌های ما شامل جایگزینی جرم‌های ضدسایش سیلیکون کارباید به ‌جای آجرهای بعضی از قسمت‌های کوره‌های پخت آهک، ساخت قطعات پیش‌ساخته ستون‌ها و واکینگ‌بیم‌های کوره‌های پیش‌گرم نورد گرم، ساخت جرم‌های پلاستیک کوبیدنی که در دیواره و سقف کوره‌های نورد گرم و یا دیواره کوره گندله‌سازی استفاده می‌شود، ساخت آجرهای لایه‌کاری کوره‌های احیا مستقیم که همگی توسط شرکت‌های توانمند داخلی تولید شده و در حال مصرف و تسن است، می‌شود.

وی درباره اصلاح طرح نوسازی و تعمیرات نسوز کوره‌ها و اینکه چه برنامه‌هایی در نظر بوده و چه میزان از این برنامه‌ها اجرا شده است، اضافه کرد: نسوز در کوره‌های قوس الکتریکی نقش مهمی ایفا می‌کند. بنابراین جهت افزایش عمر نسوز و کاهش توقفات آن برنامه‌هایی داریم که شامل استفاده از آجرهای خاص در قسمت پشت دریچه سرباره کوره‌ها و مناطق داغ، استفاده از جرم‌های اسپینلی نانوباند در سقف کوره‌ها، نصب بلوک‌های مسی آب‌گرد در مناطق داغ و نیز نصب پانل آب‌گرد در سقف کوره با همکاری دوستان بهره‌بردار است که با اجرای این طرح‌ها و ایجاد تحول در مصرف نسوز کوره، باز شاهد کاهش مصرف خواهیم بود.

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه درباره نقش این واحد در تعمیرات اساسی شرکت ابراز کرد: در سال جاری، اقدامات عمده‌ای در واحدهای دیگر غیر از فولادسازی ازجمله پروژه ریومپ کوره چهار پیش‌گرم نورد گرم که نتایج بسیار خوبی از‌ جمله کاهش ۳۰ درصدی مصرف گاز در این کوره را به همراه داشت، صورت پذیرفته است.

کمالی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های انجام ‌شده در شات‌دان مدول Dکوره احیا بود که طی آن، تعویض کل پتوهای نسوز دیواره و سقف ریفورمر و همچنین اجرای طرح جدیدی در کف توسط واحد نسوز صورت گرفت. در کوره دو آهک لایه‌کاری و ایمنی نسوز این کوره از فایرینگ تا ابتدای قسمت شارژینگ با آجرهای نسوز بومی‌سازی ‌شده تعویض شد و همچنان هم تا پایان سال در شات‌دان‌های دیگری که در قسمت‌های نورد گرم و آهن‌سازی انجام می‌گیرد، فعالیت‌های گسترده‌ای انجام خواهیم داد.

وی تصریح کرد: در زمان وجود محدودیت‌های انرژی، تعمیرات برنامه‌ریزی ‌شده بلندمدت فولاد مبارکه انجام می‌شود. یکی از اموری که باید در کنار سایر فعالیت‌ها انجام شود، تعمیرات نسوز این واحدهاست. شرکت فولاد مبارکه در حوزه نسوز موفقیت‌های بسیار چشمگیری داشته است زیرا زمانی مصرف نسوز فولاد مبارکه حدود ۲۳ تا ۲۴ کیلوگرم در تن بود اما با تلاش مدیران و کارکنان طی این سال‌ها در مرکز نسوز و همکاری تامین‌کنندگان و پیمانکاران، این عدد اکنون نزدیک به ۶ کیلوگرم در تن رسیده است.

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد: پروژه‌های دانش‌بنیان زیادی در این واحد اجرا شده است که برخی از آن‌ها شامل بررسی استفاده از جرم‌های مولتیک به ‌عنوان لایه‌کاری پاتیل به ‌جای آجر، استفاده از تکنولوژی‌های نانو و مزایای آن در مواد نسوز، استفاده از بوردهای پیش‌ساخته به ‌جای پلاستر در لایه‌کاری تاندیش، استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها در تولید صفحات کامپوزیتی دریچه کشویی پاتیل، ایجاد دانش طراحی و ساخت قطعات ایزواستاتیک تاندیش است.

کمالی در رابطه با همایش‌ها و دوره‌هایی که برای کارکنان حوزه نسوز برگزار شده است تا بیشتر با دانش روز جهان آشنا شوند، تاکید کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی با حضور اساتید داخلی و خارجی شامل بازدید از نمایشگاه‌های تخصصی نسوز، شرکت در سمینارهای تخصصی نسوز، بازدید از خطوط تولید شرکت‌های نسوز و برگزاری جلسات مستمر با تامین‌کنندگان داخلی و خارجی است که همگی باعث می‌شوند سطح علمی کارکنان نسوز افزایش پیدا کند.

چالش تامین نیروی انسانی متخصص در حوزه نسوز

وی در خصوص بزرگ‌ترین چالش واحد نسوز، بیان کرد: یکی از چالش‌ها به خصوص در شات‌دان‌ها، تامین نیروی انسانی متخصص در حوزه نسوز است. چالش دیگر، محدودیت‌های انرژی و نوسانات کیفیت مواد ورودی است که باعث می‌شود شرایط بهره‌برداری از نسوز تغییر پیدا کند و گاهی در زمان‌هایی که این محدودیت‌ها به فولادسازی اعمال می‌شود، خوردگی نسوز افزایش و عمر نسوز کاهش پیدا می‌کند.

مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه در رابطه با به‌روزرسانی تجهیزات و ماشین‌آلات، خاطرنشان کرد: پروژه راه‌اندازی شن‌ریز اتوماتیک در فولادسازی که تا حد زیادی به بهبود شرایط کاری اپراتورها کمک می‌کند و باعث می‌شود مصرف ماسه مجرای پاتیل نیز کاهش یابد، ساخت مکانیسم دریچه کشویی که در حال تلاش برای بومی‌سازی آن هستیم، طراحی و ساخت تعدادی از ماشین‌های مخصوص تخریب نسوز و طراحی و ساخت ضخامت‌سنج نسوز پاتیل که برای اولین بار در کشور با استفاده از تکنولوژی رادار و دوربین‌های حرارتی انجام خواهد شد، از جمله برنامه‌های ما در این بخش به شمار می‌رود.

کمالی در پایان یادآور شد: با مطالعات و تلاش قابل‌ ستایش کارکنان در این سال‌ها در مرکز نسوز و همچنین همکاری متخصصان داخلی، در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد مواد نسوز فولاد مبارکه بومی‌سازی و از داخل کشور تامین می‌شود. البته برای تامین ۱۰۰ درصدی با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برنامه‌هایی تعریف و در دست اقدام است.

انتهای پیام//

مدیر واحد «HSE» شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان عنوان کرد:

۶:۵۹ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳

در نهمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال صورت پذیرفت؛

۱۲:۳۱ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عنوان کرد:

۱۲:۰۳ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

با حضور سید اردشیر افضلی صورت پذیرفت؛

۱۱:۲۲ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700