سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۱۲ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۴۹ /دوشنبه/۱۶ بهمن ۱۴۰۲

تاثیر افزایش تولید فولاد زنگ‌نزن چین بر واردات مواد اولیه

احتمال می‌رود میزان تولید سالانه فولاد زنگ‌نزن چین در سال ۲۰۲۳، در حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیون تن باشد؛ این در حالی است که شورای فولاد زنگ‌نزن چین، میزان تولید سالانه این نوع فولاد در این کشور طی سال ۲۰۲۲ را حدود ۳۱٫۹۸ میلیون تن اعلام کرده بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌ آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Fastmarkets»، روند صعودی تولید فولاد زنگ‌نزن در چین در سال ۲۰۲۳، باعث افزایش حجم واردات مواد اولیه به این کشور از جمله سنگ معدن کروم، فروکروم، نیکل چدن (NPI) و فرونیکل شد.

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط شورای فولاد زنگ‌نزن چین (CSSC)، این کشور در ۹ ماهه سال ۲۰۲۳، حدود ۲۶٫۶۱ میلیون تن فولاد زنگ‌نزن خام تولید کرد که ۱۱٫۹۳ درصد نسبت به مقدار ۲۳٫۸۱ میلیون تن تولید شده در مدت زمان مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت.

طبق این داده‌ها، حدود ۱۳٫۵۶ میلیون تن فولاد زنگ‌نزن سری ۳۰۰ در مجموع در ۹ ماهه سال ۲۰۲۳ تولید شد که ۱۳٫۹۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ معادل ۱۱٫۸۹ میلیون تن را به ثبت رساند.

احتمال می‌رود میزان تولید سالانه فولاد زنگ‌نزن چین در سال ۲۰۲۳، در حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیون تن باشد؛ این در حالی است که شورای فولاد زنگ‌نزن چین میزان تولید سالانه این نوع فولاد در چین طی سال ۲۰۲۲ را حدود ۳۱٫۹۸ میلیون تن اعلام کرده بود.

یکی از تحلیلگران صنعت فولاد به موسسه «Fastmarkets» گفت: احتمالا میزان تولید فولاد زنگ‌نزن سری ۳۰۰، حدود ۱۸ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ خواهد بود که با میزان ۱۶٫۶۸ میلیون تن پیش‌بینی شده توسط شورای فولاد زنگ‌نزن چین در سال ۲۰۲۲ قابل‌مقایسه است.

وضعیت حجم واردات سنگ معدن کروم به چین

به گفته برخی از منابع، حجم واردات سنگ کروم به چین در سال ۲۰۲۳ هم‌زمان با افزایش استفاده از فروکروم در فرایند تولید فولاد در این کشور رکورد جدیدی را به ثبت رساند. به گفته یکی از سخنگویان واحدهای ذوب در چین با افزایش میزان تولید فولاد زنگ‌نزن، نیاز بیشتری به فروکروم و سنگ معدن کروم خواهد بود.

گفتنی است سنگ معدن کروم در واحدهای ذوب به فروکروم تبدیل می‌شود و از آن بیشتر در تولید فولاد زنگ‌نزن با ویژگی‌هایی همچون ضد اکسیداسیون و مقاومت در برابر خوردگی استفاده می‌شود؛ همچنین به دلیل کمبود منابع داخلی سنگ معدن کروم، چین به شدت به واردات این ماده معدنی متکی است.

بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی گمرک چین در روز دوشنبه ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴، این کشور در ماه دسامبر ۲۰۲۳ حدود دو میلیون تن سنگ کروم وارد کرد که ۱۰ درصد نسبت به ماه نوامبر سال جاری میلادی و ۵۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش را تجربه کرد.

مجموع واردات ماهانه سنگ معدن کروم در ماه دسامبر ۲۰۲۳، رکورد بالایی را به ثبت رساند و از حجم واردات یک میلیون و ۸۱۰ هزار تن به ثبت رسیده برای این ماده معدنی در ماه نوامبر ۲۰۲۳ بیشتر بود.

یکی از واردکنندگان سنگ کروم به چین عنوان کرد: در حالت کلی، حجم واردات ماهانه سنگ کروم به این کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است. به گفته وی، حجم واردات سنگ کروم به چین در چندین ماه از سال ۲۰۲۳، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده و در حال حاضر این میزان واردات به وضعیت نرمال خود بازگشته است.

در همین راستا، حجم کل واردات سنگ کروم به چین در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۸٫۳۳ میلیون تن اعلام شد که ۲۲ درصد افزایش را نسبت به سال ۲۰۲۲ تجربه کرد. از میان بزرگ‌ترین صادرکنندگان سنگ کروم به چین در سال ۲۰۲۳، می‌توان به کشورهایی همچون آفریقای جنوبی، ترکیه و زیمبابوه به ترتیب با سهم ۸۱، ۶ و ۴ درصدی اشاره کرد.

بررسی وضعیت واردات فروکروم به چین

به دلیل اینکه میزان تولید داخلی آلیاژ فروکروم در چین پاسخگوی برطرف کردن حجم تقاضای فولاد زنگ‌نزن در این کشور نیست، چین فروکروم مورد نیاز خود را از راه واردات این ماده معدنی به خصوص از طریق محموله‌های دریایی تامین می‌کند.

بر اساس داده‌های گمرک چین، حجم واردات فروکروم به این کشور در سال ۲۰۲۳، حدود ۳٫۲۵ میلیون تن اعلام شد که ۳۶ درصد افزایش نسبت به حجم واردات ۲٫۲۸ میلیون تنی در سال ۲۰۲۲ داشت.

کشورهای آفریقای‌ جنوبی، قزاقستان و هند به ترتیب با ۵۸، ۲۲ و ۱۱ درصد از سهم صادرات فروکروم به مقصد چین، بزرگ‌ترین صادرکنندگان این ماده معدنی به این کشور در سال ۲۰۲۳ به شمار می‌روند.

در همین راستا، حجم واردات فروکروم به چین به رکورد ماهانه ۴۱۲ هزار و ۱۱۵ تن در ماه آوریل ۲۰۲۳ رسید. به گفته برخی منابع، با افزایش تولید فروکروم در چین، روند افزایشی حجم واردات فروکروم به این کشور ممکن است ادامه پیدا نکند.

حجم بالای واردات چدن نیکل به چین در سال ۲۰۲۳

داده‌های رسمی گمرک چین نشان داد که افزایش تولید فولاد زنگ‌نزن چین باعث شد تا حجم واردات چدن نیکل و فرونیکل به این کشور به بالاترین حد خود در سال ۲۰۲۳ برسد.

در همین راستا، حدود ۸٫۴۵ میلیون تن چدن نیکل و فرونیکل در سال ۲۰۲۳ به چین وارد شد که ۴۲٫۹۵ درصد افزایش را نسبت به حجم واردات ۵٫۹۱ میلیون تنی به ثبت رسیده در سال ۲۰۲۲ به ثبت رساند.

یکی از معامله‌گران چدن نیکل مستقر در شرق چین بیان کرد: اگرچه حجم تقاضا برای فولاد زنگ‌نزن در سال ۲۰۲۳ چندان بالا نبود و قیمت‌ها به طور کلی روند نزولی داشتند اما واحدهای تولید فولاد زنگ‌نزن همچنان نرخ تولید افزایشی خود را حفظ کردند. همچنین حجم تقاضا برای مواد اولیه چدن نیکل در سال ۲۰۲۳، به طور کلی مناسب ارزیابی شد.

گفتنی است اندونزی به عنوان تامین‌‌کننده اصلی چدن نیکل چین، صدور مجوز برای اختصاص سهمیه‌های استخراج سنگ معدن نیکل در ماه آگوست سال ۲۰۲۳ را به حالت تعلیق درآورد که این اقدام باعث نگرانی‌هایی در روند عرضه و صادرات چدن نیکل به چین شد. همچنین این نگرانی‌ها منجر به افزایش حجم واردات چدن و فرونیکل به چین و ثبت بالاترین حجم واردات این دو محصول در عرض یک ماه شد.

بر همین اساس در ماه آگوست ۲۰۲۳، حدود ۹۱۰ هزار و ۴۵۶ تن چدن نیکل و فرونیکل به چین وارد شد که از این میزان، ۸۶۵ هزار و ۷۰۱ تن (حدود ۹۵٫۰۸ درصد) مربوط به اندونزی است. به علاوه چین در سال ۲۰۲۳، حدود ۷٫۹۳ میلیون تن چدن نیکل از اندونزی وارد کرد که ۹۳٫۸۱ درصد از حجم کل واردات چدن نیکل و فرونیکل به چین را شامل می‌شود.

علی‌رغم افزایش حجم تقاضا و خرید چدن نیکل در سال ۲۰۲۳، این محصول همچنان تحت وضعیت مازاد عرضه قرار داشت که منجر به کاهش فراوان قیمت‌ آن در سال مذکور شد. در همین حال، روند نزولی قیمت فولاد زنگ‌نزن که باعث روند نزولی حاشیه سود واحد‌های تولید فولاد زنگ‌نزن شد، بر بازار چدن نیکل نیز تاثیرگذار بود.

یکی دیگر از معامله‌گران مستقر در شرق چین به موسسه «Fastmarkets» گفت: به طور معمول واحدهای تولید فولاد زنگ‌نزن برای خرید مواد اولیه مورد نیاز خود قیمت پایین‌تری پیشنهاد می‌دهند تا حاشیه سود بالاتری داشته باشند.

وی افزود: این موضوع به‌ ویژه در بازار چدن نیکل، با وضعیت مازاد عرضه مواجه است و زمانی که فروشندگان مجبورند برای ارائه قیمت‌های مشتری پسندتر با یکدیگر به رقابت بپردازند، بیشتر به چشم می‌آید.

ارزیابی هفتگی موسسه «Fastmarkets» برای قیمت چدن نیکل با خلوص حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد، با شرط پرداخت تعرفه‌های گمرکی در بنادر چین و جهت عرضه در بازار فیزیکی، رقم حدود ۹۲۵ تا ۹۴۰ یوان (۱۳۰ تا ۱۳۲ دلار) در هر واحد نیکل در روز ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ را نشان داد. این رقم نسبت به قیمت یک هزار و ۳۷۰ تا یک هزار و ۳۹۰ یوان به ازای هر واحد نیکل تعیین شده در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۳، حدود ۳۲٫۴۳ درصد کاهش را به ثبت رساند.

روند نزولی قیمت فولاد زنگ‌نزن و تاثیر آن بر بازار چدن نیکل

بر اساس ارزیابی روزانه موسسه «Fastmarkets» قیمت چدن نیکل، با محتوای نیکل حداقل ۱۰ تا ۱۴ درصد، با شرط تحویل به بنادر اندونزی و تقبل هزینه ارسال توسط فروشنده را حدود ۱۱۲ تا ۱۱۴ دلار به ازای هر واحد نیکل در روز سه‌شنبه ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ اعلام کرد که نسبت به قیمت ۱۳۰ تا ۱۳۲ دلار به ازای هر واحد نیکل تعیین شده در روز ۲۷ اکتبر  ۲۰۲۳، حدود ۱۳٫۷۴ درصد کاهش  داشت.

بر اساس این گزارش، بازار نیکل در سال ۲۰۲۳ وضعیت مازاد عرضه قابل‌توجهی را تجربه کرد و به نظر می‌رسد این وضعیت در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت حتی اگر مقیاس حجم مازاد عرضه در سال ۲۰۲۴ و سال‌های بعد از آن کاهش یابد، ثابت باقی خواهد ماند. با این وجود، وضعیت کنونی پیش‌بینی‌ شده را نمی‌توان نشانه‌ای از کاهش حجم تقاضا تلقی کرد. از طرفی، این میزان سرعت رشد روند عرضه است که بازار را حتی با احتساب پروژه‌های تعلیق شده در وضعیت مازاد عرضه ساختاری نگه خواهد داشت. با این اوصاف، پیش‌بینی روند صعودی قیمت نیکل در میان‌مدت دشوار خواهد بود.

انتهای پیام//

در روزهای پایانی اکتبر 2024،

۱۰:۱۶ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تولیدی پیچ و مهره گیجین اراک:

۷:۴۶ /چهارشنبه/۲۸ شهریور ۱۴۰۳

در آیین تجلیل از تولیدکنندگان و صنعتگران استان یزد،

۷:۱۴ /یکشنبه/۱۷ تیر ۱۴۰۳

در بیست‌ و هشتمین سالروز ملی صنعت‌ و معدن،

۷:۱۷ /دوشنبه/۱۱ تیر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران مطرح کرد:

۹:۲۶ /یکشنبه/۳ تیر ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۸ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۱۳ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۵۰ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

علیرضا چایچی، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۱۶ /شنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۰

علی ملک، مدیرعامل مجتمع صنعتی فولاد اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۴۶ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

مجید سلطانی شیرازی، مدیرعامل شرکت تیغه‌های صنعتی تفتان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۳:۲۲ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

از مهم‌ترین دلایل کاهش مصرف فولادهای آلیاژی

۶:۲۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۳۹۷

روند رو به رشد بازار ورق‌های فولادی الکتریکی در جهان

۸:۴۶ /شنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نگاهی به شرکت فولاد آلیاژی ایران؛

۶:۱۱ /شنبه/۳۰ دی ۱۴۰۲

حفاظت از محیط زیست در بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد آلیاژی خاورمیانه؛

۷:۵۹ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800