شاخص فلزات پایه بورس فلزات لندن در ماه ژانویه ۲۰۲۳ حدود ۱۰ درصد افزایش یافت؛ چراکه سرمایهگذاران پیشبینی کردند اقتصاد چین رشد خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، چین همچنان به عنوان کشور برتر در تولید جهانی مطرح است اما اعمال دو سال قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا، تاثیر معمول این کشور بر قیمت فلزات را کاهش داده است.
تحلیلگران بازار صعودی امیدوارند که بازیابی کامل اقتصادی به افزایش در روند تقاضا بدل شود، به ویژه از آنجایی که به نظر میرسد سیاستگذاران در صدد ایجاد ثبات در بخش املاک هستند اما آیا چین میتواند چنین انتظارات بزرگی را برآورده کند؟
افزایش شدید موجودی انبار فلزات بورس آتی شانگهای، موجب ایجاد تردید در اظهارنظر تحلیلگران بازار صعودی شد و به دنبال آن شاخص بورس فلزات لندن پس از تجربه یک روند نزولی در ماه فوریه ۲۰۲۳، تنها ۳ درصد رشد سالانه را تا به امروز به ثبت رساند.
افزایش رشد فصلی موجودی انبار کالاها
تحلیلگران بازار صعودی فلزات در چند هفته گذشته با نگرانی رشد سریع موجودی انبار بورس آتی شانگهای «ShFE» را بررسی کردند.
این رشد موجودی انبار بورس آتی شانگهای معمولا یک رویداد فصلی است. بسیاری از تولیدکنندگان در صنایع پاییندستی فعالیت خود را در تعطیلات سال نو چینی متوقف کردند اما واحدهای ذوب به طور مداوم فعالیت میکنند که این امر موجب افزایش موجودی انبار کالاها شده است. عاملی که توجهات بیشتری را به سمت خود جلب کرده ، رشد فصلی موجودی انبار کالاها در سال ۲۰۲۳ است.
در همین رابطه موجودی آلومینیوم ثبت شده توسط بورس آتی شانگهای از ۹۵ هزار و ۸۸۱ تن در پایان ماه دسامبر ۲۰۲۲، به ۲۶۸ هزار و ۹۸۴ تن در روز جمعه ۱۰ فوریه ۲۰۲۳ افزایش یافت.
ذخایر مس به همان اندازه رشد چشمگیری داشت و از ۶۹ هزار و ۲۶۸ تن به ۲۴۲ هزار و ۹ تن در مدت مشابه رسید. افزایش موجودی انبار بورس آتی شانگهای در بورس بینالمللی انرژی شانگهای «INE» هم مشاهده شد و ذخایر موجودی انبار مس آن از ۱۶ هزار و ۴۸ تن به ۶۸ هزار و ۶۲۷ تن افزایش یافت.
از نظر حجمی، این بیشترین افزایش موجودی انبار فصلی از زمانی است که چین برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ وارد قرنطینه شدید مرتبط با ویروس کرونا شد.
در عین حال چشمانداز بازار صعودی نیست به ویژه زمانی که کاهش پریمیوم مس یانگشان که شاخصی از تقاضای وارداتی محسوب میشود، به دقت تحت نظر گرفته شده است. در حال حاضر پریمیوم بازار فلز موسسه «SMM» با تجربه یک روند کاهشی ۲۲٫۵۰ دلار در هر تن ارزیابی شد که از بالاترین قیمت ماه اکتبر ۲۰۲۲ یعنی ۱۵۲٫۵۰ کمتر است.
امکان افزایش موجودی انبار کالا در بورس آتی شانگهای در سال ۲۰۲۳
با این حال، این افزایش موجودی انبار کالا در بورس آتی شانگهای با برخی پیشبینیهای احتیاطی مهمی همراه است.
ذخایر موجودی انبار آلومینیوم و مس هر دو پس از تجربه سطوح بسیار پایین در حال افزایش هستند. موجودی انبار آلومینیوم بورس آتی شانگهای در پایان سال ۲۰۲۲، به کمترین میزان خود از سال ۲۰۱۶ رسید و ذخایر مس بورس آتی شانگهای طی ۱۸ ماه گذشته، پایینترین میزان خود را در دهه گذشته سپری کرد.
علاوهبراین، گفتنی است که سایر فلزات در تعطیلات سال نو چینی اخیر، افزایش ظرفیت موجودی انبار کمتری را ثبت کردند.
ذخایر روی بورس آتی شانگهای از ابتدای ماه ژانویه ۲۰۲۳ تاکنون با ۸۵ هزار و ۲۱۶ تن افزایش، به ۱۰۵ هزار و ۶۶۹ تن رسید اما همچنان از حجم ۱۷۰ هزار تنی که در اوایل سال ۲۰۲۲ به ثبت رسیده بود، کمتر است.
موجودی سرب یک افزایش جزئی را به ثبت رساند و از حجم ۱۵ هزار و ۶۵۰ تن به ۵۰ هزار و ۸۶۷ تن در سال جاری رسید.
سیگنالهای دریافتی از بورس آتی شانگهای نشان از هیچگونه ثباتی ندارد که ممکن است به دلیل پویاییهای مختلف در هر بازار خاص باشد.
همچنین با توجه به فاصله گرفتن چین از اجرای سیاست کووید صفر و وارد شدن به سال جدید، در مقایسه الگوهای موجودی انبار سال ۲۰۲۳ با الگوهای گذشته مشکلاتی وجود دارد.
مقایسه این الگوها ممکن است بسیاری از مصرفکنندگان فلز را متقاعد کرده باشد که زودتر وارد روند توقف موقت فعالیتها به دلیل تعطیلات شوند و برنامهریزی سالانه خود را گسترش داده و تقویت کنند.
سیاست نظارهگری در بازار
تا زمانی که الگوی موجودی انبار فصلی چین به طور کامل اجرا نشود، پیشبینی زمان تغییرات آن دشوار خواهد بود.
موجودی انبار معمولا حدود چهار یا پنج هفته پس از تعطیلات سال نو چینی به اوج خود میرسد زیرا بخش صنایع پاییندستی فعالیتهای خود را آغاز میکند و روند ذخیرهسازی موجودی انبارها دوباره شروع میشود.
طبق گفته شرکت گلدمن ساکس، هدف ۱۲ ماهه ۱۱ هزار دلار در هر تن در اوایل ماه مارس ۲۰۲۳، در مقایسه با ۸,۸۶۰ دلار فعلی، نشان از روند صعودی قیمت مس دارد. البته هنوز دیگران در مورد ویژگی احتمالی افزایش موجود انبار چین متقاعد نشدهاند.
جولیوس بائر معتقد به روند نزولی در بازار است. وی افزود که به نظر نمیرسد نیازی به ذخیرهسازی مجدد وجود داشته باشد و امیدی هم به افزایش تقاضای فلزات نیست.
زمان برای عرضه و تقاضا در ماه ژانویه ۲۰۲۳ بسیار سریع سپری شد و به نظر یکی از بانکهای سوئیس، فرصتهای خرید بهتری باید در سال ۲۰۲۳ ایجاد شود.
تمرکز اظهار نظر درباره روند صعودی و نزولی بازار فلزات حول محور چین است و میزان موجودی انبار بورس آتی شانگهای بر اهمیت قیمت بالا با در نظر گرفتن افزایش حجم تقاضا پس از تعطیلات سال نو چینی، تاکید دارد.
در عین حال، مشارکتکنندگان بازار فلزات چارهای جز استفاده از سیاست نظارهگری در بازار ندارند و باید منتظر تغییرات چه از لحاظ زمانی و چه از لحاظ کمیت موجودیهای بورس آتی شانگهای باشند.
انتهای پیام//