در هشت ماهه ۱۴۰۲، بالغ بر ۱۱۷ میلیون تن فولاد در داخل کشور تولید شده و واردات ناچیز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تنی اقلام زنجیره آهن و فولاد، بیانگر آن است که بخش قابلتوجه نیاز زنجیره فولاد کشور از تولید داخل تامین میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، بر اساس آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع واردات انواع مقاطع فولادی، شمش و محصولات فولادی طی هشت ماهه سال جاری، حدود یک میلیون و ۸۸۸ هزار تن ثبت شده است که نسبت به میزان واردات این زنجیره در مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن)، افزایش حدود ۱.۶ برابری داشته اما این حجم واردات، کمتر از ۱٫۶ میزان تولید در این مدت است.
این در حالی است که جز همان ماههای ابتدایی سال که دو هزار تن شمش فولاد آن هم بیلت و بلوم وارد کشور شده است، دیگر واردات نداشته و واردات اسلب صفر ثبت شده است. همین دو هزار تن بیلت و بلوم وارداتی در قالب شمش فولاد نسبت به میزان واردات در مدت مشابه سال گذشته (چهار هزار تن) نصف شده است؛ همچنین واردات آهن اسفنجی نیز سالهاست که صفر است و نیازی به واردات این ماده معدنی به کشور نیست.
طبق آمار، میزان واردات مقاطع طویل فولادی که در هشت ماهه امسال ۶۳ هزار تن ثبت شده و ۱۱ هزار تن آن در آبان ماه وارد کشور شده است، حدود ۵ درصد بیشتر از میزان واردات آن در هشت ماهه ۱۴۰۱ معادل ۶۰ هزار تن است.
بیشترین میزان حجم واردات فولاد در مدت مذکور، مختص به محصولات فولادی معادل ۹۴۳ هزار تن است که ۱۴۶ هزار تن آن در ماه هشتم سال وارد کشور شده و میزان واردات مقاطع تخت فولادی نیز در مجموع هشت ماهه امسال، به ۸۸۰ هزار تن رسیده که ۱۳۵ هزار تن آن در آبان ماه وارد کشور شده است.
واردات این دو محصول، نه تنها بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص دادهاند که بیشترین رشد واردات نسبت به هشت ماهه ۱۴۰۱ را نیز ثبت کردهاند. از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان آبان ماه آن، به ترتیب ۵۵۸ هزار تن محصول فولادی و ۴۹۸ هزار تن مقطع طویل فولادی وارد کشور شده بود؛ بر این اساس میزان واردات این دو محصول در سال جاری، به ترتیب ۶۹ و ۷۶.۷ درصد افزایش یافته است.
همان طور که اشاره شد، واردات شمش فولادی نیز امسال همان دو هزار تن وارد شده در ماههای ابتدایی سال و مختص بیلت و بلوم بوده که ذیل همان شمش فولاد در گزارش واردات آمده است، کشور نیازی به واردات اسلب نداشته و این میزان واردات شمش فولاد نصف میزان وارد شده در مدت مشابه سال گذشته است.
گفتنی است مسئولان وزارت صمت نیز بر این موضوع تاکید کردهاند که چنانچه نیاز به واردات محصولی در کشور احساس شود، مخالفتی با واردات وجود ندارد؛ البته این موضوع برای واردات کالاها یا خدماتی است که امکان تولید داخل آن وجود نداشته باشد.
این در حالی است که تولید اقلام فولادی کشور، به طور قابلقبولی پاسخگوی نیاز داخل است و بخشی از آن نیز صادر میشود. بر این اساس واردات در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ویژه در مورد محصولات فولادی و مقاطع طویل که رشد حدود ۷۰ درصدی داشتهاند، آن هم در شرایطی که نیاز داخل کاملا تامین شده و به ترتیب دو میلیون و ۱۵۰ هزار تن محصول فولادی و یک میلیون و ۸۵۵ هزار تن مقاطع طویل فولادی در مجموع هشت ماهه امسال صادر شده است.
انتهای پیام//