سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۴۵ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان:

تامین پایدار انرژی و تکمیل زنجیره تولید اولویت ماست

معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان گفت: احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی با ظرفیت‌های به ترتیب 520 مگاوات و 600 مگاوات به علاوه راه‌اندازی خط تولید ورق فولادی با ظرفیت دو میلیون تن در سال، از جمله طرح‌های توسعه‌ای شرکت فولاد خوزستان به شمار می‌آیند که با هدف تامین پایدار برق و تکمیل زنجیره ارزش در دست اقدام قرار دارند و امید است که از این طریق بتوانیم گام بلندی را در راستای توسعه پایدار و تحقق صنعت سبز برداریم.

معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان گفت: احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی با ظرفیت‌های به ترتیب ۵۲۰ مگاوات و ۶۰۰ مگاوات به علاوه راه‌اندازی خط تولید ورق فولادی با ظرفیت دو میلیون تن در سال، از جمله طرح‌های توسعه‌ای شرکت فولاد خوزستان به شمار می‌آیند که با هدف تامین پایدار برق و تکمیل زنجیره ارزش در دست اقدام قرار دارند و امید است که از این طریق بتوانیم گام بلندی را در راستای توسعه پایدار و تحقق صنعت سبز برداریم.

مهران پاک‌بین در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» که در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی (ایران متافو) در غرفه شرکت فولاد خوزستان انجام شد، بیان کرد: شرکت فولاد خوزستان در سال جاری، با بیشترین محدودیت تامین انرژی به طور خاص برق طی چهار سال اخیر مواجه بوده است؛ اگرچه با محدودیت‌هایی در زمینه تامین گاز نیز مواجه هستیم اما این محدودیت در اردیبهشت ماه مرتبط با کیفیت گاز بود و از مهر ماه تاکنون مرتبط با کمیت گاز است. لازم به ذکر است که گاز مورد نیاز برای تولید فولاد در شرکت فولاد خوزستان از مسیری تامین می‌شود که خروجی کارخانه بازیابی اتان است. بر همین اساس همگام با توقف سالانه آن مجموعه، تامین گاز مورد نیاز و فرایند تولید ما نیز تا ۳۵ درصد کاهش می‌یابد. از این رو حدود یک ماه از سال جاری را با این معضل مواجه بودیم و از روزهای پایانی خرداد ماه نیز با چالش قطعی برق دست و پنجه نرم کردیم و بلافاصله با ناترازی کمی گاز مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینکه قطعی برق در روزهای مختلف سال ۱۴۰۳، منجر به از دست رفتن تولید بیش از ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی و نزدیک به ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت فولاد خوزستان شد، عنوان کرد: با این وجود، تمام تلاش خود را در راستای تولید آهن اسفنجی بیشتر نسبت به سال‌های قبل در واحدهای احیا مستقیم به کار گرفتیم تا بتوانیم ضمن فروش بخش عمده‌ای از آهن اسفنجی تولید شده، بخشی از آن را هم در انبارهای خود دپو کنیم. در همین راستا، موفق به فروش نزدیک به ۵۰۰ هزار تن آهن اسفنجی شدیم که رکورد قابل‌توجهی در زمینه فروش این محصول توسط شرکت فولاد خوزستان به شمار می‌آید و از محل فروش این میزان آهن اسفنجی توانستیم بخش عمده‌ای از مشکلات مالی شرکت در سال جاری را پوشش دهیم.

ضرورت تسریع در تکمیل نیروگاه‌های برق در حال احداث

معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان در ادامه به ارائه راهکارهایی جهت رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان فولاد کشور در مسیر رشد تولید و توسعه صادرات پرداخت و افزود: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در جهت رفع چالش‌ها و محدودیت‌های موجود باید صورت پذیرد، تسریع در تکمیل بهره‌برداری از نیروگاه‌هایی است که هم‌اکنون در دست احداث قرار دارند تا هرچه سریع‌تر این نیروگاه‌ها وارد مدار تولید شوند. واقعیت امر این است که متاسفانه سرمایه‌گذاری‌های کافی در حوزه نیروگاهی کشور طی سالیان اخیر انجام نشده و مصرف برق در این سال‌ها نسبت به میزان برق تولیدی در نیروگاه‌ها بیشتر بوده است. در واقع مهم‌ترین عامل ناترازی برق را باید همین عدم تعادل میان تولید و مصرف برق در کشور دانست. از طرفی، در حال حاضر نیروگاه‌های برق قدیمی به تعمیرات اساسی نیاز دارند و آماده‌به‌کاری این نیروگاه‌ها نیز کاهش پیدا کرده است. به نظر می‌رسد که این نیروگاه‌ها از راندمان لازم جهت تامین برق بخش‌های مختلف به ویژه صنعت برخوردار نیستند. بر همین اساس ضرورت دارد که تمهیدات لازم جهت افزایش آماده‌به‌کاری این نیروگاه‌ها، به ویژه در زمان‌های پیک مصرف که با قطعی برق صنایع مواجه هستیم، اندیشیده شود تا بتوانیم بیشترین استفاده را از برق تولیدی داشته باشیم.

پاک‌بین همچنین احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را یکی دیگر از راهکارهای رفع چالش محدودیت انرژی در کشور دانست و یادآور شد: کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان در حال حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی، بادی، برق‌آبی و… با هدف تامین برق مورد نیاز خود از این منابع هستند و بر همین اساس این مهم باید در دستور کار دولت و بخش‌های مرتبط قرار بگیرد. در حال حاضر برقی که از طریق شبکه در اختیار ما قرار می‌گیرد، از لحاظ قیمتی تفاوت چندانی با بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته در دنیا ندارد و بعضا در برخی از روزهای سال گران‌قیمت‌تر نیز خواهد شد؛ چراکه کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته با تولید برق‌ تجدیدپذیر، قیمت تمام شده این حامل انرژی را کاهش داده‌اند و این در حالی است که کماکان بخش عمده‌ای از برق مورد نیاز ما از محل نیروگاه‌های سیکل ترکیبی تامین می‌شود. در این میان، نباید از اهمیت تامین گاز مورد نیاز این نیروگاه‌ها نیز غافل شد زیرا محدودیت‌های ایجاد شده در این حوزه، نهایتا عملکرد فولادسازان داخلی را به ویژه در تولید آهن اسفنجی و شمش تحت تاثیر قرار خواهد داد. با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد فولاد کشور بر اساس روش کوره قوس الکتریکی و استفاده از آهن اسفنجی تولید می‌شود، بنابراین هرگونه نوسان در تولید این محصول و نیز شمش فولادی کل زنجیره فولاد کشور را متاثر خواهد کرد و امیدواریم که شاهد رفع معضل تامین انرژی در آینده نزدیک در صنعت فولاد کشور باشیم.

تکمیل زنجیره تولید فولاد در دستور کار است

وی در ادامه با تاکید بر اینکه شرکت فولاد خوزستان همچون شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی، تکمیل زنجیره تولید خود را در برنامه قرار داده است، خاطرنشان کرد: شرکت فولاد خوزستان سرمایه‌گذاری‌های لازم جهت فعالیت در بخش‌های بالادستی تا پایین‌دستی زنجیره را انجام داده است؛ به نحوی که اکنون شاهد فعالیت شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان در حوزه معدن با هدف تامین پایدار خوراک سنگ‌آهن مورد نیاز هستیم و تملک معادن جدید را نیز در برنامه قرار داده‌ایم. علاوه‌براین، در طرح‌های توسعه‌ای خود ریخته‌گری اسلب عریض و راه‌اندازی خط تولید ورق با ظرفیت سالیانه دو میلیون تن را در دست اقدام داریم.

وی در پایان به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۵۲۰ مگاوات توسط شرکت فولاد خوزستان اشاره کرد و یادآور شد: احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، یکی از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای به شمار می‌آید که در برنامه خود گنجانده‌ایم و تا به امروز دو زمین را جهت تولید حدود ۴۰۰ مگاوات از این میزان به تملک درآورده‌ایم. تمام تلاش خود را جهت تامین برق پایدار شرکت فولاد خوزستان به کار خواهیم گرفت و معتقدیم که علاوه بر تامین برق از طریق این نیروگاه‌ها، گام بلندی را در جهت کاهش آلایندگی‌ها و حفظ محیط زیست پیرامون خود برخواهیم داشت. برخلاف آنچه در تصور همگان است، شرکت‌های بزرگ فولادی به ویژه فولاد خوزستان، نقش بسزایی در کاهش انتشار کربن و آلودگی‌های زیست‌محیطی دارند و از این رو در تلاش هستیم با تحقق تولید فولاد سبز در آینده نزدیک، نقش خود را در مسیر توسعه پایدار به بهترین نحو ایفا کنیم.

انتهای پیام//

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع بیان کرد:

۶:۳۵ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

طی حکمی از سوی نادری،

۵:۱۲ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

فولادسازی قائنات در یک قدمی بهره‌برداری؛

۱۰:۲۱ /سه شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/28

224357

فلزات آنلاین

1403/09/27

614015

فلزات آنلاین

1403/09/27

901461

فلزات آنلاین

1403/09/27

3285726

فلزات آنلاین

1403/09/27

25928

فلزات آنلاین

1403/09/27

13706

فلزات آنلاین

1403/09/27

41885

فلزات آنلاین

1403/09/27

50750

فلزات آنلاین

1403/09/27

42766

فلزات آنلاین

1403/09/27

41434

فلزات آنلاین

1403/09/27

28108

فلزات آنلاین

1403/09/27

29971

فلزات آنلاین

1403/09/27

28487

فلزات آنلاین

1403/09/27

37281

فلزات آنلاین

1403/09/27

35036

فلزات آنلاین

1403/09/27

57917

فلزات آنلاین

1403/09/27

27619

فلزات آنلاین

1403/09/27

42124

فلزات آنلاین

1403/09/27

46318

فلزات آنلاین

1403/09/27

4941700