معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی گفت: تا یکی دو سال آینده، سنگآهنی برای صادرات نخواهیم داشت.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، اردشیر سعدمحمدی در برنامه پرسمان رادیو گفتوگو با موضوع معادن و عبور از خام فروشی در حوزه معدنی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از استخراج ۸۰ میلیون تنی سنگآهن، در داخل کشور فرآوری میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید فعلی کنسانتره و گندله سنگآهن به ترتیب ۴۸ میلیون و ۴۵ میلیون تن است، افزود: تا سال ۱۴۰۴ به ۱۶۰ میلیون تن سنگآهن نیاز خواهیم داشت.
به گفته معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی، آنچه در این افق، به عنوان چالش مطرح است موضوع زیرساختها، انتقال مواد معدنی و نیز صادرات از طریق اسکلهها است که باید در این حوزه حدود ۱۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت گیرد تا زنجیره کامل شود.
وجیه ا… جعفری، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز در این برنامه، با بیان اینکه امروز در حوزه معادن و صنایع معدنی چالشهایی از جمله کمبود ماده اولیه وجود دارد، گفت: با توجه به ذخایر قطعی حدود ۳ میلیارد تن سنگآهن، برای مصرف مواد اولیه، بازه زمانی ۲۰ تا ۲۵ سال در طرح جامع فولاد دیده شده است که
پاسخگوی همیشگی ما نخواهد بود. بدون شک این موضوع مدنظر وزرات صنعت، معدن و تجارت و تصمیم گیران هست.
وی ادامه داد: در این شرایط، باید به دنبال راهکارهایی همچون انجام اکتشافات جدید و دستیابی به ذخایر یا فراهم کردن زمینه ورود مواد اولیه از خارج باشیم.