سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۲۲ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۲۵ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

سیدمحمد اتابک، مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس:

تبدیل صنعت به کارگران بانک‌ها برای توسعه پایدار کشور زیان‌بار است

امروز در کشور مواجه با خیل عظیم صحبت و شعار پیرامون طرح‌های توسعه‌ای هستیم، اما رسیدن به توسعه نیازمند پیش‌نیازهایی است که درصورت عدم وجود این پیش‌نیازها توسعه نیز امکان‌پذیر نخواهد بود. تامین سرمایه از اصلی‌ترین موارد موردنیاز جهت جهت توسعه است و درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با دغدغه تامین سرمایه مواجه هستند. ماهنامه اخبار فلزات برای مشخص شدن چگونگی توسعه باوجود چالش تامین سرمایه به گفتوگو با مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس نشست. سید محمد اتابک چالش تامین سرمایه را مهمتری چالش پیشروی توسعه کشور می‌داند. امروز در کشور مواجه با خیل عظیم صحبت و شعار پیرامون طرح‌های توسعه‌ای هستیم، اما رسیدن به توسعه نیازمند پیش‌نیازهایی است که درصورت عدم وجود این پیش‌نیازها توسعه نیز امکان‌پذیر نخواهد بود. تامین سرمایه از اصلی‌ترین موارد موردنیاز جهت جهت توسعه است و درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با دغدغه تامین سرمایه مواجه هستند. ماهنامه اخبار فلزات برای مشخص شدن چگونگی توسعه باوجود چالش تامین سرمایه به گفتوگو با مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس نشست. سید محمد اتابک چالش تامین سرمایه را مهم‌تری چالش پیشروی توسعه کشور میداند. به نظر جناب‌عالی در حال حاضر طرح‌های توسعه‌ای کشور چه میزان با چالش تامین سرمایه مواجه هستند؟ اصلی‌ترین چالشی که درحال حاضر بنگاه‌های اقتصادی با آن مواجه هستند بحث‌ تامین مالی است. درواقع امروز گران بودن پول تبدیل به اصلی‌ترین چالش اصلی صنعت کشور شده و باتوجه به هزینه بالای تامین مالی اجرای طرح‌های توسعه، حاشیه سود کارخانجات بسیار کاهش یافته است.

امروز در کشور مواجه با خیل عظیم صحبت و شعار پیرامون طرح‌های توسعه‌ای هستیم، اما رسیدن به توسعه نیازمند پیش‌نیازهایی است که درصورت عدم وجود این پیش‌نیازها توسعه نیز امکان‌پذیر نخواهد بود. تامین سرمایه از اصلی‌ترین موارد موردنیاز جهت جهت توسعه است و درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با دغدغه تامین سرمایه مواجه هستند. ماهنامه اخبار فلزات برای مشخص شدن چگونگی توسعه باوجود چالش تامین سرمایه به گفتوگو با مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس نشست.

سید محمد اتابک چالش تامین سرمایه را مهمتری چالش پیشروی توسعه کشور می‌داند. امروز در کشور مواجه با خیل عظیم صحبت و شعار پیرامون طرح‌های توسعه‌ای هستیم، اما رسیدن به توسعه نیازمند پیش‌نیازهایی است که درصورت عدم وجود این پیش‌نیازها توسعه نیز امکان‌پذیر نخواهد بود. تامین سرمایه از اصلی‌ترین موارد موردنیاز جهت جهت توسعه است و درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با دغدغه تامین سرمایه مواجه هستند. ماهنامه اخبار فلزات برای مشخص شدن چگونگی توسعه باوجود چالش تامین سرمایه به گفتوگو با مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس نشست. سید محمد اتابک چالش تامین سرمایه را مهم‌تری چالش پیشروی توسعه کشور میداند.

به نظر جناب‌عالی در حال حاضر طرح‌های توسعه‌ای کشور چه میزان با چالش تامین سرمایه مواجه هستند؟

اصلی‌ترین چالشی که درحال حاضر بنگاه‌های اقتصادی با آن مواجه هستند بحث‌ تامین مالی است. درواقع امروز گران بودن پول تبدیل به اصلی‌ترین چالش اصلی صنعت کشور شده و باتوجه به هزینه بالای تامین مالی اجرای طرح‌های توسعه، حاشیه سود کارخانجات بسیار کاهش یافته است. متاسفانه برای بانک بین فعالیت تجاری و تولیدی هیچ تفاوتی وجود ندارد. در تمام سطح کشور پروژه‌هایی که با پولی بانک‌ها راه افتاده‌اند، با تمام ظرفیت درحال کار هستند اما قادر به پرداخت سود بانکی‌ نیستند.

تامین سرمایه طرح‌های توسعه از چه طریقی قابل انجام است و درحال حاضر رو‌ش‌های مختلف تامین سرمایه در کشور چه میزان مورداستفاده قرار دارد؟

هر طرح و پروژهای که شروع می‌شود تامین مالی آن باید از داخل یا خارج کشور صورت گیرد. درارتباط با تامین مالی از خارج متاسفانه موانع زیادی بر سر راه وجود دارد. هیچ‌گونه امکاناتی از طریق بانک‌های داخل کشور و بانک مرکزی برای سپردن ضمانت‌نامه و تامین ارز از خارج داده نمی‌شود و همین موارد موجب محدودیت در تامین سرمایه خارجی است. درکنار تامین سرمایه خارجی، بخشی از سرمایه مورد نیاز طرح‌های توسعه از طریق منابع داخلی اعم از بازار سرمایه، وام بانک، وام صندوق‌های توسعه و… صورت می‌گیرد.

تولیدکنندگان محصولات معدنی و صنایع معدنی کشور درکنار مشکل تامین سرمایه با چه مشکلاتی مواجه هستند؟

اولین چالش این روزهای بورس، چالش تقاضا است؛ باید بگوییم چالشی به اسم تولید در کشور وجود ندارد. میزان تولید اغلب محصولات کشور بیش از تقاضا است و علت اصلی این امر عدم تناسب در رشد اقتصاد و تولید کشور است. صنعت کشور رشد ۳۰ برابر داشته اما اقتصاد رشد ۱۰ برابری و همین امر موجب مازاد عرضه در کشور است. نحوه ارائه آمار در کشور نیز به‌گونه‌ای است که تمام حقیقت نشان داده نمی‌شود. به‌عنوان مثال گفته می‌شود امسال ۱۲ میلیون تن سیمان صادر شده اما کسی از ۱۵ میلیون تن سیمان را که تولید شده و فاقد بازار داخلی و خارجی است صحبتی به میان نمی‌آورد. اغلب صنایع تولیدی کشور با مازاد تولید مواجه هستند و باتوجه به شرایط تحریم، عدم امکان گشایش الیسی، عدم وجود زیرساخت مناسب حمل‌ونقل، شرایط ناوگان حمل‌ونقل و…. امکان صادرات نیز وجود ندارد.

به نظر جنا‌ب‌عالی در شرایط فعلی راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی که گریبان‌گیر تولیدکنندگان کشور شده است،چیست؟

برای برون رفت از این شرایط باید برنامه بلند مدت و کوتاه مدت داشت. اگر به‌دنبال تداوم توسعه در کشور هستیم، باید بخش‌هایی که درکوتاه مدت تاثیر جدی بر GDP دارند و امکان پیشرفت صنعت را نیز فراهم می‌کنند را فعال کرد حتی اگر فعال شدن این بخش‌ها تورم را کمی بالا ببرد. فعال کردن ساخت‌وساز و بحث مسکن یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای کوتاه مدتی است که می‌تواند موجب رونق صنعت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور شود. با قوانین و شرایط فعلی ساخت‌وساز بافته‌ای فرسوده کشور راه نمی‌افتد و رونق نخواهد گرفت. اگر دولت بخش مسکن را فعال کند، برای بسیاری از صنایع تقاضا ایجاد خواهد شد و همین امر موجب ایجاد گردش مالی در کشور خواهد شد. در مرتبه بعد باید میان هزینه مالی تولید و هزینه مالی کارهای تجاری تفاوت قائل‌شد.

جناب‌عالی استراتژی افزایش تولید در شرایط اقتصادی فعلی کشور را استراتژی درستی میدانید؟

قطع به یقین در شرایط فعلی نباید محصولی که امکان فروش داخلی و امکان صادرات، یعنی در واقع بازار مصرف ندارد در کشور تولید شود، اگر به کارنامه شرکت‌‎ها در بورس نگاه شود، عمده شرکت‌های بورسی کشور موجودی انبارشان بالا رفته، هزینه مالیشان افزایش پیدا کرده و سودشان به جهت هزینه مالی بالا کاهش پیدا کرده و انبارهای شرکت‌ها به جهت عدم تقاضا با موجودی محصول بالا مواجه شدند. درکنار بالا بودن هزینه تامین مالی، عدم وجود بازار تقاضا موجب شده است که محصولات به فروش نروند، درهمین اوضاع این شرکت‌ها موظف هستند که هزینه مالی طرح‌های توسعه خود را نیز بپردازند و دربلند مدت متضرر خواهند شد.

به نظر جناب‌عالی در حال حاضر طرح‌های توسعه‌ای کشور چه میزان با چالش تامین سرمایه مواجه هستند؟

اصلی‌ترین چالشی که درحال حاضر بنگاه‌های اقتصادی با آن مواجه هستند بحث‌ تامین مالی است. درواقع امروز گران بودن پول تبدیل به اصلی‌ترین چالش اصلی صنعت کشور شده و باتوجه به هزینه بالای
تامین مالی اجرای طرح‌های توسعه، حاشیه سود کارخانجات بسیار کاهش یافته است. متاسفانه برای بانک بین فعالیت تجاری و تولیدی هیچ تفاوتی وجود ندارد. در تمام سطح کشور پروژه‌هایی که با پولی بانک‌ها راه افتاده‌اند، با تمام ظرفیت درحال کار هستند اما قادر به پرداخت سود بانکی‌ نیستند.

تامین سرمایه طرح‌های توسعه از چه طریقی قابل انجام است و درحال حاضر رو‌ش‌های مختلف تامین سرمایه در کشور چه میزان مورداستفاده قرار دارد؟ هر طرح و پروژهای که شروع می‌شود تامین مالی آن باید از داخل یا خارج کشور صورت گیرد. درارتباط با تامین مالی از خارج متاسفانه موانع زیادی بر سر راه وجود دارد. هیچ‌گونه امکاناتی از طریق بانک‌های داخل کشور و بانک مرکزی برای سپردن ضمانت‌نامه و تامین ارز از خارج
داده نمی‌شود و همین موارد موجب محدودیت در تامین سرمایه خارجی است. درکنار تامین سرمایه خارجی، بخشی از سرمایه مورد نیاز طرح‌های توسعه از طریق منابع داخلی اعم از بازار سرمایه، وام بانک، وام صندوق‌های توسعه و… صورت می‌گیرد.

تولیدکنندگان محصولات معدنی و صنایع معدنی کشور درکنار مشکل تامین سرمایه با چه مشکلاتی مواجه هستند؟

اولین چالش این روزهای بورس، چالش تقاضا است؛ باید بگوییم چالشی به اسم تولید در کشور وجود ندارد. میزان تولید اغلب محصولات کشور بیش از تقاضا است و علت اصلی این امر عدم تناسب در رشد اقتصاد و تولید کشور است. صنعت کشور رشد ۳۰ برابر داشته اما اقتصاد رشد ۱۰ برابری و همین امر موجب مازاد عرضه در کشور است. نحوه ارائه آمار در کشور نیز به‌گونه‌ای است که تمام حقیقت نشان داده نمی‌شود. به‌عنوان مثال گفته می‌شود امسال ۱۲ میلیون تن سیمان صادر شده‌‎ام کسی از ۱۵ میلیون تن سیمان را که تولید شده و فاقد بازار داخلی و خارجی است صحبتی به میان نمی‌آورد. اغلب صنایع تولیدی کشور با مازاد تولید مواجه هستند و باتوجه به شرایط تحریم، عدم امکان گشایش الیسی، عدم وجود زیرساخت مناسب حمل‌ونقل، شرایط ناوگان حمل‌ونقل و…. امکان صادرات نیز وجود ندارد.

به نظر جنا‌ب‌عالی در شرایط فعلی راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی که گریبانگیر تولیدکنندگان کشور شده است،چیست؟

رای برون رفت از این شرایط باید برنامه بلند مدت و کوتاه مدت داشت. اگر به‌دنبال تداوم توسعه در کشور هستیم، باید بخش‌هایی که درکوتاه مدت تاثیر جدی بر GDP دارند و امکان پیشرفت صنعت را نیز فراهم می‌کنند را فعال کرد حتی اگر فعال شدن این بخش‌ها تورم را کمی بالا ببرد. فعال کردن ساخت‌وساز و بحث مسکن یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای کوتاه مدتی است که می‌تواند موجب رونق صنعت و بالا رفتن رشد اقتصادی
کشور شود. با قوانین و شرایط فعلی ساخت‌وساز بافته‌ای فرسوده کشور راه نمی‌افتد و رونق نخواهد گرفت. اگر دولت بخش مسکن را فعال کند، برای بسیاری از صنایع تقاضا ایجاد خواهد شد و همین امر موجب ایجاد گردش مالی در کشور خواهد شد. در مرتبه بعد باید میان هزینه مالی تولید و هزینه مالی کارهای تجاری تفاوت قائل‌شد.

جناب‌عالی استراتژی افزایش تولید در شرایط اقتصادی فعلی کشور را استراتژی درستی میدانید؟

قطع به یقین در شرایط فعلی نباید محصولی که امکان فروش داخلی و امکان صادرات، یعنی در واقع بازار مصرف ندارد در کشور تولید شود، اگر به کارنامه شرکت‌‎ها در بورس نگاه شود، عمده شرکت‌های بورسی کشور موجودی انبارشان بالا رفته، هزینه مالیشان افزایش پیدا کرده و سودشان به جهت هزینه مالی بالا کاهش پیدا کرده و انبارهای شرکت‌ها به جهت عدم تقاضا با موجودی محصول بالا مواجه شدند. درکنار بالا بودن هزینه تامین مالی، عدم وجود بازار تقاضا موجب شده است که محصولات به فروش نروند، درهمین اوضاع این شرکت‌ها موظف هستند که هزینه مالی طرح‌های توسعه خود را نیز بپردازند و در بلند مدت متضرر خواهند شد.

 

در راستای دستیابی به اهداف تدوین شده،

۹:۳۹ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

وزیر امور اقتصاد و دارایی خبر داد:

۱۵:۰۳ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

در راستای توسعه روابط فی‌مابین دو کشور،

۱۴:۰۴ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

برخلاف وجود ریسک‌های ژئوپلیتیکی،

۱۱:۰۴ /سه شنبه/۲ مرداد ۱۴۰۳

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد:

۶:۵۹ /یکشنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۳

ناصر سبحانی، مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۵۹ /شنبه/۲۹ آذر ۱۳۹۹

جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت

۳:۵۳ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/29

233036

فلزات آنلاین

1403/10/29

665606

فلزات آنلاین

1403/10/29

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/29

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/29

24871

فلزات آنلاین

1403/10/29

14156

فلزات آنلاین

1403/10/29

41286

فلزات آنلاین

1403/10/29

48225

فلزات آنلاین

1403/10/29

44236

فلزات آنلاین

1403/10/29

42271

فلزات آنلاین

1403/10/29

30826

فلزات آنلاین

1403/10/29

30617

فلزات آنلاین

1403/10/29

29417

فلزات آنلاین

1403/10/29

38932

فلزات آنلاین

1403/10/29

37715

فلزات آنلاین

1403/10/29

60941

فلزات آنلاین

1403/10/29

28521

فلزات آنلاین

1403/10/29

44003

فلزات آنلاین

1403/10/29

48651

فلزات آنلاین

1403/10/29

5229800