سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۱۳ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۰ /سه شنبه/۲۳ مرداد ۱۴۰۳

در بازه زمانی 23-2014 محقق شد؛

تجارت جهانی آند کربنی در مسیر صعود

تجارت جهانی آند کربنی به‌ واسطه افزایش تقاضای آلومینیوم در جهان، طی بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به‌ ویژه از سال ۲۰۱۷ رشد داشته و نرخ رشد سالیانه آن ۵.۷ درصد است. حجم تجارت آند کربنی در سال ۲۰۲۳ به بیش‌ از ۲۷۳ هزار تن رسید.

تجارت جهانی آند کربنی به‌ واسطه افزایش تقاضای آلومینیوم در جهان، طی بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به‌ ویژه از سال ۲۰۱۷ رشد داشته و نرخ رشد سالیانه آن ۵.۷ درصد است. حجم تجارت آند کربنی در سال ۲۰۲۳ به بیش‌ از ۲۷۳ هزار تن رسید. چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده آندهای کربنی در جهان است و در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، به‌ طور میانگین بیش از ۸۰ هزار تن سالانه آند کربنی صادر کرده و سهم ۳۴ درصدی از صادرات جهانی آن را در اختیار دارد. ژاپن مقصد اصلی صادرات آند کربنی چین محسوب می‌شود و به‌ طور میانگین در این بازه بیش از ۵۷ هزار تن واردات داشته است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، آند کربن به خانواده وسیعی از کربن خالص اشاره دارد که ریزساختار آن را می‌توان به گونه‌ای طراحی کرد که از نظر استحکام، چگالی، رسانایی، ساختار منافذ و رشد کریستالی متفاوت باشند. این ویژگی منحصربه‌فرد به کاربرد گسترده آن‌ها کمک می‌کند. با کنترل و انتخاب مواد پیش‌ساز (مانند کک، پلیمرها و الیاف) و روش پردازش، ویژگی‌های خاصی به محصول نهایی داده می‌شود.

به‌ طور کلی الکترودهای آند کربن با تولید کم‌هزینه، سطح ویژه بالا و پنجره پتانسیل کاری گسترده در بسیاری از فعالیت‌های الکتروکاتالیستی برای سیستم‌های الکتروشیمیایی و بیوشیمیایی و محیط بی‌اثر شیمیایی کاربرد دارد. اصلاحات سطحی مختلف و افزایش خواص مواد آند کربنی و طراحی ساختاری آن‌ها برای عملکرد بهتر تولید آلومینیوم، باتری‌های ثانویه یون لیتیوم، باتری‌های اکسید کبالت لیتیوم، تولید نانو لوله، جایگزینی مواد الکترود آمورف، تولید فوتو آند، سلول‌های خورشیدی، سلول‌های سوختی، ابرخازن‌ها، حسگرها و پمپ‌ها، مانیتورهای عصبی شیمیایی و… کاربردهای فراوانی در بخش‌های صنعتی و تجاری پیدا می‌کند.

امروزه تمام کارخانه‌های ذوب آلومینیوم از سلول‌های الکترولیز استفاده می‌کنند. کربن یک رسانای الکتریکی نسبتا خوب بوده و از همه مهم‌تر قادر به مقاومت در برابر خوردگی الکترولیت ریخته‌گری حاوی فلوراید در حدود ۹۶۰ درجه سانتی‌گراد است. علاوه‌براین، کربن بخش مهمی از واکنش الکتروشیمیایی است و به این ترتیب موجب کاهش ولتاژ سلول تا ۰.۱ ولت می‌شود. انرژی الکتریکی با سوختن کربن ذخیره می‌شود؛ بنابراین آند کربن خام در تولید آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک آند از پیش مخلوط شده مخلوطی از کربن نفتی، باقی‌‌مانده برج تقطیر زغال‌سنگ و بات‌ها ساخته شده است؛ بات آند، باقی‌‌مانده آند مصرف شده است که هنگام تغییر آند از سلول حذف می‌شود. حجم بات در آندهای جدید متفاوت بوده اما معمولا بین ۱۵ درصد تا ۲۵ درصد است.

اصلی‌ترین اجزای آند کربن پیشرفته کک نفتی است. هنگامی که نفت خام تصفیه می‌شود، حدود ۳۰ درصد از واحد تقطیر باقی می‌ماند؛ این باقی‌ مانده در حدود ۴۵۰ درجه سانتی‌گراد و فشار ۰.۴ تا ۰.۵ مگاپاسکال به‌ منظور تولید کک سبز قرار می‌گیرد. باقی مانده کک از پالایش نفت کاملا خالص است و ازاین‌رو، منبع اصلی کربن برای آندهاست.

این کک در دمای یک هزار و ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار خواهد گرفت تا مواد فرار آن حذف شود و تراکم، استحکام و تخلخل آن برای تولید آند کربنی مناسب شود. این محصول، کک کربن آهکی نامیده می‌شود. علاوه‌براین، آند کربنی حاوی ۱۳ تا ۱۶ درصد وزنی زغال‌سنگ بوده و زغال‌سنگ یک ترکیب هیدروکربنی است که به‌ عنوان یک ماده باندینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین کک و ذرات را با هم در آند قرار می‌دهد.

روند نامتوازن اما صعودی تجارت آند کربنی

نمودار یک، تجارت جهانی آند کربنی در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

بر اساس نمودار یک، روند تجارت جهانی آند کربنی صعودی بوده و تا قبل از سال ۲۰۱۷ زیر ۲۰۰ هزار تن بوده است. با افزایش تقاضا برای آلومینیوم، مصرف آند کربنی نیز ارتقا یافته و واردات در سال ۲۰۱۹ به ۲۷۰ هزار تن رسید. پس از رشد چشمگیر تجارت آند کربنی تا سال ۲۰۱۹، شیوع کووید ۱۹ منجر به کاهش بیش از ۲۲ درصدی تجارت جهانی آند کربنی در سال ۲۰۲۰ مانند سایر محصولات شده است.

با توجه به افزایش روزافزون تقاضای آلومینیوم، عرضه و تقاضا و متعاقبا تجارت آند کربنی افزایش یافته است. نرخ رشد سالیانه تجارت آند کربنی در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ حدود ۵.۷ درصد است. واردات جهانی آند کربنی از ۱۵۷ هزار تن در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۲۷۳ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسید.

نمودار ۲، میانگین بزرگ‌ترین صادرکنندگان و واردکنندگان آند کربنی در بازه ۱۰ ساله ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده آند کربنی در جهان است؛ در عین حال در زمره بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان آند کربنی به‌ شمار می‌رود. پس از چین، مالزی با سهم ۱۶ درصدی، امارات متحده عربی با سهم ۹ درصدی، روسیه با سهم ۶ درصد و آلمان با سهم ۵ درصدی در جایگاه بزرگ‌ترین صادرکنندگان هستند.

چین در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بالای ۴۵ درصد سهم صادرات آند کربنی را در اختیار داشته و پس از آن به‌ دلیل جنگ تجاری با آمریکا تا سال ۲۰۱۹ به سهم ۲۳ درصدی رسید. مجددا از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ صادرات آند کربنی آن رشد داشته و به سهم میانگین ۳۵ درصدی رسید. در مقابل مالزی روندی مخالف چین داشته و از سهم ۳ درصدی صادرات در سال ۲۰۱۴، به ۱۶ درصد در سال ۲۰۲۳ رسید. امارات متحده عربی در بازه زمانی موردنظر سهم زیر ۹ درصد از صادرات را داشته و فقط در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ سهم بالای ۱۶ درصدی و ۲۰ درصدی را تجربه کرده است.

مقصد اصلی صادرات آند کربنی ژاپن است که حدود ۲۵ درصد کل واردات آند کربنی را به‌ خود اختصاص داده و به‌ طور میانگین سالیانه حدود ۵۷ هزار تن آند کربنی را عمدتا از چین وارد می‌کند. هند با سهم ۱۱ درصدی و میانگین ۲۴ هزار تن مقصد اصلی آندهای کربنی صادراتی از چین، امارات و آلمان است و در جایگاه دوم قرار دارد. آلمان با سهم ۹ درصدی در جایگاه سوم، آمریکا و چین با سهم ۸ درصدی در جایگاه چهارم، قزاقستان با سهم ۵ درصدی و فرانسه با سهم ۴ درصدی در جایگاه پنجم و ششم قرار دارند.

واردات ژاپن تا سال ۲۰۱۹ بالای ۲۸ درصد از سهم تجارت جهانی بوده است اما از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ به حدود ۱۸ درصد افت پیدا کرد. قزاقستان تا سال ۲۰۲۱ سهم زیر ۴ درصدی از واردات آند کربنی در جهان داشت اما واردات آن در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ با رشد چشمگیری به بالای ۱۴ درصد رسیده است.

انتهای پیام//

در راستای تامین مواد اولیه صنعت باتری،

۱۵:۲۱ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

یک اتفاق هیجان‌انگیز؛

۷:۲۱ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

نسل جدید آندهای باتری در راه است؛

۹:۰۶ /دوشنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۳

با هدف تولید مواد آند باتری محقق شد؛

۱۶:۱۷ /دوشنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

در سال‌های 23-2014 صورت پذیرفت؛

۱۶:۲۴ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

طوفان تقاضای الکترود گرافیتی و رشد شدید قیمت سهام تولیدکنندگان

۴:۴۰ /شنبه/۱۷ آذر ۱۳۹۷

چالش فولادسازان هندی با تولیدکنندگان الکترود گرافیتی

۹:۲۷ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۳۹۷

نگاهی به رشد قیمت کک سوزنی در 2 سال اخیر

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۳۹۷

الکترود گرافیتی در تنگنای کک سوزنی

۱۳:۵۰ /شنبه/۶ مرداد ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700