سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۳۹ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۱۹ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان:

تحریم‌ها، صنایع را به‌سمت مصرف داخلی ترغیب کرده است

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص ورق‌های فولادی مورد نیاز صنعت نفت و گاز، گفت: تحریم‌ها شرایطی را به‌‌وجود آورده که صنایع داخلی مصرف‌کننده ورق به‌ویژه در حوزه نفت و گاز به تولیدکنندگان داخلی رجوع می‌کنند و حمایت‌های مسئولان نیز باعث ایجاد رونق در صنایع فولادی تولیدکننده این ورق‌ها شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص ورق‌های فولادی مورد نیاز صنعت نفت و گاز، گفت: تحریم‌ها شرایطی را به‌‌وجود آورده که صنایع داخلی مصرف‌کننده ورق به‌ویژه در حوزه نفت و گاز به تولیدکنندگان داخلی رجوع می‌کنند و حمایت‌های مسئولان نیز باعث ایجاد رونق در صنایع فولادی تولیدکننده این ورق‌ها شده است.

امین ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص وضعیت فولاد اکسین، اظهار داشت: فولاد اکسین یک شرکت تبدیلی نوردی است که ماموریت اصلی آن ایجاد ارتباط میان صنعت فولاد و صنعت نفت و گاز است. به این ترتیب این شرکت باید نیاز صنعت نفت و گاز به انواع ورق فولادی و لوله‌های انتقال را برطرف کند.

وی با اشاره به شرایط تامین ورق پیش از تحریم‌ها، بیان کرد: پیش از تحریم‌ها عمده خرید به‌ویژه در مورد ورق‌های صنعت نفت و گاز ارزی بوده و طبعا شرایط برای واردات بهتر بود. از جمله این نیازها، می‌توان به انواع ورق‌های API مربوط به حوزه شیرین و ترش اشاره کرد که تماما از خارج وارد می‌شدند.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به تحریم‌ها در یک سال اخیر، تصریح کرد: خوشبختانه شرایطی فراهم شده است که صنایع مصرف‌کننده داخلی مجبور شده‌اند به توان داخلی توجه کرده و به تولیدکنندگان داخلی رجوع کنند. با توجه به این شرایط، فولادسازان داخلی یعنی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان کار را در دست گرفتند و با توجه به نیاز بازار، اسلب مورد نیاز ورق‌های انتقال نفت و گاز را تولید کردند. به این ترتیب تحریم‌ها به‌نوعی تبدیل به یک فرصت عالی برای فعالان صنعت فولاد، از جمله فولاد اکسین شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه اکسین در حال بازگشت به ماموریت اصلی خود یعنی تولید ورق‌های API مورد نیاز صنعت نفت و گاز است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه موفق شدیم با کمک فولاد مبارکه و مجموعه لوله‌سازی اهواز با کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران، در فاز نخست تولید لوله‌های انتقال نفت خام (سرویس ترش) را بومی‌سازی کنیم. به این ترتیب شرایطی فراهم آمده است که پیش از تحریم‌ها به هیچ عنوان وجود نداشت و تحت این شرایط توان و تخصص داخلی مورد اعتماد قرار گرفته است. این حمایت‌ها تماما از طرف وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران صورت گرفت و فولاد اکسین توانست تولید ورق‌های API را بومی‌سازی کند.

بومی‌سازی، رویکرد اصلی اکسین در شرایط تحریم

وی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر تامین خارجی قطعات فولاد اکسین، اظهار کرد: این شرکت بر اساس تکنولوژی دانیلی ایتالیا شکل گرفته است و تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد قطعات یدکی آن وابستگی خارجی دارد. زمانی که این شرکت از مجموعه فولاد خوزستان جدا و به دولت واگذار شد، حدود ۲۵ میلیون یورو قطعه یدکی وارداتی در انبارهای شرکت موجود بود اما زمانی که بنده به‌عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شدم، تقریبا قطعات یدکی مورد استفاده قرار گرفته بودند و انبارهای قطعات یدکی خالی شده بود. هنوز هم یکی از چالش‌های اصلی فولاد اکسین تامین قطعات یدکی است.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان عنوان کرد: به‌نظر می‌رسد طی ۱۰ سال شکل‌گیری فولاد اکسین اقدام خاصی برای بومی‌سازی و ساخت داخل صورت نگرفته است اما از سال گذشته با توجه به تغییراتی که در راس مدیریت این شرکت انجام شد، استراتژی فولاد اکسین تغییر یافت. برای اینکه فضای این شرکت به یک بنگاه اقتصادی و سودده تبدیل شود، اولین اقدام باید ایجاد شرایط لازم برای تولید ثابت و پایدار باشد. به این منظور نیاز است که سطح موجودی قطعات یدکی در انبارهای شرکت در حد استاندارد باشد؛ این امر باعث می‌شود در صورت خرابی یک قطعه یا یک تجهیز، خط تولید متوقف نشده و با سرعت قطعه یدکی معیوب با قطعه موجود در انبار جایگزین شود؛ در چنین شرایطی توقفات تولید به حداقل می‌رسد.

وی با اشاره به اتفاقی که از انتهای سال قبل با ورود تیم مدیریت جدید در فولاد اکسین رخ داد، تصریح کرد: تلاش شده که ۴۰ تا ۵۰ درصد از قطعات یدکی مورد نیاز سفارش‌گذاری شود که بخشی از آن‌ها هنوز به شرکت وارد نشده‌اند و بخشی دیگر از قطعات وارداتی هنوز به ایران حمل نشده است. می‌توان گفت طی ۵ ماه گذشته به‌طور متوسط هر ماه ۵ تا ۶ میلیارد تومان قطعات یدکی برای تداوم تولید خریداری شده است. در حالی که طی سال‌های قبل این رقم ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بود. این اقدامات نشان می‌دهد که رویکرد شرکت به‌سمت تامین قطعات یدکی سوق پیدا کرده است.

ابراهیمی نقش نیروی انسانی را در این امر بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: اگر نیروی انسانی را بتوان به‌درستی مدیریت کرد، با توجه به تجربیات آن‌ها توقفات خط تولید کاهش می‌یابد و تولید حداکثر می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان درخصوص نقش نیروی انسانی ادامه داد: از ابتدای سال جاری با توجه به رویکرد جدید، تغییراتی در حوزه نیروی انسانی مرتبط با تامین و نگهداری قطعات یدکی رخ داد؛ در وهله نخست انگیزه را در میان نیروی انسانی افزایش دادیم که موجب شد طی دو سه ماه گذشته رکورد تولید روزانه محصول در فولاد اکسین شکسته شود.

به‌طوری که رکورد توقفات تولید حتی پایین‌تر از شاخص شرکت دانیلی از زمان تاسیس کارخانه تا کنون زده شد. میدان دادن به این افراد روی شرایط بهینه تولید و بازدهی کارخانه اثر مطلوب قابل توجهی داشت. این امر نشان می‌دهد که نیروهای انسانی با انگیزه توانایی انجام کار حتی در شرایط سخت و با امکانات محدود را دارد. رکوردهای به‌دست آمده عملیاتی بودند و تکرار آن‌ها حاکی از آن است که هرگز این دست‌آورد اتفاقی نبوده است و در گریدهای خاص آلیاژی با ضخامت‌ها کم به‌دست آمده‌اند.

وی در زمینه توجه به بومی‌سازی در فولاد اکسین، گفت: با توجه به چالش تامین از خارج، نگاه اصلی شرکت به‌سمت صنعت داخل و بومی‌سازی رفته است. در این زمینه نیز نگاه و استراتژی به‌صورت کلان است و به ‌قطعات محدود نمی‌شود. نگاه اکسین به بومی‌سازی، انتقال فرآیند دانش ساخت است. به‌طور مثال در سال‌های گذشته برخی از قطعات مصرفی اصلی مانند ورک رول ۱۰۰ درصد از خارج تامین می‌شد. اما در حال حاضر با مشارکت با یک تامین‌کننده خارجی، موفق شدیم ضمن بومی‌سازی قطعه مزبور، تکنولوژی و دانش ساخت آن را ایجاد کنیم.

ابراهیمی با بیان اینکه مجموعه اکسین نیاز به حمایت بسیاری از تامین‌کنندگان داخلی دارد و این شرکت نیز با آغوش باز در انتظار صنایع داخلی است، خاطرنشان کرد: هفته گذشته نمایشگاه بومی‌سازی و ساخت داخل فولاد خوزستان برگزار شد و فولاد اکسین توانست تفاهمنامه‌های بسیار خوبی را با مجموعه‌های تولیدکننده و شرکت‌های مهندسی منعقد کند تا بتواند حرکت‌هایی را در حوزه بومی‌سازی و انتقال دانش انجام دهد.

حمایت از اکسین در شرایط تحریم

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین حمایت‌ها را از چند جنبه برای این شرکت مهم دانست و افزود: یکی از جنبه‌های حمایتی، بازار مصرف است. مهم‌ترین بازار مصرف فولاد اکسین با توجه به ماموریت تعریف شده، شرکت‌های نفت و گاز هستند.

وی ادامه داد: در سال ۹۵ که نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز برگزار شد، وزیر نفت با حضور در این نمایشگاه با توانمندی‌های فولاد اکسین در زمینه تولید ورق‌های مورد نیاز این وزارتخانه آشنا شد و در آن زمان دستور داد که ۲۰ درصد از نیاز صنایع نفت و گاز به ورق، از صنایع داخلی تامین شود. اکنون که کشور و صنعت نفت هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفته، ۱۰۰درصد سفارشات داخلی شده است. این امر نشان می‌دهد که نوع حمایت دستگاه مصرف‌کننده تغییر کرده است.

ابراهیمی با ابراز خرسندی نسبت به حمایت‌ها از فولاد اکسین تصریح کرد: در حال حاضر مدیران صنعت نفت و گاز کشور به‌صورت همه‌جانبه در راستای ایجاد رونق در تولید همگام هستند تا کیفیت و شرایط رقابتی با تولیدات خارجی فراهم شود. مجموعه اکسین نیز تلاش کرده است که محصول با کیفیتی را تولید کند تا فضای رقابتی با تولیدات خارجی به‌وجود آید. محصولی که در فولاد اکسین تولید می‌شود تنها ۶ تولیدکننده در دنیا دارد. در حالی که تولیدکنندگان خارجی از امکانات و تسهیلات ویژه برخوردار هستند، این شرکت ناچار است در شرایط بسیار محدودکننده با تلاش مضاعف کیفیت خود را به تولیدکنندگان خارجی برساند.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین در پایان با بیان اینکه حمایت‌های چند ماه اخیر از فولاد اکسین باعث شده است که کیفیت و میزان تولید محصول در این مجموعه نسبت به گذشته افزایش یابد، عنوان کرد: در حوزه سهامداری، سهامدار عمده یعنی وزارت رفاه از حمایت از اکسین دریغ نکرد و با توجه به نگاه و تجربیات مدیریتی وزیر، در نهایت شرایط اکسین تغییر کرد.

ناگفته نماند که سال قبل شرایط این شرکت به‌قدری نامطلوب بود که می‌توانست به یک بحران تبدیل شود اما خوشبختانه روند تولید فولاد اکسین در سال جاری بسیار مطلوب بوده و روز به روز بهتر می‌شود و در حال حاضر می‌تواند گرهی از مشکلات صنعت نفت و گاز کشور را باز کند.

به دنبال تغییر سیاست‌گذاری‌ها،

۶:۲۵ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

با حکم سید ابوتراب فاضل،

۱۳:۵۴ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه:

۷:۱۳ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

در مسیر توسعه روزافزون؛

۵:۲۶ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

بدون حضور کارشناسان خارجی انجام شد؛

۹:۲۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/21

235500

فلزات آنلاین

1404/02/21

869230

فلزات آنلاین

1404/02/21

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/21

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/21

28207

فلزات آنلاین

1404/02/21

16458

فلزات آنلاین

1404/02/21

43843

فلزات آنلاین

1404/02/21

65608

فلزات آنلاین

1404/02/21

47680

فلزات آنلاین

1404/02/21

44103

فلزات آنلاین

1404/02/21

36799

فلزات آنلاین

1404/02/21

35538

فلزات آنلاین

1404/02/21

35034

فلزات آنلاین

1404/02/21

43700

فلزات آنلاین

1404/02/21

39010

فلزات آنلاین

1404/02/21

59217

فلزات آنلاین

1404/02/21

32904

فلزات آنلاین

1404/02/21

42261

فلزات آنلاین

1404/02/21

56214

فلزات آنلاین

1404/02/21

6718900