مدیرعامل شرکت ریختهگری دانا روش اندیشه گفت: تحریمها و واقعی شدن قیمت ارز در شرایط کنونی، موجب شد تا واردات محصولات خارجی با ارز دولتی به کشور محدود شود و در نتیجه صنعت ریختهگری داخلی موقعیت عرضه محصولات خود و رقابت در بازار را داشته باشد که چنین شرایطی در گذشته هیچگاه حاصل نمیشد.
میریاسین سیدشریعتدوست در گفتوگو بــــا خبـــرنگــــار پایگـــاه خبـــــری و تحلیلــــــی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: اگر بخواهیم وضعیت ریختهگری چدن ایران را در یک جمله کوتاه شرح دهیم، باید بگویم که وضعیت این صنعت به دلیل شرایطی که به اجبار برای کشور به وجود آمده است، بسیار عالی است.
محدودیتها صنعت داخلی را شکوفا کرد
مدیرعامل شرکت دانا روش اندیشه درباره وضعیت ریختهگری ایران، عنوان کرد: کشور ما در شرایط کنونی با توجه به تحریمهایی که توسط دولت آمریکا بر ما تحمیل شده، به شکل کاملا اجباری، به تولیدات داخلی اهمیت داده است که این امر میتواند باعث شکوفایی هرچه بیشتر و ایجاد قدرت رقابت با محصولات خارجی شود.
وی در این باره افزود: افزایش قیمت ارز در این دوره سبب شد تا مردم و صنایع کشور نگاهی نیز به صنعت ریختهگری در داخل کشور بیندازند و با توجه به افزایش بیش از حد قیمت کالای وارداتی، به مصرف محصولات داخلی روی آورند؛ همچنین اختلاف قیمت بین محصول ایرانی و خارجی، این فرصت را برای تولیدکننده داخلی ایجاد کرده تا با ورود به بحث صادرات بتواند محصول خود را به خریداران خارجی معرفی کند و از طریق فروش آن در بازارهای خارج از کشور، سود مناسبی را نیز به دست آورد.
سیاست غلطی که داشتیم!
سیدشریعتدوست با انتقاد از سیاستهایی مثل پایین نگه داشتن فرمایشی قیمت ارز در سالهـای گذشتــه، تصریـــح کرد: اعمـــال ایـــن سیاســت غلــط در سالهــای نــه چنـــدان دور گذشته باعث شد تا صنعتگران حوزه ریختهگری در داخل کشور هیچگاه مجال دیده شدن و ارائه تواناییهای خود را نیابند و این صنعت همواره در معرض بحران قرار داشته باشد؛ ولی واقعی شدن قیمت ارز، قدرت رقابت را در تولیدکننده داخلــی ایجــاد کــرد. از طرف دیگر با اعمال تحریمها و محدود شدن واردات، بازرگانان کمتر میتوانند با استفاده از ارز دولتی، بازارهای داخلی را با محصولات کشورهایی مثل چین اشباع کنند و در نتیجه، تولیدکننده داخلی قادر خواهد بود تا سهم خود از بازار داخلی را تصاحب کند.
صنعتگر قدرت چانهزنی پیدا کرده است
مدیرعامل شرکت دانا روش اندیشه اثر دیگر محدود شدن واردات را این طور تفسیر کرد: در گذشته به دلیل محدود بودن بازار برای تولیدکننده داخلی، صنعتگران حوزه ریختهگری برای اینکه بتوانند خریداران خود را حفظ کنند، با آنها راه میآمدند و در واقع قدرت چانه زنی کمی داشتند و معمولا مواد اولیـــه را به صــورت نقـــد خریـــداری کـــرده و محصول را به صورت مدتدار به خریدار نهایی میفروختند ولی در شرایط کنونی و با افزایش تقاضای بازار، تولیدکنندگان میتوانند مشتریان خــود را انتخــاب کننــد کــه یکــی از معیارهای این انتخاب میتواند پرداخت به موقع و در نتیجه، افزایش سرمایه در گردش شرکتهای تولیدکننده باشد.
این عضو خانه صنعت استان آذربایجان شرقی با تایید افزایش قیمت مواد اولیه در این مدت، خاطرنشان کرد: البته هیچ یک از تولیدکنندگان از افزایش قیمت مواد اولیه که در نهایت به افزایش قیمت تمام شده محصول میانجامد خوشحال نمیشویم ولی باید در نظر داشت که این افزایش قیمت قدرت چانهزنی تولیدکننده را نیز افزایش داده که در نهایت به خارج شدن صنعت ریختهگری از فشار چند ساله میانجامد.
به صادرات نیز میاندیشیم
سیدشریعتدوست با اشاره به خریداران اروپایی محصولات ریختهگری ایران، اذعان کرد: کشورهایی مثل ایتالیا و ترکیه از خریداران خوب قطعات تولیدی کشور ما هستند و شرکت دانا روش اندیشه که عمده محصولات ریختهگری آن مربوط به صنایع خودروسازی، تراکتورسازی و قطعات الکترونیکی است علاوه بر نقشآفرینی در تامین نیاز داخلی، نگاهی به بحث صادرات نیز داشته و به این موضوع نیز ورود پیدا کرده است تا از این طریق ضمن افزایش میزان تولید، سودآوری ارزی برای کشور ایجاد کند.
وی در این خصوص بیــان کرد: کورههــای مورد استفـــاده در ایــن شرکـــت از نوع القایی بوده و قراضه روغنی به همراه مقدار محدودی شمش شارژ میشوند؛ مواد اولیه مورد نیاز شرکت در دسترس قرار داشته و از این نظر مشکل خاصی وجود ندارد. البته تولید همواره مشکلات خاص خود را دارد ولی این سختیها و مشکلات قسمتی از شرایط کار هستند و صنعتگران این عرصه نیز آن را پذیرفتهاند.
باید کار را به کاردان بسپاریم
مدیرعامل شرکت دانا روش اندیشه با ذکر این نکته که شرایط تحریمها و آزاد شدن نرخ ارز موقعیتی را برای صنعت ریختهگری کشور مهیا کرد که مسئولان سالها وعده تحقق آن را میدادند، بیان کرد: در شرایط کنونی کشور، جنگ امـــروز با اسلحــه نیســت؛ جنگ امــروز جنگ اقتصــادی اســـت و مدیـــرانی کــــه بـــا کوچکترین تلنگــر، حمــایت از تولیــد ملی را رها میکنند و دل به واردات خوش میکنند، دشمن اقتصادی این کشور هستند و باید با آنها برخورد جدی شده و کار به افراد لایق و کاردان سپرده شود.
در حقیقت اگر چرخه تولید این کشور به حرکت درآید علاوه بر اینکه از خــروج سرمایــههای ملــی مــا جلوگیــری میشود، برای جوانان ما نیز اشتغال ایجاد میکند، فقر و فاصله طبقاتی کم شده و سرمایه به جای اینکه در اختیار گروه معدودی با مناسبات خاص قرار گیرد، بین همه مردم کشور تقسیم میشود و نتیجه آن، به وجود آمدن رفاه در کشور است.