سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۱۷ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۶:۱۵ /جمعه/۶ مرداد ۱۳۹۶

اردشیر سعدمحمدی، معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو:

تدوین استراتژی جدید، لازمه عبور از بحران تحریم

به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی، برجام برنامه جامع اقدام مشترک، امکان ایجاد فرصت ویژ های را برای رفع مشکلات و نابسامانی‌های حاکم بر اقتصاد کشور به‌ویژه در حوزه معدن و صنایع وابسته به آن داشت؛ هرچند آن‌طور که شایسته بود از این فرصت استفاده نشد یا امکان استفاده از آن فراهم نشد. اکنون، کشور در آستانه بازگشت مجدد تحریم‌ها به شکل جدی‌تری قرار دارد. بر همین اساس، پایگاه خبری، تحلیلی فلزات آنلاین در همین خصوص با معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو به گفت‌وگو نشسته است. اردشیر سعدمحمدی اعتقاد دارد، باید با تدوین استراتژی صحیح، تنش‌های احتمالی وارده به صنایع را به حداقل کاهش داد. وی حمایت از تولید داخل و تعیین اولوی تبندی جدید را از این مشکل م یداند. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید. آیا از ظرفیت‌ها و فرصت‌های برجام برای بخش معدن و صنایع معدنی کشور به درستی استفاده شد؟ در شرایط کنونی چه سیاست هایی باید اتخاذ شود تا تولید کشور در حوزه‌های مختلف آسیب نبیند؟ بدون شک با تصویب برجام، فضای آزادان هتری برای فعالیت اقتصادی در حوزه‌های مختلف از جمله در بخش معدن و صنایع معدنی گشوده شد. اما بهره‌گیری موفق از این شرایط موضوع دیگری است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و با توجه به شواهد موجود، انتظار می‌رفت که از این فرصت به نحو شایست استفاده شود. عامل موفقیت را باید در برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از شرایط دانست. به هرحال اکنون شرایط تغییر کرده است و باید برای عملکرد صحیح در این موقعیت برنامه‌ریزی...

به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی، برجام برنامه جامع اقدام مشترک، امکان ایجاد فرصت ویژ های را برای رفع مشکلات و نابسامانی‌های حاکم بر اقتصاد کشور به‌ویژه در حوزه معدن و صنایع وابسته به آن داشت؛ هرچند آن‌طور که شایسته بود از این فرصت استفاده نشد یا امکان استفاده از آن فراهم نشد. اکنون، کشور در آستانه بازگشت مجدد تحریم‌ها به شکل جدی‌تری قرار دارد.

بر همین اساس، پایگاه خبری، تحلیلی فلزات آنلاین در همین خصوص با معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو به گفت‌وگو نشسته است. اردشیر سعدمحمدی اعتقاد دارد، باید با تدوین استراتژی صحیح، تنش‌های احتمالی وارده به صنایع را به حداقل کاهش داد. وی حمایت از تولید داخل و تعیین اولوی تبندی جدید را از این مشکل م یداند. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

آیا از ظرفیت‌ها و فرصت‌های برجام برای بخش معدن و صنایع معدنی کشور به درستی استفاده شد؟ در شرایط کنونی چه سیاست هایی باید اتخاذ شود تا تولید کشور در حوزه‌های مختلف آسیب نبیند؟

بدون شک با تصویب برجام، فضای آزادان هتری برای فعالیت اقتصادی در حوزه‌های مختلف از جمله در بخش معدن و صنایع معدنی گشوده شد. اما بهره‌گیری موفق از این شرایط موضوع دیگری است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و با توجه به شواهد موجود، انتظار می‌رفت که از این فرصت به نحو شایست استفاده شود. عامل موفقیت را باید در برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از شرایط دانست.

به هرحال اکنون شرایط تغییر کرده است و باید برای عملکرد صحیح در این موقعیت برنامه‌ریزی کرد. توجه به این نکته ضروری به نظر می‌رسد که ما در گذشته هم شزایط تحریم را پشت سر گذاشته‌ایم و در آن شرایط هم امکان صادرات را برای بسیاری از تولیدات فراهم کردیم. اما اکنون شرایط تغییر کرده است.

با لغو برجام و خروجی احتمالی بسیاری از شرکت‌های همکار با ایران از کشور، صاحبان صنایع و دست اندرکاران آن‌ها با چه مشکلاتی مواجه می‌شوند؟

با لغو برجام، اجرای طرح‌های توسعه در کشور با مشکل مواجه نخواهد شد؛ ولی مشکل ورود سرمایه و پول به ایران سخت‌تر از گذشته انجام می‌گیرد. باید خاطرنشان ساخت که اجرای طرح‌های توسعه به سرمایه کلانی نیاز دارد.

حال اگر تحریم‌ها با جدیت بیشتری علیه ایران اعمال گردد، جذب فایننس خارجی سخت‌تر خواهد شد. درچنین شرایطی باید اولویت‌بندی را تغییر داد و با تدوین استراتژی جدید، در مسیر صحیح گام برداشت. درواقع باید کوشید تا سرمایه‌های نقد جامعه با ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاران جمع شود و نسبت به اجرای پروژه‌ها اقدام کرد.

با توجه به محدودیت های کنونی، چه برنامه برای سال جاری و سال‌های آتی در نظر دارید؟

در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در تلاش هستیم تا افزایش تولید محصولات مختلف به اندازه منطقی حاصل شود. به‌علاوه تغییر تکنیک‌ها با هدف تولید بهینه در دستور کار قرار دارد. تلاش برای کاهش قیمت تمام شده را باید از دیگر اولویت‌های کنونی این سازمان دانست. گفتنی است، تاکنون اقدامات مثبتی در این زمینه برای تحقق اهداف یاد شده، انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.

برای نمونه در معدن مهدی‌آباد از الگوهای اقتصادی جدید بهره گرفته شده و انتظار می‌رود درنهایت نتایج مثبتی حاصل شود. از دیگر اقدامات انجام گرفته طی روزهای اخیر می‌توان به سرمایه‌گذاری طرح‌های جدیدی مرتبط با زنجیره فولاد توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت در کردستان، اشاره کرد. برای صنعت آلومینیوم کشور نیز اقدامات دیگری در دست اجرا است.

تولید پترولیوم کک موردنیاز برای آندسازی در دستور کار قرار دارد. درمجموع می‌توان این‌طور جمع‌بندی کرد که با توجه به اقتضای هر صنعت، اقدامات لازم اجرایی خواهند شد. گفتنی است، درمجموع نزدیک به ۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن در حال اجرا و برنامه آینده قرار دارد. در نهایت باید خاطرنشان ساخت، جهت‌‌گیری واحدهای تولیدی به جه تگیری صحیح و اولویت‌بندی نهادهای تصمیم‌گیر هم‌چون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران وابسته است و این مجموعه تلاش می‌کند تا با تدوین مسایل در مسیر صحیح، قدم بردارد.

 

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده تصویب شد؛

۱۵:۳۵ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300