سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۱۹ /جمعه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۲:۲۲ /شنبه/۱ مرداد ۱۴۰۱

تراز میان‌مدت و بلندمدت عرضه و تقاضای منابع مس در جهان و چین

در هفدهمین اجلاس سران مس چین که توسط «SMM» در سال 2022 برگزار شد، مدیر دفتر تحقیقات و استراتژی معدنی سازمان زمین‌شناسی چین (آکادمی علوم زمین‌شناسی چین) و مرکز تحقیقات استراتژی منابع معدنی جهانی، تحلیل کاملی در مورد تراز عرضه و تقاضای مس معدنی در جهان و چین در میان‌مدت و بلندمدت ارائه داد.

در هفدهمین اجلاس سران مس چین که توسط «SMM» در سال ۲۰۲۲ برگزار شد، مدیر دفتر تحقیقات و استراتژی معدنی سازمان زمین‌شناسی چین (آکادمی علوم زمین‌شناسی چین) و مرکز تحقیقات استراتژی منابع معدنی جهانی، تحلیل کاملی در مورد تراز عرضه و تقاضای مس معدنی در جهان و چین در میان‌مدت و بلندمدت ارائه داد.

 به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «SMM»، در قرن بیست و یکم، چین برای مدتی طولانی بزرگ‌ترین مصرف ‌کننده مس (مس تصفیه‌ شده) در جهان بود. مصرف مس چین در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۵ درصد از کل مصرف جهان را تشکیل داد.

از سال ۱۹۰۰، مصرف جهانی مس تصفیه ‌شده و رشد تولید ناخالص داخلی، ارتباط نزدیک و مثبتی با یکدیگر داشته‌‌اند. گفتنی است که در کشورهای توسعه ‌یافته، کاهش رشد تولید ناخالص داخلی با افت تقاضای مس ارتباط مستقیم دارد. پیش‌بینی می‌شود که در ۱۵ سال آینده، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی چین، روند نزولی داشته باشد و مصرف مس نیز کمتر افزایش پیدا کند.

با رشد مستمر سرانه تولید ناخالص داخلی، مصرف سرانه مس مسیری به شکل S را نشان داده است که در ابتدا به سرعت افزایش می‌یابد و سپس پس از رسیدن به نقطه اوج، به تدریج تثبیت خواهد شد. سرانه مصرف مس در اوج، بر اساس تغییرات اقتصادی متفاوت است که این امر، ارتباط نزدیکی با ساختار توسعه اقتصادی، سیر صنعتی شدن و سایر عوامل دارد.

محرک‌های تقاضای مس در جهان و چین

تجزیه و تحلیل ارتباط بین رشد سرانه مصرف مس و سرانه تولید ناخالص داخلی، نشان می‌دهد که سه نقطه گذار مهم در این خصوص وجود دارد که شامل نقطه شروع، نقطه عطف و نقطه رشد صفر است.

در نقطه شروع، تقاضا برای مس در صنایع تولیدی، ساخت و ساز و سایر صنایع به سرعت شروع به رشد می‌کند.

در نقطه عطف، صنعت سوم شروع به هدایت توسعه اقتصادی می‌کند و سرعت نرخ رشد صنایع ثانویه کند می‌شود و روند شهرنشینی و صنعتی شدن به تدریج آهسته خواهد شد و تقاضای مس از محل تاسیسات برق کاهش می‌یابد. با این وجود، تقاضای مس در صنعت ساخت و ساز، حمل‌ و نقل، ماشین‌آلات پیشرفته و صنایع ساخت ابزار همچنان در حال رشد باقی خواهد ماند.

در نقطه رشد صفر، صنعتی شدن و شهرنشینی تکمیل شده است و تقاضای مس در صنعت ساختمان، حمل ‌و نقل، ماشین‌آلات پیشرفته و صنایع ساخت ابزار به سطوح حداکثری خود می‌رسد.

با تعمیق فرایند صنعتی شدن، شدت مصرف مس در تمام کشورها مسیر توسعه مشابهی را نشان می‌دهد؛ به این معنی که مصرف مس زمانی به اوج خود می‌رسد که سرانه تولید ناخالص داخلی به هشت تا ۱۰ هزار دلار برسد.

پیش‌بینی تقاضای مس چین

انتظار می‌رود که اوج تقاضای مس در چین، بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ در مجموع به ۱۵٫۵میلیون تن برسد. این میزان از تقاضا پس از رسیدن به بالاترین سطوح، طی پنج تا هشت سال آینده نیز این سطح را حفظ خواهد کرد.

صنعت ساخت و ساز، بزرگ‌ترین مصرف ‌کننده مس در جهان است و در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۳ درصد از کل مصرف جهانی را به خود اختصاص داده است.

مصرف مس در ایالات متحده آمریکا، در حدود سال ۲۰۰۰ به اوج خود رسید و صنعت ساخت و ساز در مدتی طولانی، بزرگ‌ترین صنعت مصرف ‌کننده بوده است. مصرف مس در صنعت برق ژاپن، در صدر تمام صنایع دیگر قرار دارد و صنعت حمل ‌و نقل در سال‌های اخیر در حال رشد بوده است. صنعت برق، مصرف ‌کننده اصلی مس در چین است و توسعه آن تعیین‌کننده حجم تقاضای مس است. صنعت کالاهای مصرفی (لوازم خانگی)، دومین مصرف ‌کننده بزرگ مس است که در مقابل آن، بخش ارتباطات الکترونیکی قرار دارد. توسعه صنعت ماشین‌آلات و حمل‌و نقل در کل فرایند صنعتی شدن را طی می‌کنند و نرخ رشد فعلی این صنایع در حال کاهش است.

بخش قابل توجهی از مصرف مس با محصولات دیگر جایگزین شده است و فضا برای جایگزینی بیشتر محدود است. مصرف مس در چین برای مدتی طولانی در بالاترین سطح جهان بوده است اما این نسبت تا سال ۲۰۳۵، به آرامی به حدود ۴۴درصد کاهش خواهد یافت.

در حال حاضر طبق آمار سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا «USGS»، منابع مس زمینی موجود در جهان بالغ بر دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تن است. انواع ذخایر اصلی مس در جهان شامل پورفیری، به صورت شیل، سولفید عظیم آتشفشانی «VMS» و سولفید مس نیکل ماگمایی است. منابع پورفیری، ۵۶ درصد از کل حجم منابع را تشکیل می‌دهد که در چهار کمربند متالوژیک شامل کمربند فلزی دور اقیانوس آرام و کمربند مواد عالی تتیس «Tethyan» توزیع شده است. ذخایر جهانی به ۸۷۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسید و شیلی با سهم ۲۴ درصدی، در رتبه نخست قرار گرفت. چین، سهم ۲۶ میلیون تنی از این ذخایر را در اختیار دارد که ۳ درصد از کل سهم جهان است و از این حیث در رتبه ششم قرار دارد.

چین دو هزار و ۵۲۰ منطقه معدنی را دارای ذخایر قطعی به میزان ۱۱۰ میلیون تن شناسایی کرده است. منابع مس در چین از نظر مقیاس کوچک و از نظر مقدار محدود است. میانگین عیار سنگ معدنی مس در چین ۰٫۵۲ درصد و میانگین عیار حد سنگ معدنی مس ۰٫۱۶ درصد است و تعداد کمی از این ذخایر با عیار بالای یک درصد وجود دارد.

توزیع پتانسیل‌های جهانی منابع مس

حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن منابع مس کشف ‌نشده در جهان وجود دارد که در امتداد رشته کوه‌های آند توزیع شده است. تخمین زده می‌شود که چین، در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیون تن منابع مس کشف ‌نشده دارد که در فلات «Qinghai-Tibet» توزیع شده است.

در سال ۲۰۲۱، تولید معدنی در جهان به ۲۱میلیون و ۳۵۰ هزار تن رسید و نرخ رشد تولید در سال‌های اخیر اندک بوده است. شیلی برای طولانی‌مدت، بزرگ‌ترین تامین‌کننده مس معدنی جهان بوده و ۲۶٫۳ درصد از مجموع مس جهان در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است. تولید مس چین به یک میلیون و ۷۴۰ هزار تن رسید و ۸ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داد که این میزان، بسیار بیشتر از نسبت ذخایر آن بوده است.

حجم فرآوری قراضه مس در جهان، چهار میلیون و ۱۲۰ هزار تن برای سال ۲۰۲۱ برآورد شد. باید دقت داشت که اختلاف بین مس تصفیه شده و مس معدنی، از مس ثانویه ناشی می‌شود که حاصل بازیافت قراضه‌های مسی است و ۱۸ تا ۲۱ درصد از تولید کل مس تصفیه ‌شده را تشکیل می‌دهد. چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده مس تصفیه‌ شده در جهان است و در مجموع ۵۶٫۸ درصد از تولید مس جهان در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است.

طبق آمار ناقص موجود، مجموع سرمایه‌گذاری در معادن مس خارج از چین، از مرز ۱۴ میلیارد دلار فراتر رفته است و آین سرمایه‌‎گذاران برای اکتشاف، طراحی و ساخت بیش از ۷۰ پروژه بزرگ معدنی مس در خارج از چین واقع در کشورهای کنگو «DRC»، زامبیا، پرو، استرالیا، اکوادور، صربستان، قزاقستان و سایر مناطق مشارکت داشتند. ذخایر معدنی مس پروژه‌های خارج از چین متعلق به شرکت‌های چینی، حدود ۱۴۳میلیون تن برآورد می‌شود.

تولید جهانی قراضه مس به عنوان درصدی از تولید مس تصفیه ‌شده

استفاده از منابع قراضه مس در کشورهای توسعه ‌یافته، بیش از ۵۰ درصد از کل مصرف را شامل می‌شود. نسبت قراضه مس در تولید مس تصفیه ‌شده در جهان، همیشه بیش از ۱۰درصد بوده و میانگین نسبت آن ۱۸ درصد است. با افزایش نرخ بازیابی منابع قراضه در چین، آسیا به قطب مصرف قراضه مس در جهان تبدیل خواهد شد. نرخ بازیافت چین کمتر از کشورهای توسعه ‌یافته مانند ایالات متحده است؛ چرا که مقدار زیادی از محصولات صنعتی مس صادر می‌شوند.

عرضه مس در چین همچنان کافی نخواهد بود و بنابراین مس به یکی از مواد معدنی با بیشترین وابستگی به واردات تبدیل خواهد شد و شدیدترین معضل عرضه در چین را دارا خواهد بود.

طی پنج تا ۱۰ سال آینده، کمبود عرضه مس در چین، در سطح حدود هشت تا ۱۰ میلیون تن حفظ خواهد شد. در ۱۵ سال آینده، با افزایش منابع بازیافتی و تغییر در روند تقاضای مس، وابستگی به واردات از ۷۱٫۱ درصد به ۵۳٫۲ درصد تا سال ۲۰۳۵ کاهش خواهد یافت. از آنجایی که مس به عنوان یک دارایی ارزشمند در نظر گرفته می‌شود، قیمت آن در بلندمدت در سطوح بالایی باقی خواهد ماند.

 

انتهای پیام//

طی چهار ماهه نخست 2024،

۶:۳۹ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

مدیر بخش تحقیقات موسسه «Sucden Financial» مطرح کرد:

۱۱:۲۳ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

پس از رکود چند ماهه تقاضای مس در چین،

۷:۴۶ /یکشنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۳

به دلیل محدودیت دسترسی به فلز سرخ،

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۳ مرداد ۱۴۰۳

با عرضه محموله‌های انبار شده در بازارهای جهانی،

۸:۳۸ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

همگام با افزایش تقاضای فلز سرخ انجام شد؛

۸:۲۶ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

دبیر انجمن مس ایران:

۸:۴۸ /پنجشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت میل‌ ایران:

۱۰:۳۰ /دوشنبه/۱۰ آبان ۱۴۰۰

یک فعال صنعت مس:

۱۲:۱۴ /پنجشنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

دبیر انجمن مس ایران؛ باید بر ذخایر کم‌عیار متمرکز شویم

۱۲:۱۲ /پنجشنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

کارشناس حوزه مس نوشت:

۱۷:۱۵ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

پارسا طغرایی، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع سیم و کابل مشهد طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل راد شمال در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۴۶ /یکشنبه/۵ تیر ۱۴۰۱

شرایط بازار فلزات طلایی است؛

۱۲:۱۱ /یکشنبه/۲۱ شهریور ۱۴۰۰

فضای عملیاتی و واقع‌بینانه، راه نجات صنایع معدنی؛

۹:۵۲ /چهارشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۰

محمدرضا بنی‌اسدی‌راد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:

۴:۵۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

تقابلات ژئوپلیتیک بازار جهانی فلزات را تحت تاثیر قرار می‌دهد

۱۳:۳۱ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

در پنج ماهه نخست امسال؛

۷:۵۵ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:

۵:۱۵ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

دامنه گسترده سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های میدکو در خصوص توسعه زنجیره‌های ارزش صنایع معدنی و فلزی

۵:۲۰ /جمعه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/18

235500

فلزات آنلاین

1404/02/18

869230

فلزات آنلاین

1404/02/18

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/18

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/18

28123

فلزات آنلاین

1404/02/18

16972

فلزات آنلاین

1404/02/18

44275

فلزات آنلاین

1404/02/18

65608

فلزات آنلاین

1404/02/18

47680

فلزات آنلاین

1404/02/18

44103

فلزات آنلاین

1404/02/18

36822

فلزات آنلاین

1404/02/18

35933

فلزات آنلاین

1404/02/18

35533

فلزات آنلاین

1404/02/18

43700

فلزات آنلاین

1404/02/18

38976

فلزات آنلاین

1404/02/18

60112

فلزات آنلاین

1404/02/18

32888

فلزات آنلاین

1404/02/18

43171

فلزات آنلاین

1404/02/18

56320

فلزات آنلاین

1404/02/18

6668300