سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۴۷ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۲۳ /چهارشنبه/۱۷ آبان ۱۴۰۲

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان:

بزرگ‌ترین فروشنده آهن اسفنجی در کشور خواهیم شد

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان گفت: با شروع بهره‌برداری از پروژه زمزم ۳، مجموعه گروه فولاد خوزستان (مجتمع فولاد شادگان، مجتمع فولاد قائنات و مجتمع فولاد خوزستان) به بزرگ‌ترین فروشنده آهن اسفنجی در کشور تبدیل خواهد شد و با بهره‌برداری از پروژه یاد شده، شرکت فولاد خوزستان از نیمه دوم سال جاری عملا خود را به عنوان فروشنده آهن اسفنجی در کشور مطرح می‌سازد.

رضا وکیلی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: صنعت فولاد ایران در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، شرایط پر تلاطمی را در حوزه فروش در بازارهای داخلی و صادراتی تجربه کرد. شرکت فولاد خوزستان همواره به عنوان یک شرکت صادرات‌محور تلقی می‌شود اما کاهش ۱۵۰ دلاری قیمت فولاد که از اسفند ماه ۱۴۰۱ شروع شده و تا به امروز نیز ادامه پیدا کرده است، منجر به کاهش درآمدهای فروش داخلی و صادراتی این شرکت شده است.

وی افزود: با این حال، مجموعه فولاد خوزستان همواره تامین نیازهای داخل را در دستور کار و اولویت اصلی خود قرار داده است. از سوی دیگر، اعمال محدودیت‌های گسترده انرژی (برق و گاز) در سال جاری که بسیار بیشتر از محدودیت‌های اعمال شده در دو سال اخیر بوده، صنعت فولاد کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. شرکت فولاد خوزستان نیز نزدیک به ۵۶۰ هزار تن تولید محصول خود را در نتیجه این محدودیت‌ها از دست داد که نتیجه این مسئله به وضوح در افت قابل توجه میزان فروش داخلی و صادرات این شرکت در نیمه نخست سال جاری قابل مشاهده است.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان عنوان کرد: فارغ از موارد ذکر شده، باید افزود که صنعت فولاد و مجموعه فولاد خوزستان برای چندین سال متوالی است که با چالش‌های جدی در حوزه دستورالعمل‌های دولتی دست و پنجه نرم می‌کند. در حال حاضر دولت عوارضی را در حوزه صادرات اعمال کرده و قصد دارد این عوارض را برای آهن اسفنجی تا ۲ درصد و برای بیلت تا ۵ درصد افزایش دهد. شاید بتوان گفت این سیاست دولت در اجرای تعرفه‌های صادراتی چندان منطقی به نظر نمی‌رسد؛ باید در نظر داشت آهن اسفنجی در سه ماه تابستان و بیلت همواره (در حدود هشت میلیون تن در سال) مازاد بر مصرف داخل تولید می‌شود و در واقع اعمال تعرفه برای کالاهایی که در کشور مازاد است، موضوعیتی به جز کسب درآمد دولت ندارد؛ بنابراین انتظار می‌رود دولت در راستای کمک به افزایش تولید فولاد کشور قدم بردارد و درآمدهای خود را از طریق کمک به افزایش تولید شرکت‌ها و به تبع آن افزایش درآمد مالیاتی و نه تعرفه‌های صادراتی محقق سازد.

وکیلی تصریح کرد: در مورد بازار‌ داخلی باید اضافه کرد که فعالیت صنایع پایین‌دستی مصرف‌کننده فولاد در کشور، به دلیل توسعه نامتوازن و ناکافی و رکود حاکم بر اقتصاد کشور در سطوح بالایی قرار ندارد و این مسئله بازار فروش داخلی را محدود می‌کند. از طرفی، این واحدها به گردش نقدینگی بالایی نیاز دارند که در تامین آن با چالش مواجهند و به همین منظور بیشتر به دنبال خریدهای اعتباری هستند.

برنامه‌ریزی فولاد خوزستان در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲

وی در ادامه به برنامه‌ریزی فولاد خوزستان در نیمه ابتدایی سال جاری اشاره کرد و گفت: شرکت فولاد خوزستان با توجه به ظرفیت تولید و توانمندی‌های خود، صادرات دو میلیون تن محصول برای سال ۱۴۰۲ را از طریق رینگ صادراتی بورس (فروش ریالی) و فروش مستقیم صادراتی در دستور کار قرار داد اما با توجه به افت تولیدی که در ۶ ماهه نخست سال متاثر از افت قیمت جهانی فولاد، محدودیت‌های انرژی و دستورالعمل‌های دولتی تجربه کرد، این هدف‌گذاری مورد بازنگری قرار گرفت.

این مقام مسئول با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان در حوزه بازارهای داخلی نیز بر فروش محصول بهینه متمرکز شده است، تاکید کرد: این بدان صورت است که تولید و فروش دو محصول اسلب و بیلت حتی‌الامکان بر اساس کشش و تقاضا در بازارهای هدف به انجام برسند. چنانچه گفته شد، همواره اولویت شرکت فولاد خوزستان تامین حداکثری نیاز داخلی بوده است؛ به گونه‌ای که با نگاهی به عملکرد این شرکت می‌توان مشاهده کرد همواره عرضه محصول شرکت فولاد خوزستان بالاتر از تقاضا و نیاز بازار بوده و حتی بعضی عرضه‌های این شرکت، با استقبال محدودی در بازار داخلی روبه‌رو شده است.

وکیلی با اشاره به اینکه محدودیت‌های انرژی در سه ماه تابستان امسال، موجب کاهش تولید شمش فولاد و تولید مازاد آهن اسفنجی شد، مطرح کرد: این مسئله، فولاد خوزستان را بر آن داشت تا بر فروش آهن اسفنجی خود اقدام کند تا به این ترتیب، بخشی از کاهش درآمد عدم تولید شمش فولاد در ۶ ماهه نخست سال از این محل جبران شود؛ به طوری که از میزان بیش از ۲۵۰ هزار تن آهن اسفنجی، حدود ۴۰ هزار تن از آن در بازارهای صادراتی و مابقی آن در بازارهای داخلی با ارزشی در حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به فروش رسید. گفتنی است مگامدول زمزم ۳ با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال (قابل ارتقا تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن) از ماه آینده وارد مدار می‌شود.

وی اضافه کرد: با شروع بهره‌برداری از پروژه زمزم ۳، مجموعه گروه فولاد خوزستان (مجتمع فولاد شادگان، مجتمع فولاد قائنات و مجتمع فولاد خوزستان) به بزرگ‌ترین فروشنده آهن اسفنجی در کشور تبدیل خواهد شد. با بهره‌برداری از پروژه یاد شده، شرکت فولاد خوزستان از نیمه دوم سال جاری عملا خود را به عنوان فروشنده آهن اسفنجی در کشور مطرح می‌سازد. شرکت فولاد خوزستان برای سال جاری، فروش بیش از ۳۰۰ هزار تن آهن اسفنجی را تا پایان سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کرده است و در صورتی که در تولید زمستان و تامین انرژی مشکلی ایجاد نشود، این میزان و حتی بیشتر از آن در پایان سال جاری محقق خواهد شد. پاکستان، عراق، عمان، هندوستان و چین، بازارهای هدف برای صادرات آهن اسفنجی به شمار می‌آیند و لازم به ذکر است در هدف‌گذاری سال آینده، فروش صادراتی ۵۰۰ هزار تن آهن اسفنجی برنامه‌ریزی شده است که با توجه به شرایط تولید و محدودیت‌های احتمالی باید تنظیم‌گری‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه صورت پذیرد.

چشم‌انداز تولید گروه فولاد خوزستان در افق ۱۴۱۰

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان با تاکید بر اینکه گروه فولاد خوزستان در چشم‌انداز ۱۴۱۰ خود، تولید ۱۳٫۶ میلیون تنی را برنامه‌ریزی کرده است، خاطرنشان کرد: شرکت صنعت فولاد شادگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، خط تولید بیلت خود را با ظرفیت یک میلیون تن افتتاح خواهد کرد که این پروژه قابلیت افزایش ظرفیت تا دو میلیون تن را نیز دارد. این مهم، دستیابی گروه فولاد خوزستان به بازارهای صادراتی را تسهیل می‌کند. در واقع برنامه گروه فولاد خوزستان بر این است که آهن اسفنجی تولید شده در شرکت فولاد شادگان را در همین شرکت به مصرف برساند و مابقی آهن اسفنجی مورد نیاز این شرکت را از طریق مازاد زمزم ۳ تامین کند.

وکیلی با اشاره به اینکه گروه فولاد خوزستان در تلاش است با تملک بر کارخانه‌های نیمه‌فعال و غیرفعال ظرفیت تولید خود را در ۶ ماه آینده به پنج میلیون تن برساند، یادآور شد: البته ممکن است بازنگری‌هایی نیز در چشم‌اندازهای شرکت صورت پذیرد زیرا تمام برنامه‌ریزی‌های انجام شده بر اساس برنامه توسعه اقتصادی ۱۴۰۴ صورت گرفته؛ در حالی که برنامه توسعه اقتصادی بعدی تا ۱۴۱۰ پی‌ریزی شده است. گفتنی است شرکت فولاد خوزستان، توسعه و رشد تولیدات خود را که منجر به بهبود معیشت، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور می‌شود، همواره در دستور کار خود قرار داده است. چنانچه پیش‌تر نیز اشاره شد، در حالی که فولاد خوزستان ظرفیت سه میلیون و ۸۰۰ هزار تنی شمش فولاد در ۶ ماه اول سال کاهش ۵۴۰ هزار تنی را تجربه کرد اما در تلاش است مشروط به نبود محدودیت‌های انرژی در زمستان، حدود ۳۰۰ هزار تن از این افت تولید را در ۶ ماهه دوم سال جبران کند؛ به طوری که تولید شمش فولادی را به سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن برساند.

زیربنای مناسب در شرکت فولاد خوزستان

وی با بیان اینکه در محیط کسب‌وکار هر کشوری، دولت‌ها وظیفه تامین زیرساخت‌های صنعت و تسهیل فعالیت واحدهای صنعتی را بر عهده دارند، عنوان کرد: این در حالی است که در کشور ما، دیدگاهی مبتنی بر این مسئله شکل گرفته است که بنگاه‌های اقتصادی خود باید به احداث نیروگاه‌ها، جاده‌ها و سایر زیرساخت‌ها بپردازند. موضوعی که از آن نه به عنوان یک تسهیل‌گری بلکه به عنوان یک سنگ‌اندازی پیش پای فعالیت و توسعه صنعت فولاد می‌توان یاد کرد. از سوی دیگر، دولت به منظور توسعه صادرات، باید تسهیلات لازم را فراهم آورد و نرخ تسعیر را به شکلی منطقی در نظر بگیرد. در گذشته صنعت فولاد از بخشودگی مالیاتی در حوزه صادرات برخوردار بود؛ با این وجود در حال حاضر دولت با اعمال تعرفه‌‌های صادراتی آسیب‌های قابل‌توجهی به بخش تولید وارد کرده است. از دولت انتظار می‌رود از افزایش تولید در صنعت فولاد حمایت کند زیرا این مسئله هم به مدیریت قیمتی در بازار و هم به ایجاد درآمد دولت کمک خواهد کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: شرکت فولاد خوزستان تنها در سال ۱۴۰۰، بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان آورد و حدود ۳ درصد از صادرات غیرنفتی توسط این شرکت انجام شد. بنابراین به جرات می‌توان گفت صنعت فولاد این توانمندی را دارد که علی‌رغم تحریم‌ها، ارزآوری قابل‌توجهی را برای اقتصاد کشور ایجاد کند. در همین راستا دولت باید فرایند تولید و عرضه را تسهیل کند و نظر انجمن‌ها را در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در نظر بگیرد زیرا انجمن‌ها از فعالان حلقه‌های مختلف زنجیره‌ فولاد تشکیل شده‌اند و در صورتی که این مهم اتفاق بیفتد، با مدیریت خود شرکت‌ها افزایش تولید، ایجاد درآمد و در نتیجه تامین نیاز ارزی کشور صورت خواهد پذیرفت. می‌توان گفت بخش معدن و صنایع معدنی این قابلیت را دارد تا با برنامه‌های مشخص و بلندمدت، جایگزین صنعت نفت کشور شود.

وکیلی با تاکید بر اینکه صنایع فولاد، جزو صنایع استثنایی‌ است که گام‌های توسعه را تاکنون به درستی برداشته و ظرفیت‌های آن دقیقا مطابق برنامه رشد یافته‌اند، خاطرنشان کرد: با این حال، کمبود زیرساخت‌های لازم و سرعت پایین رشد آن‌ها، از جمله حوزه انرژی و زیرساخت‌‎های جاده‌ای و ریلی بر افت تولید این صنعت تاثیرگذار بوده است. از طرفی، باید توجه داشت رشد اقتصادی کشور باید به شکل متوازن صورت پذیرد. به طور مثال، سرانه مصرف فولاد در ایران که به حدود ۲۳۰ کیلوگرم برای هر نفر می‌رسد، در پایین‌ترین رتبه‌های جهانی قرار دارد؛ در حالی که این مقدار باید به بالای ۴۰۰ کیلوگرم برای هر نفر برسد تا توسعه اقتصادی متوازن اتفاق بیفتد. در صورت تحقق این مسئله، صنعت فولاد می‌تواند تولید خود را برای ۳۵ میلیون تن مصرف داخلی و ۲۰ میلیون تن صادرات افزایش دهد. با این حال و با توجه به محدودیت‌ها و چالش‌های اخیر، به نظر می‌رسد ترمز صنعت فولاد کشیده شده است.

دورنمای بازار فولاد در جهان

وی در ارتباط با دورنمای بازار فولاد، بیان کرد: کاهش رشد اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا در جهان، منجر شد تا سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ سال‌های پرتقاضایی برای فولاد نباشد. البته انتظار می‌رود با بازگشت کشورهایی از جمله چین، هندوستان و کشورهای در حال توسعه به روند رشد اقتصادی مطلوب که از جمله بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان فولاد جهان به شمار می‌آیند، بازار فولاد شرایط پررونق‌تری را تجربه کند.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه دنیا به دنبال تولید فولاد سبز است (یعنی فولادی که فرایند تولید آن کمترین آلاینده (مونوکسیدکربن) را منتشر کند)، بنابراین ممکن است پروتکل‌های خرید در این راستا تغییر کند و مصرف‌کنندگان به دنبال فولادی باشند که با روش سبز تولید می‌شود. در همین راستا، هم‌اکنون کشورهایی از جمله عمان، امارات و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا تلاش‌هایی را در این حوزه انجام داده‌اند. گروه فولاد خوزستان نیز در حال مطالعه بر روی روش‌های تولید فولاد سبز است و همواره در جهت منافع کشور حرکت می‌کند.

انتهای پیام//

مدیر واحد «HSE» شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان عنوان کرد:

۶:۵۹ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳

در نهمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال صورت پذیرفت؛

۱۲:۳۱ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عنوان کرد:

۱۲:۰۳ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

با حضور سید اردشیر افضلی صورت پذیرفت؛

۱۱:۲۲ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700