واردات، منبع تامین حدود ۵۰ درصد از تقاضای فویل آلومینیومی ترکیه بوده است. بهطور کلی، حجم واردات ترکیه همگام با رشد تقاضای آن با نرخ رشد متوسط سالانه ۵٫۵ درصدی رشد کرد و در سال ۲۰۱۷ بهحدود ۴۲ هزار تن رسید. لازم به اشاره است که بحرانهای اقتصادی جهانی بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، تنها بازار وارداتی این کشور را تحت تاثیر قرار داد در حالی که بازار صادراتی آن، فارغ از این بحرانها به رشد خود ادامه داد.
ببه گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، مهمترین تأمینکنندگان خارجی فویل ترکیه، کشورهای چین، آلمان، ایتالیا و یونان بودهاند. با دقت به طیف خریداران فویل از ترکیه، مشاهده میشود که آلمان و ایتالیا که از اصلیترین خریداران فویل ترکیه بودند، از اصلیترین فروشندگان این محصول به ترکیه نیز محسوب میشوند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، این امر از تنوع بالای فویلهای آلومینیومی در بازار نشات میگیرد که هر کشوری بر توسعه ظرفیتهای تولید انواع خاصی از فویلهای آلومینیومی تمرکز کردهاند. این امر سبب شده تا تجارت فویلهای آلومینیومی بیشترین سهم را از مصرف آن در کل جهان در بین تمامی نیمهساختههای آلومینیومی داشته باشد.
همراستا با همین امر نیز گفتنی است که آلمان و ایتالیا نهتنها از بزرگترین واردکنندگان فویل در جهان بهشمار میروند، بلکه از بزرگترین صادرکنندگان آن نیز در سطح جهان هستند.
تراز تجاری بازار فویل آلومینیومی ترکیه در سالهای ابتدایی از دوره مورد بررسی، اندکی منفی بوده است، اما پس از سال ۲۰۰۸ تراز آن مثبت شد و حجم تولید فویل این کشور از میزان تقاضای آن پیشی گرفت و سبب افزایش صادرات نسبت به میزان واردات آن شد. بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، مقدار خالص صادرات تقریبا ثابت، حدود ۳۱ هزار تن و تا سال ۲۰۱۴ تقریبا در این سطح باقی ماند.
سال ۲۰۱۵ جهشی دیگر در صادرات خالص فویل از ترکیه اتفاق افتاد و خالص صادرات آن با بیش از ۱۱ هزار تن افزایش به حدود ۴۴ هزار تن رسید. لازم به اشاره است که این جهشها، تقریبا همزمان با توسعه ظرفیتها و افزایش تعداد واحدهای تولیدکننده در این حوزه بوده است؛ بهعنوان مثال، تا پیش از سال ۲۰۰۸ تعداد واحدهای فعال ۱۳ واحد بود که در سال ۲۰۰۸ به ۱۷ واحد افزایش یافت.
انتظار میرود که افزایش تولید از این واحدها و دستیابی به ۱۰۰ درصد ظرفیت عملی، طی سالهای بعدی منجر به افزایش تولید و متعاقبا افزایش صادرات شود. روندی مشابه نیز در دورههای بعدی مورد نظر قابل مشاهده است.
در حالی که خالص صادرات ترکیه طی سالهای گذشته رشد چشمگیری را رقم زده است، اما انتظار میرود که در آینده از شدت رشد آن کاسته شود. با توجه به اینکه بازار عرضه این کشور عمدتا متکی به بازارهای صادراتی است و ریسک آن وجود دارد که طی گذر زمان این بازارها اشباع شده و با افزایش تعداد رقبا در آنها، افزایش فروش دشوارتر شود، انتظار میرود که طی سالهای آتی از شدت رشد صادرات فویل ترکیه کاسته شود.
در عین حال نیز، رشد تقاضای مورد انتظار از ترکیه با توجه به پیشبینیهای رشد اقتصادی آن، روندی صعودی را نشان میدهد.