مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در مجمع عمومی فوقالعاده این شرکت از صدور مجوز افزایش سرمایه هشت هزار و ۴۰۰میلیارد تومانی و تصویب آن در مجمع عمومی فوقالعاده فولاد مبارکه خبر داد و گفت: افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه یک افزایش سرمایه واقعی است و به صورت صوری و با اما اگر مواجه نیست.
به گزارش «فلزات آنلاین»، حمیدرضا عظیمیان در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه امیدوار هستیم برگزاری این مجمع علامت و پالس مثبتی در جهت افزایش امید به سودآوری و ارزش افزوده سهامداران باشد، اظهار داشت: مجوز افزایش سرمایه هشت هزار و۴۰۰ میلیارد تومان فولاد مبارکه توسط سازمان بورس صادر شد.
وی افزود: افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه یک افزایش سرمایه واقعی است و به صورت صوری و با اما اگر مواجه نیست. از هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان (مجموع افزایش سرمایه معادل ۴۰ درصد)، هشتهزارو ۳۵۵میلیارد تومان از محل سود انباشته سهامداران، حدود چهار هزار و ۴۶۲میلیاردتومان از سایـــر اندوختههــــا تامیـــن میشـــود. شایـــان ذکـــر اســـت کل افزایـــش سرمایـــه شرکــت ۱۱هـــزار میلیـــارد تومـــان پیشبینـــی شــد امــا سازمان بورس با ۸۴هزار میلیارد ریال آن موافقت کرده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه درباره محل مصرف افزایش سرمایه این شرکت نیز بیان کرد: افزایش سرمایه ذکر شده عمدتا در پروژه نورد گرم ۲ و سرمایهگذاریهایی در سایر شرکتهای فولادی و معدنی (یک هزار و ۵۰۰میلیارد تومان) صرف میشود.
سهم ۴۳ درصدی فولاد مبارکه از تولید فولاد خام کشور
عظیمیان با اشاره به مشکلات و چالشهای کشور ازجمله کرونا و تحریم در سال ۹۹ تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه با تولید پنج میلیون و ۸۹۳ هزار تن فولاد خام در ۱۰ ماه سال ۹۹، حدود ۳۱ درصد از سهم بازار و گروه فولاد مبارکه با تولید هشت میلیون و ۲۴۶ هزار تن فولاد خام سهم ۴۳ درصدی را از بازار فولاد کشور در اختیار داشته است.
وی ادامه داد: شایان ذکر است در ۳۰ سال گذشته بهترین عملکرد فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۶ و با ثبت تولید ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن ثبت شده در حالی که هم اکنون تولید ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام عبور کردهایم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ابراز کرد: همچنین این شرکت در ۱۱ ماهه ۹۹ بیش از هفت میلیون و ۶۲ هزار تن از انواع محصولات فولادی تولید کرده در حالی که بر اساس آخرین آمار (۲۲ اسفند ماه) به عدد هفتمیلیون و ۵۷۵ هزار تن تولید انواع محصولات دست یافته است.
فولاد مبارکه تا پایان سال در حوزه فروش رکورد میزند
عظیمیان توضیح داد: در حوزه فروش نیز این شرکت در ۱۱ ماه سال ۱۳۹۹، ۶ میلیون و ۹۹۰هزار تن فروش به ثبت رسانده که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۸، ۱,۷ درصد کاهش داشتـــه اســـت امــا بر اســاس آخریــن آمـار (۲۲ اسفند) فروش داخلی به ۶ میلیون و ۳۳۶هـــزار تـــن و فروش صادراتی یک میلیون و ۱۱۱ هـــزار تــــن (مجموعا هفـــت میلیون و ۴۴۷هزار تن بوده) رسیده و تا پایــان سال به هفـــتمیلیـــون و ۶۰۰ هزار تــن افزایش خواهد یافت که خود رکورد جدید برای این شرکت محسوب میشود.
وی اضافه کرد: عملکرد حاصل از این فروش در ۱۱ ماه سال ۱۳۹۹، ۶۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۸ به میزان ۲۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۱درصد افزایش داشته است. این رقم تا ۲۲اسفندماه سـال ۱۳۹۹ بــه ۷۳ هــزار میلیـــارد تومان افزایش یافته که همه حاکی از عملکرد خوب فولاد مبارکه در سال ۹۹ است.
افزایش ۹۱ درصدی سود هر سهم فولاد در سال ۱۳۹۹
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: در بخش سودآوری نیز سود هر سهم در بازه زمانی منتهی به ۳۰ آذر ۹۹ مثبت ۹۹۱ ریال بوده که نسبت به سال ۱۳۹۸ (۵۱۹ ریال) افزایش ۹۱درصدی داشته است. سود خالص این شرکت در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ نیز به ۲۰هزارمیلیارد و ۷۰۷میلیارد تومان رسیده است.
عظیمیان ادامه داد: در ابتدای سال ۱۳۹۹ ارزش بازار فولاد مبارکه ۹۲ هزار میلیارد تومان بود در حالی که هماکنون به ۲۶۳ هزار میلیارد تومان رسیــده اســت. قیمــت هـــر سهم فولاد مبارکـــه نیـــز در فروردیـــن ماه ۱۳۹۹ حــدود ۴۴۱تومان بوده که در حال حاضـر به یک هزار و ۲۵۹ تومان رسیده و ارزش افزوده خوبی برای سهامداران به ارمغان داشته است.
وی دربــاره اقدامات این شرکـت جهــت حفـــظ ارزش سهـــام فـــولاد مبارکـــه در دوره اصلاحـــی بـــازار سرمایــــه اظهــــار کــــرد: بــــا پیگیریهای انجام شده مجوز سازمان بورس جهت خرید اوراق خزانه به منظور حمایت سهام شرکت دریافت شد و با این اقدام اجازه ندادیم که سهام شرکت شاهد هیجانات به ویژه در هفته پایانی سال ۱۳۹۹ باشد. این اقدامات ضمن حفظ ارزش سهام فولاد مبارکه، بر کل بورس تاثیر مثبت گذاشت.
بازدهی ۱۹۰ درصدی فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۹
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه درباره بازدهی سهام شرکت فولاد مبارکه از ابتدای سال ۱۳۹۹ و تفاوت آن با سایر بازارها تاکید کرد: بازدهی سهام این شرکت تاکنون ۱۹۰درصد بوده است در حالی که در حوزه طلا و سکه ۷۰ درصد بوده و در یورو (ارز) ۶۴درصدی بوده است. این آمار به خوبی نشان میدهد سمایهگذاری روی سهام شرکت فولاد مبارکه به مراتب بازدهی بیشتری برای سرمایهگذاران نسبت بــه سایـــر بازارهــای مالــی به ارمغان داشته است.
تلاش فولاد مبارکه برای خودکفایی کشور در تولید ورق فولادی
عظیمیان مطرح کرد: میزان واردات ورق در کشور سالیانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون یورو است که هم کشور را وابسته میکند و هم صنایع کشور را با مشکلات تحریم مواجه میسازد. فولاد مبارکه به جهت تامین ورق مورد نیاز صنایع و حفظ ارزش افزوده ناشی از تبدیل فولاد خام به انواع ورق، از سال ۸۹ به دنبال اجرای پروژه نورد گرم ۲ بوده و در سال ۱۳۹۶ نیز قراردادهای لازم منعقد شده اما متاسفانه به دلیل بدعهدی طرفهای اروپایی اجرایی نشده است.
وی افزود: علیرغم این بدعهدیها و تحریمهای شرکت فولاد مبارکه بیکار ننشسته و در صدد است تا آن را جرایی کند. اجرای این پروژه علاوه بر ایجاد خودکفایی برای کشور، اشتغالزایی خوبی نیز به همراه دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اعلام کرد: حدود یک هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان از کل افزایش سرمایه نیز در شرکتهایی نظیر الکترود اردکان، تامین آب اصفهان، فولاد زاگرس، فولاد سفیددشت، فولاد هرمزگان، شرکت صنایع معدنی چادرملو و مواردی از این قبیل سرمایهگذاری میشود.
عظیمیان با بیان اینکه که موفقیت فولاد مبارکه به تنهایی رخ نداده و حاصل همکاری این شرکت با سازمانهایی نظیر سازمان بورس، خصوصیسازی و حسابرسی است، یادآور شد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه در اختیار ۴۰ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت و نزدیک به ۲۵ درصد از سهام آن نیز در اختیار سهامداران خصوصی است. به علاوه بخشی از سهام این شرکت نیز در اختیار صندوقهای بیمه، وزارت رفاه و در نهایت جامعه وسیعی از مردم (به صورت مستقیم و غیرمستقیم) است.
وی خاطرنشان کرد: به خود میبالیم که بـــرای پمپـــاژ امیـــد در جامعـــه بــه صـــورت شبانهروزی تلاش میکنیم.
بر اساس گزارشی از ایراسین، پس از استماع گزارش هیئتمدیره، حسابرس و بازرس قانونی شرکت در خصوص پیشنهاد افزایش سرمایه، با ارائه مجوز سازمان بورس، افزایش سرمایه هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی این شرکت به تصویب مجمع عمومی فوقالعاده رسید و مجمع به هیئتمدیره تفویض اختیار کرد تا طی ۶ ماه و با رعایت دستوالعملهای سازمان بورس نسبت به عملی نمودن افزایش سرمایه و ثبت آن در دفاتر رسمی اقدام کند.
شایان ذکر است این شرکت پس از ثبت افزایش سرمایه خود، دومین شرکت بورسی ایران لقب خواهد گرفت.