سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۳:۵۸ /جمعه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۴۷ /شنبه/۱۷ خرداد ۱۳۹۹

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه مطرح کرد:

تعریف پروژه‌های عملیاتی متعدد برای ارتقای کیفی خطوط تولید

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه گفت: در واحد تحقیقاتی شرکت ملی مس، پروژه‌های بسیاری با اهداف مختلف و برای واحدهای تولیدی این شرکت مطرح می‌شود. کارمندان و پژوهشگران این واحد در تلاش هستند با ارتباط با مراکز علمی داخلی و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در جهت رشد کیفی و کمی شرکت مس در بخش‌های مختلف حرکت کنند.

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه گفت: در واحد تحقیقاتی شرکت ملی مس، پروژه‌های بسیاری با اهداف مختلف و برای واحدهای تولیدی این شرکت مطرح می‌شود. کارمندان و پژوهشگران این واحد در تلاش هستند با ارتباط با مراکز علمی داخلی و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در جهت رشد کیفی و کمی شرکت مس در بخش‌های مختلف حرکت کنند.

حســـن صحــرایی پاریـــزی در گفـــت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: وظیفه واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، پوشش کامل خط تولید (از معدن تا پالایشگاه که خاک سولفیدی را به کاتد مس تبدیل می‌کند) است؛ به طوری که مدیران و کارکنان هر قسمت از این زنجیره موظف هستند مشکلات و ایده‌های خود و واحد مربوطه را به ما ابلاغ کنند و ما در واحد تحقیق و توسعه برای حل ‌و فصل آن مشکلات با کمک دانشگاه‌های مطرح سراسر کشور و دانشگاهیان، وارد فاز مطالعاتی و تحقیقاتی می‌شویم و سعی داریم مشکلات را در جهت ارتقای کمی و کیفی تولید، گره‌گشایی کنیم.

ما در شرکت ملی مس ۶ واحد تحقیقاتی داریم که شامل واحد تحقیقاتی معدن، فرآوری مواد، پیرو متالورژی، هیدرومتالورژی، آب و محیط زیست و واحد تحقیقاتی فنی و مهندسی می‌شود؛ در مجموع فعالیت این ۶ واحد نقش حمایت از خط تولید مس را بر‌عهده دارند.

وی در رابطه با مشکلات موجود در واحد تحقیق و توسعه، گفت: در تمام صنایع و در تمام ادوار، مشکلات کوچک و بزرگی وجود دارد. برای به‌کارگیری نوآوری‌هایی که در سطح دنیا در صنایع و تولید مس انجام می‌شود در صنعت مس داخلی، اغلب مشکلات بزرگی در سر راه قرار می‌گیرد. برنامه واحد تحقیق و توسعه شرکت ملی مس این است که معمولا در اواخر سال، نیازهای پژوهشی خط تولید را برای سال آینده دریافت کنیم تا نقشه راه جامعی برای ارتقای سطح برنامه‌های سال آتی تدوین شود.

هرساله از شروع سال جدید برای اجرایی شدن برنامه‌هــا و پروژه‌هــای مدنظر با شرکــت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها وارد همکاری می‌شویم و با استفاده از دانش روز دنیا و افراد متخصص علمی در رابطه با موضوع‌ها مطرح شده نتایجی را به‌ دست می‌آوریم و در اختیار واحدهای مربوطه خط تولید قرار می‌دهیم. سالانه ۳۰ تا ۴۰ پروژه جدید تعریف می‌شود و به طور میانگین ما حدود ۷۰ تا ۸۰ پروژه در حال انجام و تحقیق داریم که این حجم از برنامه‌ها نشان‌دهنده وجود چالش‌های عدیده در صنعت مس بوده و توسط واحد تحقیق و توسعه وظیفه رفع آن‌ها را دارد.

ارتباط صنعت و دانشگاه باید محکم‌تر شود

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه در رابطه با نوع پیوند بین صنعت و محیط‌های علمی و دانشگاهی، تصریح کرد: در تمــام پروژه‌هــای مطالعــاتی و عملیــاتی واحد تحقیق و توسعه شرکــت ملی مس، دانشگاه‌های معتبرــ کشـور نقــش پررنگی دارنــد. بخشی از برنامــه پیونــد صنعــت و دانشگاه مربــوط به پایان‌نامه‌های دوره کارشناسی ارشد و دکتری اســت کــه در این موارد دانشجویان، اساتید راهنما و مشاوران، درگیر پروژه شده و ما با ارائه اطلاعات دقیق مورد نیاز با آن‌ها همکاری لازم را داریم. در واقع، پروژه تمام و کمال در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. هزینه پروژه‌های دانشگاهی نیز بر عهده ما است و حمایت کامل را از نظام دانشگاهی داریم.

وی در ادامه توضیح داد: نوع دیگری از پروژه‌ها به صورت قراردادهای پژوهشی با دانشگاه‌ها انجام می‌شود که قراردادی بین شرکت مس و معاونین پژوهشی دانشگاه‌ها تنظیم شده و یک یا دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه به عنوان مجری پروژه معرفی می‌‌شوند و تا مرحله اجرا، همکاری صنعت و دانشگاه برقرار خواهد بود. شکل دیگری از پیوند صنعت و محیط‌های علمی، پروژه‌هایی هستند که توسط خود متخصصان خط تولید و واحد تحقیق و توسعه شرکت انجام می‌گیرد که در این نوع از پروژه‌ها نیز از مشاوران دانشگاهی کمک‌ها و مشورت‌های لازم را می‌گیریم. ما ۲۲ نفر مشاور دانشگاهی داریم که معمولا یک روز در هفته در صنعت حضور دارند و توانایی و دانش خود را در اختیار ما قرار می‌دهند. در کل می‌توان گفت دانشگاه در تمام پروژه‌های ما حضور موثری دارد.

اهمیــت نقش واحــد تحقیـــق و توسعـــه در شرایط تحریمی

صحرایی پاریزی با بیان اینکه هدف واحد تحقیق و توسعه حل مشکلات و ارتقای کیفی خط تولید است، خاطرنشان کرد: ما در واحد تحقیق و توسعه چند هدف و چشم‌انداز را دنبال می‌کنیم. هدف اول ما این است که در کنار گره‌گشایی از مشکلات خط تولید، نگاهی به تکنولوژی‌های روز دنیا داشته باشیم و سعی داریم نوآوری را وارد خطوط تولید شرکت مس کنیم. در شرایط تحریمی، وظیفه واحد تحقیق و توسعه خطیرتر تلقی می‌شود؛ چراکه با وجود تمام محدودیت‌ها باید بتوانیم فناوری نوین را برای افزایش راندمان تولید به کار گیریم.

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمــه در ادامــه گفت: هدف بعدی ما، تجاری‌سازی محصولاتی است که به‌ صورت آزمایشی در واحد تحقیق و توسعه تولید شده‌اند و به نوعی باید به سمت خودکفایی در امور تولیدی این واحد نیز گام برداریم. چشم‌انداز سوم ما، افزایش پروژه‌های داخلی است که توسط همکاران شرکت مس انجام می‌شود که در مجموع، بتوانیم میزان پروژه‌ها را نیز افزایش دهیم. همچنین سعی داریم که واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه را از حالت اداری و کارمند محور خارج کرده و به یک مجموعه آموزشی و پژوهشی تبدیل کنیم؛ به این ترتیب، افراد با عنوان پژوهشگر در مجموعه مشغول به کار خواهند بود. ضمن اینکه چشم‌انداز این واحـــد، در بخش‌هـــای مختلـــف مطابـــق بـــا چشم‌انداز صنعت مس است.

میزان کم هزینه اختصاص یافته به پروژه‌های عملیاتی در مقایسه با دنیا

مدیر واحد تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه مطرح کرد: واحدهای صنعتی در دنیا برای رشد کسب و کار خود سالانه مبلغی را به واحد تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند که معمولا با ۳ درصد از تولید ناخالص ملی کشور و یا سود شرکت‌ها برابری می‌کند. هزینه‌ای که برای واحد تحقیق و توسعه شرکت مس در نظر گرفته‌اند از این میزان کمتر است.

ما یک کشور جهان سومی و در حال توسعه هستیم و به رشد کافی در صنعت نرسیده‌ایم که بتوانیم سهم پژوهش را جذب کنیم. در کشور، ۰٫۵ درصد از درآمد تولید را به واحد پژوهشی تخصیص می‌دهند که در این بین، وضعیت شرکت ملی مس از این مقدار بهتر است، اما در این زمینه همچنان با سطوح جهانی فاصله زیادی داریم.

صحرایی پاریزی در پایان با اشاره به انجام پروژه‌های تحقیقاتی در شرکت مس، بیان کرد: واحد تحقیق و توسعه شرکت مس، با سابقه ۳۴ساله، عنوان قدیمی‌ترین واحد تحقیقاتی را در بین شرکت‌های معدنی به خود اختصاص داده است. طی این سال‌ها به صورت منظم پروژه‌هایی جهت ارتقای خط تولید تعریف و اجرایی شده‌اند. ما در مدت ۳۴ سال، حدود یک هزار و ۲۰۰ پروژه را به پایان رسانده‌ایم که بخش زیادی از آن‌ها اجرایی شده است و بسیاری از پروژه‌هایی که سالانه طراحی می‌کنیم نیز در خط تولید به کار می‌گیریم.

در مجموع، هدف ما در این واحد تعریف پروژه‌های عملیاتی و در جهت رفع مشکل است و در تعداد پروژه‌های عملیاتی، درصد بالاتری را نسبت به استانداردهای جهانی به خود اختصاص داده‌ایم.

در بحبوبه جنگ‌های تعرفه‌ای،

۱۵:۳۸ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis»:

۱۴:۴۵ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه آینده‌ای پیش‌روی معادن مس قرار دارد؟

۱۰:۳۹ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آینده بازار مس روشن نیست؛

۵:۵۱ /چهارشنبه/۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد:

۱۰:۱۴ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis» هشدار داد:

۹:۱۲ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۵ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۸ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

صادرات، دریچه‌ای برای قدرت‌نمایی

۱۵:۱۲ /شنبه/۳۱ خرداد ۱۳۹۹

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

گزارش اختصاصی «فلزات‌آنلاین»

۵:۰۹ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

فروش 15 هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در 9 ماه 98

۸:۱۷ /شنبه/۷ دی ۱۳۹۸

اینفوگرافیک شرکت صنایع مس شهید باهنر؛

۵:۳۸ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک: نگاهی به روند شکل‌گیری و توسعه شرکت گیل‌راد شمال

۱۱:۰۱ /پنجشنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/18

235500

فلزات آنلاین

1404/02/18

869230

فلزات آنلاین

1404/02/18

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/18

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/18

28123

فلزات آنلاین

1404/02/18

16972

فلزات آنلاین

1404/02/18

44275

فلزات آنلاین

1404/02/18

65608

فلزات آنلاین

1404/02/18

47680

فلزات آنلاین

1404/02/18

44103

فلزات آنلاین

1404/02/18

36822

فلزات آنلاین

1404/02/18

35933

فلزات آنلاین

1404/02/18

35533

فلزات آنلاین

1404/02/18

43700

فلزات آنلاین

1404/02/18

38976

فلزات آنلاین

1404/02/18

60112

فلزات آنلاین

1404/02/18

32888

فلزات آنلاین

1404/02/18

43171

فلزات آنلاین

1404/02/18

56320

فلزات آنلاین

1404/02/18

6668300