سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۴۹ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۱۵ /یکشنبه/۲۵ شهریور ۱۴۰۳

دستاوردی بزرگ محقق شد؛

تعویض موتور اسموک فن در کوره بلند شماره یک ذوب آهن اصفهان

با عنایت به برنامه راه‌اندازی کارگاه «PCI»، تعویض موتور اسموک فن در کوره بلندها به عنوان یک اقدام تحولی در دستور کار شرکت ذوب آهن اصفهان قرار گرفت و با موفقیت 6 ماه زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده توسط کارشناسان این شرکت انجام شد.

با عنایت به برنامه راه‌اندازی کارگاه «PCI»، تعویض موتور اسموک فن در کوره بلندها به عنوان یک اقدام تحولی در دستور کار شرکت ذوب آهن اصفهان قرار گرفت و با موفقیت ۶ ماه زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده توسط کارشناسان این شرکت انجام شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، مهدی زارعان، معاون تجهیزات برق مدیریت کوره بلند شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه موتور اسموک‌ فن با قابلیت مکش حدود ۴۰ تن پودر زغال به ازای هر تن چدن و تزریق به کوره بلندها، از جمله کلیدی‌ترین اجزای کارگاه «PCI» محسوب می‌شود، گفت: شرکت چینی ساینو استیل به عنوان پیمانکار این پروژه، موتور را بدون ارائه دستورالعمل‌های فنی و آموزش در سال‌های گذشته به شرکت ذوب‌ آهن تحویل داد و قطع همکاری کرد.

وی افزود: اشکالات این موتور در قالب یک گزارش جامع به مدیر کوره بلند ارائه شد و با حمایت‌های بسیار خوب وی و در ادامه بهره‌گیری از تجهیزات موجود در این مجتمع عظیم صنعتی، موتور اسموک فن جدید مطابق با شرایط بومی کارخانه آماده شد و در مدار تولید قرار گرفت. خوشبختانه هم‌اکنون پس از گذشت ۲۰ روز از بهره‌برداری، این موتور بدون وقفه فعال است.

زارعان تصریح کرد: زغال آنتراسیت در مقیاس ۸۰ میکرون داخل آسیاب‌های مخصوص پودر شده و سپس درون این موتور قرار می‌گیرد. در ادامه با ورود به بک‌فیلترها و بونکرها از طریق فشار هوا به داخل کوره بلند تزریق می‌شود.

این تلاشگر ذوب آهنی بهره‌گیری از توان داخل جهت به ثمر رسیدن این طرح که اجرای آن پایان سال جاری تخمین‌ زده شده بود اما اواسط شهریور ماه امسال به ثمر نشست را چنین تشریح کرد: خرید این موتور از سایر کشورها هزینه‌ای بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان را به همراه داشت و ارسال آن به کارخانه وقفه بسیار طولانی‌ای را ایجاد می‌کرد. بنابراین در راستای تامین مطمئن و به صرفه آن، بر اساس پیگیری‌های انجام شده در داخل کارخانه و بررسی موتورهای موجود با همکاری بسیار خوب بخش برق مدیریت آگلومراسیون و برگزاری جلسات فنی با حضور نمایندگان مدیریت‌های امور فنی و برنامه‌ریزی تولید و تولید و توزیع برق، تصمیم بر جایگزینی موتور اسموک فن موجود ساخت کشور چین شد که متناسب با شرایط کارگاه و تدوین دستورالعمل‌های مورد نیاز با دور یک هزار و صرف هزینه ۵۰ درصدی آماده‌‍سازی و جایگزین شد.

احمدرضا پریشانی، مهندس تجهیزات برق شرکت ذوب آهن اصفهان نیز با اشاره به اینکه افزایش شدید دما، ابتدا موتور اسموک فن یک و پس از مدتی موتور دوم را از مدار خارج کرد، اظهار داشت: عوامل موثر بر تخریب موتور مانند دما، ارتعاشات، جریان‌های راه‌اندازی و شرایط استارت شناسایی شد و تحت کنترل شدید قرار گرفت. همچنین بعضا از منابع موجود در آرشیو به منظور ثبت وقایع و تدوین برنامه‌های جدید و بازدارنده در سیستم کنترل اصلی نیز استفاده شد و در بخش‌هایی که حفاظت‌های شدیدتر نیاز بود، اینترلاک‌های مراقبتی و رعایت ترتیب‌ها راه‌اندازی و الگوریتم استارت پیاده‌سازی شد.

وی با اشاره به اینکه بر کسی پوشیده نیست هر موفقیتی حاصل کار تیمی، خرد جمعی، تکاپو و تفکر سیستمی است که حلاوت آن در پایان کار، خدا قوتی جانانه برای کلیه اعضای تیم محسوب می‌شود، اضافه کرد: از طریق محاسبات سیالات و برآورد نتایج و در ادامه توجه به نقاط کار مطلوب سیستم، سرعت کار اسموک فن نیز اصلاح شد و در ناحیه قابل‌قبولی قرار گرفت و نهایتا موتور اسموک فن داخل جایگزین شد.

پریشانی خاطرنشان کرد: سایر ادوات کارگاه نیز با محدودیت‌هایی مواجه بودند که در راستای ارتقای بهره‌وری آن‌ها، اقداماتی شامل افزودن اینترلاک‌های حفاظتی روی کمپرسورهای تامین هوای فشرده و اصلاح روش اپراتوری سیستم، افزودن آیتم‌های مراقبتی و پیشگیری روی سیستم فن‌های مکنده دود، تکمیل ارتباط منطقی و لاجیکی بین نوار ورودی آسیاب و حجم مواد درخواستی، طراحی تابلوهای کنترل والوهای مسیر تحت‌ شبکه و.. انجام شد.

هندس تجهیزات برق شرکت ذوب آهن اصفهان یادآور شد: این اقدامات مستلزم ساعت‌ها کار مطالعاتی، بررسی مدارک و تصمیم‌گیری بود که از ثمرات آن می‌توان به تحقق صرفه اقتصادی، تقویت و تداوم کارکرد سیستم، افزایش طول عمر ادوات و اصلاح روش‌ کار در جهت بهبود اپراتوری سیستم اشاره کرد.

مهران سلحشوریان، فورمن تعمیرگاه برق شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در ادامه گفت: در راستای کاهش هزینه‌ها و بهره‌گیری از تجهیزات موجود در کارخانه پس از بررسی‌های بسیار، موتور اسموک‌ فن از مدیریت آگلومرسیون شرکت تامین شد و به منظور انطباق با شرایط پروژه، اقداماتی نظیر کابل‌کشی، لوله‌گذاری،تعویض تابلو و… برای آن انجام گرفت.

وی تاکید کرد: با تلاش و کوشش شبانه‌روزی همکاران و در ادامه بهره‌گیری از موتور اسموک‌ فن بومی، تزریق پودر زغال به کوره بلند به نحو موفقیت‌آمیز محقق شد.

مهدی سرمدی، تعمیرکار ارشد تجهیزات برق شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در این راستا مطرح کرد: تزریق پودر زغال به کوره بلند از طریق موتور اسموک‌ فن بومی، تلفیقی از خود‌باوری و بهره‌گیری از تجهیزات بومی در راستای کاهش هزینه‌ها و رشد تولید محصولات ارزش‌افزا است.

وی یادآور شد: اصلاح سوراخ‌های پایه فونداسیون جهت مونتاژ تجهیزات و تغییر مسیر کابل‌های تغذیه، از جمله سایر اقدامات انجام شده در این پروژه به شمار می‌روند.

انتهای‌پیام//

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع بیان کرد:

۶:۳۵ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

طی حکمی از سوی نادری،

۵:۱۲ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000