با برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بورس کالای ایران، سهامداران با رای اکثریت عملکرد این شرکت را مورد تایید قرار دادند و تقسیم سود ۲۵۰ ریالی را به تصویب رساندند. همچنین مجمع عمومی فوقالعاده این بورس نیز با افزایش ۳۸ درصدی سرمایه شرکت موافقت کرد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران، در مجمع عمومی عادی سالانه این بورس که صبح روز دوشنبه ۲۸خرداد در محل مرکز همایشهای رازی برگزار شد، پس از ارائه گزارش هیئت مدیره برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۶ و تشریح اهم اقدامات و عملیات توسعهای بورس توسط دکتر حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران، گزارش صورتهای مالی شرکت توسط حسابرس مستقل و بازرس قانونی، ارائه و اعالم شد که وضعیت مالی شرکت بورس کالای ایران، در تاریخ ۲۹ اسفند ۹۶ و عملکرد مالی و جریانهای نقدی آن برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور ، از تمام جنبههای با اهمیت ، طبق استانداردهای حسابداری مطلوب است.
سلطانینژاد تعداد سهامداران شرکت در تاریخ ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۶ را ۵۵۳۷ نفر اعلام کرد و در خصوص چشمانداز شرکت در افق ۱۴۰۰ گفت: افق چشمانداز بورس کالای ایران تبدیل شدن به مرجع قیمت گذاری کالاهای اساسی و مواد اولیه واسطهای در منطقه و یکی از گزینههای اولویتدار تولیدکنندگان برای تامین مالی و پوشش ریسک تجاری است.
ارزش معاملات به تفکیک بازارها مدیرعامل بورس کالای ایران با مقایسه توزیع ارزش معامالت به تفکیک بازارها در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال گذشته گفت: در سال مالی گذشته سهم بازار مشتقه در حالی به ۵۶ درصد از کل ارزش معاملات بورس کالا افزایش یافت که این نسبت در سال مالی پیش از آن ۴۸ درصد بوده است.
وی افزود: همچنین آمارهای معاملاتی محصولات مختلف حاکی از آن است که ارزش کل معاملات در سال گذشته نسبت به سال ۹۵ با رشد ۴۴ درصدی همراه شد و به رقم ۱۱۷ هزار و ۳۳۶ میلیارد تومان افزایش یافت که ۴۹ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان آن سهم ارزش معاملات بازار فیزیکی بود و ۶۵ هزار و ۸۵۱ میلیارد تومان آن به معاملات قراردادهای بازار مشتقه اختصاص یافت.
ارزش معامالت بازار مالی نیز رقم ۱۶۰۵ میلیارد تومان به ثبت رسید. وی افزود: همچنین از مواردی همچون بهبود کیفیت در ارایه خدمات به مشتریان، سامانه جامع تحویل کالا، بهبود فرآیندهای نظارتی و بازرسی، بازنویسی و ارتقای سامانهها و سیستمهای موجود، حاکمیت فناوری اطلاعات، بهبود کیفیت اطلاعرسانی و ترویج و نیز تقویت و مدیریت برند شرکت از دیگر طرحهای کلان برآوردی برای سال جاری است.
سلطانینژاد در بیان اهم پروژههای سال جاری نیز از راه اندازی قراردادهای آتی طلا آب شده، طراحی و استقرار تسویه معاملات پریمیوم، توسعه سامانه معاملات مجازی و مطالعات تطبیقی بورس کالای ایران با بورس های کالایی منتخب دنیا سخن گفت.
وی در ادامه عنوان کرد: تصویب دستورالعمل مناقصه توسط شورای عالی بورس و اوراق بهادار و تصویب دستورالعمل خرید دین و طراحی مدل معاملات حق امتیاز از مواردی است که در سال جاری در دستور پیگیری قرار دارد. همچنین تهیه سازوکار بازار معاملات تهاتری نیز که در مرحله تصویب دستورالعمل مربوطه است از دیگر اقدامات سال ۹۷ بورس کالا است.