مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد خوزستان با حضور ۷۰ درصدی سهامداران برگزار و در آن ۸۰۰ ریال سود به ازای هر سهم میان سهامداران توزیع شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی عادی شرکت فولاد خوزستان با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره و تعیین پاداش هیئت مدیره با حضور ۷۰ درصدی سهامداران برگزار شد.
این مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه در جایگاه قانونی، قرائت دستور جلسه از سوی ریاست مجمع عمومی و معرفی اعضای هیئت رئیسه رسمیت یافت.
تکمیل زنجیره به جهت پایداری تولید
در مجمع عمومی سالیانه شرکت فولاد خوزستان، امین ابراهیمی، دبیر مجمع و مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: عوامل کلیدی موفقیت یک سازمان فولادی در بازار شامل پارامترهای مختلفی میشود که عبارتند از تامین مواد اولیه همچون سنگآهن، الکترود گرافیتی و قراضه، فناوریهای جدید و افزایش رقابتپذیری جهت کاهش قیمت تمام شده، ظرفیت اقتصادی و یکپارچگی در طول زنجیره.
وی در خصوص وضعیت توازن در زنجیره تولید فولاد کشور افزود: در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۹میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت تولید فولاد خام کشور و ۳۷ میلیون تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی است. بنابراین ۱۰ میلیون تن کسری ظرفیت در تولید آهن اسفنجی داریم. همچنین ظرفیت گندلهسازی در کشور ۶۶٫۷ میلیون تن بوده که در این حوزه کسری وجود ندارد. ضمن اینکه ظرفیت نصب شده برای کنسانترهسازی ۶۴٫۱ است که حدود ۴٫۷ میلیون تن کمبود در این زمینه به چشم میخورد. در نهایت برای تولید ۴۰ میلیون تن فولاد حدود ۹۷ میلیون تن فولاد نیاز است که حدود ۳۰ میلیون تن کسری در این زمینه احساس میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان خاطرنشان کرد: بر مبنای افق ۱۴۰۴ که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در نظر گرفته شده است، قرار است ۵۰میلیون تن فولاد به روش احیا مستقیم تولید شود که برای این میزان تولید ۶۰ میلیون تن آهن اسفنجی نیاز است که ظرفیتهای در حال بهرهبرداری تا آن زمان به ۴۸ میلیون تن خواهد رسید. بنابراین با کمبود ۱۲ میلیون تنی آهن اسفنجی مواجه خواهیم بود. همچنین ظرفیت تولید گندله به ۷۷ میلیون تن خواهد رسید و هفت میلیون کمبود وجود خواهد داشت. در همین حال نیاز به ۸۸ میلیون تن کنسانتره داریم که با توجه به ظرفیت ۸۴ میلیون تنی احتمالی در آن زمان، چهار میلیون تن کمبود خواهیم داشت. در حوزه معدن برای تحقیق چشمانداز ۱۴۰۴ به ۱۷۶ میلیون تن سنگآهن نیاز داریم که به توجه به ظرفیت ۱۴۰ میلیون تنی در آن زمان، حدود ۳۶ میلیون تن کسری وجود خواهد داشت.
ابراهیمی تاکید کرد: اعداد و ارقام نشاندهنده آن هستند که کسری ظرفیت در بالادست و کمبود کنسانتره و سنگآهن در زنجیره تولید فولاد، سرمایهگذاری در بالادست و تولید سنگآهن و کنسانتره اولویت حیاتی برای تداوم کسب و کار خواهد بود.
وی اضافه کرد: سرانه مصرف فولاد در کشور مطابق به افق ۱۴۰۴ با توجه به جمعیت ۹۰ میلیون نفری، به ۴۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر در هر سال خواهد رسید. بنابراین پیشبینی میشود در آن زمان ۳۶ میلیون تن در هر سال فولاد در کشور مصرف شود. بنابراین باید میزان صادرات به ۱۹میلیون تن در هر سال برسد. این امر نشان میدهد میزان ارزش صادرات فولاد کشور در آن زمان به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید که نشاندهنده تاثیر فولاد بر اقتصاد کشور است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان بیان کرد: با توجه به مطالعاتی که در طرح جامع فولاد کشور صورت گرفته، مزیتهای تولید و به ویژه صادرات، تمرکز طرحهای توسعه صنعت فولاد کشور عمدتا در کنار آبهای آزاد خواهد بود. ضمن اینکه تقریبا اکثر تولیدکنندگان سنگآهن به سمت فولادسازی رفتهاند و در مقابل تولیدکنندگان فولاد نیز معدن در اختیار گرفتهاند. بنابراین چالش آتی فولاد خوزستان تامین مواد اولیه خواهد بود. در این راستا نیاز است که نگاه ویژه به در اختیار گرفتن معدن و سرمایهگذاری در حوزههای بالادست و پاییندست داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مهمترین فرصتهای فولاد خوزستان دسترسی به منابع انرژی مانند آب، برق و گاز، سهولت دسترسی به آبهای آزاد، اسکله اختصاصی شرکت و وجود بندر تجاری امام خمینی در استان خوزستان و همجواری استان خوزستان با بازارهای صادراتی است. همچنین مهمترین چالشهای فولاد خوزستان زیرساخت حمل و نقل ریلی، کیفیت گاز برای احیا مستقیم، توسعه فولادسازیها در مرکز کشور و حرکت تولیدکنندگان سنگآهن به طرف فولادسازی به عنوان چالشهای اصلی این شرکت محسوب میشوند.
تولید ۳٫۸ میلیون تن فولاد
ابراهیمی یادآور شد: شرکت فولاد خوزستان به عنوان نخستین تولیدکننده فولاد خام به روش قوس الکتریکی در کشور مطرح است و بزرگترین عرضهکننده بیلت و بلوم فولادی در کشور است که فعالیت خود را در سال ۱۳۶۸ آغاز کرد. در حال حاضر سرمایه فولاد خوزستان پنج هزار میلیارد تومان است و ظرفیت تولید سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن بیلت، بلوم و اسلب فولادی دارد. البته ظرفیت اولیه شرکت ۱٫۵ میلیون تن بود که طی سه مرحله توسعه ظرفیت فولادسازی، این ظرفیت به ۳٫۸ میلیون تن رسید.
وی تصریح کرد: فولاد خوزستان با ظرفیت ۳٫۸ میلیون تن فولاد خام دومین تولیدکننده این محصول در کشور و بزرگترین تولیدکننده بیلت و بلوم فولادی است. این شرکت در حال حاضر، ۱۵ تا ۱۷ درصد سهم در تولید فولاد کشور دارد که البته سهم تولید آن در سالهای قبل ۲۵درصد بود. ازجمله مزیتهای رقابتی فولاد خوزستان نیروی متخصص، دسترسی آسان به منابع انرژی و تولید دو محصول فولادی یعنی اسلب برای مقاطع تخت و بیلت و بلوم برای مقاطع طویل هستند. شرکت فولاد خوزستان به همراه شرکتهای زیرمجموعه، تقریبا زنجیره تولید خود را کامل کرده است.
ابراهیمی با اشاره به زیرمجموعههای فولاد خوزستان، خاطرنشان کرد: شرکت معدنی صنعتی ایساتیس در پهنه آباده جازموریان در حال انجام عملیات اکتشافی برای سنگآهن است. در حوزه تولید کنسانتره و گندله نیز شرکت معدنی و صنعتی توسعه فراگیر سناباد در معدن سنگآهن سنگان و منطقه خواف استان خراسان رضوی فعالیت میکند. همچنین در مجموعه فولاد خوزستان تولید گندله، آهن اسفنجی و فولادسازی انجام میشود. در همین حال فولاد شادگان نیز به عنوان دیگر شرکت زیرمجموعه، تولید آهن اسفنجی را انجام میدهد و در طرح توسعه آن نیز تولید شمش فولادی در دستور کار است. در زمینه نورد گرم نیز به صورت جدی تملک فولاد اکسین را در دستور کار قرار خواهیم داد تا زنجیره تولید تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل شرکت چند وجهی فولاد لجستیک، در حوزه بازرگانی شرکت بازرگانی بینالمللی توسعه اقتصادی پایدار فراگیر، در حوزه ورزش باشگاه فولاد خوزستان، در حوزه فنی و مهندسی شرکت پیشگامان فولاد جنوب، در حوزه خدمات غیر مهندسی شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد و در حوزه خدمات بیمهای شرکت بیمه تامین آتیه فراگیر به عنوان دیگر زیرمجموعههای فولاد خوزستان فعالیت میکنند. به این ترتیب، گروه فولاد خوزستان در اقصی نقاط کشور فعالیت میکند. البته در حوزههایی مانند تامین انرژی، تامین مالی و تامین مواد اولیه هنوز برای شرکت جای کار وجود دارد و به ویژه برای تکمیل زنجیره ارزش کار شود.
صادرات ۱٫۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۳۹۹
ابراهیمی بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ توانستیم سه میلیون و ۷۸۳ هزار تن فولاد یعنی یک میلیون و ۴۷۷ هزار تن اسلب و دو میلیون و ۳۰۶هزار تن بلوم و بیلت تولید کنیم که کل تولید ۲٫۵ درصد نسبت به سال قبل از آن رشد دارد. ضمن اینکه نسبت تولید اسلب به بلوم و بیلت ۳۹ درصد اسلب و ۶۱ درصد بلوم و بیلت بوده است. در سال ۱۳۹۸ میزان تولید در فولاد خوزستان به سه میلیون ۶۸۹ هزار تن رسید. در حوزه تولید اسلب در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۴درصد افزایش و ۷ درصد در حوزه تولید بلوم و بیلت کاهش تولید داشتیم. یکی از دلایل افزایش تولید اسلب و کاهش تولید بلوم و بیلت، شرایط بازار و مطرح شدن اسلب به عنوان یک کالای دارای ارزش افزوده بیشتر، بوده است و صنعت در سالهای آتی به اسلب نیاز بیشتری خواهد داشت. بنابراین میتواند سودآوری بیشتری برای فولاد خوزستان داشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت صادرات فولاد خوزستان در سالهای اخیر، گفت: در سال ۱۳۹۴ حدود یک میلیون و ۳۶۴ هزار تن صادرات انجام دادیم که در سالهای بعد این میزان افزایش یافت و حتی در سال ۱۳۹۶ رکورد صادرات را شکستیم و دو میلیون و ۷۶۹ هزار تن صادرات داشتیم. این میزان در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۵۰۱ هزار تن رسید که ۴۰ درصد سبد تولیدی را شامل میشود. با توجه به پتانسیل فولاد خوزستان به ویژه دسترسی آن به آبهای آزاد، هزینه صادرات نسبتا پایینی دارد و میتوانیم در سالهای آینده در صادرات تداوم داشته باشیم. یادآور میشود از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۳۹۹ شرکت فولاد خوزستان حدود هشت میلیون تن فولاد صادر کرده است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان تاکید کرد: در سال قبل ۵۸ درصد درآمد شرکت از فروش داخلی و ۴۲ درصد از فروش صادراتی حاصل شده است. همچنین یک میلیون و ۱۷۷هزار تن بلوم و بیلت در بازار داخلی و و یکمیلیون و ۳۸هزار تن در بازارهای صادراتی مجموعا دو میلیون و ۲۱۵ هزار تن، ۹۳۵ هزار تن اسلب در بازار داخلی و ۴۶۳ هزار تن در بازارهای صادراتی در مجموع یک میلیون و ۳۸۸ هزار تن به فروش رفته است.
ابراهیمی در خصوص درآمد و سود فولاد خوزستان عنوان کرد: در سال گذشته ۳۰ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان درآمد کسب کردیم. فروش داخلی ۱۶ هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان و صادرات حدود ۱۳ هزار ۸۶۴ میلیارد میلیارد تومان معادل ۶۴۷ میلیون دلار بوده است. سود خالص درآمد فولاد خوزستان در سال گذشته به ۱۱۱ هزار و ۶۵۷میلیارد ریال رسید. همچنین سود شرکت به ازای هر سهم دو هزار و ۲۳۳ ریال بود. گفتنی است که در سال ۱۳۹۸ با کسب درآمد ۱۵۸ هزار و ۴۰۸ میلیارد ریال، ۳۳ هزار و ۳۹۶ میلیارد ریال سود کسب کردیم که معادل ۲۱ درصد درآمد بود اما در سال جاری میزان سود به درآمد به ۳۶درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: سهم فروش ریالی اسلب فولاد خوزستان در بازار داخلی ۹ درصد و سهم بلوم و بیلت ۸ درصد در سال ۱۳۹۹ بوده است. ضمن اینکه از نظر درآمدی در رتبه دوم شرکتهای فولادی قرار گرفتیم.
رشد ۲۳۴ درصدی سود فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۹
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به عملکرد این شرکت در سال گذشته، عنوان کرد: از مهمترین دستاوردهای فولاد خوزستان در سال قبل تولید سه میلیون و ۷۸۳ هزار تن شمش فولادی، تولید پنج میلیون و ۷۶۱ هزار تن گندله سنگآهن، تولید سه میلیون و ۹۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، ثبت رکوردهای روزانه و ماهانه تولید، فروش سه میلیون و ۶۰۴ هزار تن محصول اصلی در بازارهای داخلی و صادراتی، صادرات یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات اصلی، تحقق همکاری فولاد اکسین با فولاد خوزستان برای فروش محصول نهایی و دارای ارزش افزوده بالا، رشد ۲۳۴ درصدی سود خالص پس از کسر مالیات با تحقق ۱۱۱ هزار و ۶۵۸میلیارد ریال و بهینهسازی سبد محصولات با هدف حداکثرسازی سود، متناسب با نیاز بازار بوده است. تا سال ۱۴۱۰ قصد داریم به تولید ۱۳٫۷ میلیون تن فولاد دست یابیم که به این ترتیب سهم ۲۵ درصدی در تولید فولاد کشور خواهیم داشت.
ابراهیمی در خصوص برنامههای عملیاتی و اهداف فولاد خوزستان برای سال جاری مطرح کرد: مهمترین برنامههای فولاد خوزستان در سال جاری تولید سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد، اجرای طرحهای توسعه و متوازنسازی ظرفیت خطوط تولیدی، به ظرفیت کامل رساندن کارخانه احیا مستقیم فولاد شادگان و تکمیل پروژه فولادسازی، تکمیل زیرساختهای لازم برای تولید پنج میلیون تن کنسانتره در شرکت صنعتی معدنی توسعه فراگیر سناباد و تکمیل پروژه گندلهسازی، پیشرفت پروژه احداث مگامدول احیا مستقیم (زمزم۳ ) به میزان ۳۱ درصد، اتمام عملیات اجرایی و بهرهبرداری از پروژه احداث خط و پست ۴۰۰ کیلو ولت به طور مشترک با فولاد اکسین هستند.
وی ادامه داد: همچنین برنامههای شروع عملیات اجرایی پروژه احداث پکیج ریختهگری اسلب عریض، شروع عملیات اجرایی پروژه احداث کارخانه اکسیژن ۴، افزایش سهم داخلی تدارکات و کاهش مصارف ارزی، ارتقای بهرهوری نیروی انسانی، کاهش حوادث و بهبود شاخصهای زیست محیطی و بهداشت حرفهای و کاهش نرخ مصارف مواد و انرژی و بهینهسازی قیمت تمام شده محصولات در دستور کار قرار دارند.
کاهش تولید به دلیل کمبود برق
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: در سه ماه نخست امسال توانستیم ۹۲۷ هزار تن فولاد خام تولید کنیم. همچنین برنامه فروش ۱۰هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان را در دستور کار داشتیم که تقریبا محقق شد. با این حال با توجه به کمبود برق در کشور و قطعیهای پیاپی، فولاد خوزستان در صورت عدم قطعی برق میتوانست ۷۱ هزار تن فولاد دیگر به تولیدات خود اضافه کند. بنابراین کمبود برق به میزان تولید این شرکت صدمه زد. بنابراین کاهش تولید نشان میدهد که فولاد خوزستان باید به موضوع سرمایهگذاری در تامین برق و احداث نیروگاه به طور جدی وارد شود.
تامین مواد اولیه مهمترین چالش
ابراهیمی ابراز کرد: مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: مهمترین چالش پیش روی فولاد خوزستان تامین کنسانتره سنگآهن، تولید محصولات میانی و عدم تولید محصولات نهایی، تامین مالی و تضامین اجرای طرحهای توسعهای، عدم حمایت از صادرات، محدودیتهای بینالمللی و انتقال ارز حاصل از صادرات هستند.
وی بیان کرد: برای رفع چالشها قصد داریم معدن و نیز شرکت فولاد اکسین را در اختیار بگیریم، همچنین استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و صدور ضمانتنامه برای اجرای طرحها و دور زدن تحریمها با استفاده از تجارب گذشته در دستور کار قرار دارد.
مهمترین برنامهها در سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به برنامههای سال ۱۴۰۰ این شرکت، گفت: پروژههای عمده در سال ۱۴۰۰ در دست اقدام و پیگیری احداث مگا مدول اسفنجی زمزم ۳، احداث پکیج ماشین ریخته گری اسلب جایگزین، احداث کارخانه اکسیژن ۴، احداث کولینگ تاور ۲۷۸، تفکیک و نوسازی کمپرسور خانه ۶۱۳، اجرای توری اطراف سایت انباشت و برداشت، احداث تیپلر ۳، افزایش ظرفیت آسیابهای گندله به روش رولر پرس، احداث تیکنر جدید جهت غبارگیرهای فولادسازی و جمعآوری تیکنر احیا ۳، اصلاح و افزایش ظرفیت سیستم آبرسانی مدولهای احیاء ۲، اجرای سیستم اتوماتیک برش خرسک، توسعه انبار بیلت، ساماندهی سایت ۷هکتاری صادرات، توسعه پست ۹ و ۱۰ و احداث پست ۸۰۱ و اجرای مسیرهای خروجی و برقرسانی به پستهای ۹ و ۱۱ هستند.
چشمانداز فولاد خوزستان
ابراهیمی در پایان، چشمانداز فولاد خوزستان را اینگونه تشریح کرد: ارتقای بهرهوری کل منابع، توسعه متوازن ظرفیتهای تولیدی شرکت، تکمیل زنجیره تولید و حضور در صنایع بالادستی (تولید کنسانتره سنگآهن) و پاییندستی (تولید محصولات نوردی)، توسعه بومیسازی فناوری در جهت قطع وابستگی به خارج، اصلاح ساختار مالی جهت تامین منابع مالی طرحهای توسعه، طرح تامین انرژی پایدار، ایفای نقش به عنوان یک شرکت مادرتخصصی، تولید محصولات جدید و ایجاد تنوع در سبد محصولات و استفاده از فناوریهای نوین در جهت پایداری تولید و ارتقای رقابتپذیری محصولات مهمترین اهداف و برنامههای فولاد خوزستان را تشکیل میدهند.
پایان مجمع با تقسیم سود
در پایان مجمع عمومی فولاد خوزستان، موسسه وانیا نیک تدبیر به عنوان بازرس قانونی و حسابرس مستقل انتخاب شد.
شرکتهای گروه سرمایهگذاری توسعه اقتصادی پایندگان، شرکت سرمایهگذاری سامان مجد، شرکت توسعه سلامت ایوا، شرکت سرمایهگذاری استان خوزستان و شرکت سرمایهگذاری استان گیلان به عنوان اعضای حقوقی هیئت مدیره تعیین شدند.
روزنامههای دنیای اقتصاد، صمت و اقتصاد ملی به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار انتخاب شدند.
همچنین میزان سود به ازای هر سهم ۸۰۰ ریال معادل یکسوم سود خالص یعنی سه هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان تعیین شد.
انتهای پیام//