سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۰۱ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۱۲ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

با توجه به بحران آب‌وهوایی کره زمین،

تلاش‌ها برای گذار امن به انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه دارد

شماری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس سالانه موسسه فناوری ماساچوست اعلام کردند که رسیدن به اهداف تعیین شده در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر از طریق کنش جمعی به نفع همه کشورها خواهد بود.

شماری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس سالانه موسسه فناوری ماساچوست اعلام کردند که رسیدن به اهداف تعیین شده در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر از طریق کنش جمعی به نفع همه کشورها خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه فناوری ماساچوست، ویلیام اچ. گرین، مدیر این موسسه و پروفسور هویت سی هاتل، از دپارتمان مهندسی شیمی دانشگاه ماساچوست که در کنفرانس مذکور حضور داشتند، بیان کردند: برای جلوگیری از بدتر شدن تاثیرات تغییرات اقلیمی، روند حرکت به سمت اجرای فرایند کربن‌زدایی باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

این دو تاکید کردند: دستیابی به اهداف فرایند کربن‌زدایی در آمریکا به دلیل درگیر بودن این کشور در منازعات ژئوپلیتیکی، جنگ‌های تجاری، افزایش بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی و رشد تقاضا از سوی کشورهای در حال توسعه که بر طبقه متوسط آمریکا تاثیر می‌گذارد، دشواتر از قبل شده است.

لازم به ذکر است برخی از محققان، مقامات دولتی و مدیران تجاری در دانشگاه کمبریج، ماساچوست در کنفرانسی که به میزبانی موسسه فناوری ماساچوست برگزار شد، گرد هم آمدند تا در خصوص موضوع «ارائه راهکارهایی برای گذاری امن به انرژی‌های تجدیدپذیر» با یکدیگر به بحث و گفت‌وگو بپردازند.

ویلیام گرین به عنوان رئیس موسسه فناوری ماساچوست اظهار داشت: به کمگ یکدیگر و با اقدامی جمعی، در صورتی که بر سر تعیین راهکارها و سیاست‌گذاری‌های توافقی صورت بگیرد، می‌توان این هدف‌گذاری‌ها را به جامعه منتقل کرد. از همین رو، همه از نتایج به دست آمده بهره‌مند خواهند شد.

یکی از مسائلی که بارها در این کنفرانس بر آن تاکید شد، ایجاد وفاق و هماهنگی جمعی میان کشورها در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر است. در همین راستا، حاضران در کنفرانس در خصوص مسائلی مانند توسعه و پذیرش فناوری‌های جدید، ساخت زیرساخت‌های مورد نیاز، تدوین و ارائه سیاست‌گذاری‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر و جذب و به‌کارگیری نیروی کار ماهر در این بخش با یکدیگر به گفت‌و‌گو پرداختند.

توافق بر سر حل اختلافات

استفان انسولابر و پروفسور فرانک جی. تامپسون به عنوان اساتید دانشگاه هاروارد و حاضر در کنفرانس مذکور، در خصوص چالش‌های اجتماعی در حرکت به سمت اجرای فرایند کربن‌زدایی، مطرح کردند: گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر تبعاتی را به دنبال خواهد داشت. شرکت‌ها حالا دیگر باید به گونه‌ای متفاوت عمل کنند و حقوق جوامع بومی را در این فرایند به رسمیت بشناسند.

نورا ددونتنی، مدیر بخش توسعه شرکت «Vineyard Offshore» حاضر در کنفرانس مذکور از دو سال مذاکرات این شرکت برای جابه‌جایی کابل‌های انتقال انرژی از توربین‌های بادی فراساحلی به نیروگاه‌های بادی مستقر در خشکی سخن گفت و افزود: این شرکت شعار «جامعه در اولویت قرار دارد» را برای خود برگزیده است. در همین راستا، شرکت «Vineyard Offshore» برای عمل به شعار خود با بخش‌های مختلف و مرتبط همکاری خواهد داشت. به علاوه، این شرکت آموزش نیروی کار جوامع بومی را از اولیت‌های خود دانسته و تلاش می‌کند جابه‌جایی کابل‌های انتقال انرژی از توربین‌های بادی فراساحلی به نیروگاه‌های بادی مستقر در خشکی که از طریق راه دریا انجام می‌شود، آسیبی به بخش شیلات و منبع درآمد فعالان در این بخش وارد نکند.

السا اولیوتی، استاد دپارتمان علوم و مهندسی مواد در دانشگاه ماساچوست و مدیر پروژه کربن‌زدایی و تغییرات اقلیمی این دانشگاه، در کنفرانس مذکور از نیاز فوری در خصوص اقدام در جهت افزایش استخراج مواد معدنی سخن گفت و تصریح کرد: برآوردها نشان می‌دهد که برای گذار به خودروهای تمام الکتریکی تا سال ۲۰۵۰، سالانه حدود ۶ معدن بزرگ مس جدید باید راه‌اندازی شود.

وی خاطرنشان کرد: پاسخگویی به حجم رشد روزافزون تقاضا برای فلزات در ایالات متحده آمریکا، فشارها برای تصاحب زمین‌های جوامع بومی و مناطق با پوشش طبیعی را افزایش خواهد داد. بر همین اساس، زمان‌بندی صدور مجوزهای مربوط به راه‌‌اندازی پروژه‌های معدنی با شتاب زمانی مورد نیاز برای رسیدن به هدف‌گذاری‌های تعیین شده در همین زمینه مطابقتی ندارد.

لری ساسکیند، استاد واحد برنامه‌ریزی شهری و محیطی در دپارتمان مطالعات و برنامه‌‎ریزی شهری در دانشگاه ماساچوست و حاضر در کنفرانس مذکور بیان کرد: تلاش‌هایی صورت گرفته تا بتوان از دانشگاه به عنوان یک واسطه جهت رفع چالش‌های موجود استفاده کرد.

وی اضافه کرد: قرار است کلینیک‌هایی برای انرژی‌های تجدیدپذیر راه‌اندازی شود که در آن کارآموزان برای رفع اختلافات ایجاد شده در گذار به این انرژی‌ها آموزش می‌بینند.

ساسکیند معتقد است قبل از تصمیم‌گیری در خصوص انجام چنین اقداماتی، باید این موضوعات به مردم اطلاع داده شود تا از یک سو میزان آسیب‌‎ها کاهش یافته و از سوی دیگر منافع مشترکی بیشتری را برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشد.

چالش‌های افزایش سرعت گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر

طبق ارزیابی‌های انجام شده، افزایش نسبی و پیش‌بینی نشده اخیر در حجم تقاضا برای مصرف انرژی، مربوط به راه‌اندازی مراکز داده است که از سوی شرکت‌های بزرگ فناورمحور به منظور ارائه‌های خدمات مربوط به هوش مصنوعی ساخته شده‌اند.

شان جیمز، مدیر ارشد تحقیقات مرکز داده شرکت مایکروسافت به عنوان یکی از حاضران در کنفرانس سالانه موسسه ماساچوست، طی سخنانی در این کنفرانس عنوان کرد: تقاضا برای مصرف انرژی برای حدود ۲۰ سال نسبتا ثابت بود اما اخیرا با روند صعودی همراه شده است. این مسئله موجب شده شرکت‌های ارائه‌دهنده و توزیع‌کننده برق با چالش‌های جدیدی مواجه شوند.

به گفته وی، با گسترش استفاده از هوش مصنوعی، راه‌اندازی مراکز داده که به بیش از ۳۵ گیگاوات انرژی برق (عمدتا تجدیدپذیر) در آینده نزدیک نیاز خواهند داشت، فشارها بر شرکت‌های بزرگ فناورمحور را تشدید کرده‌ است.

دوون سویزی، مدیر ارشد شرکت گوگل در این کنفرانس بیان کرد: این شرکت به دنبال یافتن منبع تامین برق ۲۴ ساعته مورد نیاز خود مبتنی بر انرژی‌های سبز تا سال ۲۰۳۰ است.

وی تاکید کرد: گوگل برای تامین انرژی مورد نیاز خود اقدامات لازم را انجام خواهد داد و حتی در این زمینه از فناوری‌های به‌روز نیز استفاده خواهد کرد. در همین رابطه، تامین برق از طریق پروژه‌های زمین گرمایی در دستور کار گوگل قرار دارد.

پدرو گومز لوپز، مدیر استراتژی و توسعه شرکت «Ferrovial Digital» که مراکز داده را طراحی و راه‌اندازی می‌کند، در این کنفرانس اظهار داشت: این شرکت قصد دارد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را در پروژه‌های خود به‌ کار بگیرد.

وی با بیان اینکه این اقدام در راستای دستیابی به اهداف تعیین شده در فرایند کربن‌زدایی انجام خواهد شد، اضافه کرد: می‌توان با استفاده از گرمای تولید شده توسط مراکز داده منابع برق جدیدی ایجاد کرد تا از طریق آن، انرژی مورد نیاز بخش خانگی یا صنایع بومی مستقر در نزدیکی این مراکز داده تامین شود.

لوپز معتقد است قانون کاهش تورم آمریکا و سایر قوانین تصویب شده در این کشور در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر، فرصت‌های شغلی فراوانی در زمینه ایجاد انرژی‌های پاک را در آمریکا به وجود آورده و قوانین مذکور حتی مناطقی از این کشور را که بیشتر به سوخت‌های فسیلی مرتبط هستند، تحت تاثیر قرار داده است.

دیوید میلر، یکی از مدیران شرکت «Clean Energy Ventures» در سخنرانی خود گزارشی را ارائه داد که در آن، به حدود ۳٫۵ میلیون شغل ایجاد شده در زمینه انرژی پاک در ابتدای سال ۲۰۲۴ اشاره شده بود.

طبق گزارش ارائه شده، ایالت‌های جمهوری‌خواه سریع‌ترین رشد را در مشاغل مرتبط با انرژی‌های پاک به نام خود به ثبت رسانده‌اند. مطابق با آمار ارائه شده، حدود ۵۸ درصد از مشاغل جدید در انرژی آمریکا در بخش انرژی‌‌‎های تجدیدپذیر ایجاد شده است. بر اساس این گزارش از هر ۱۶ شغل جدید ایجاد شده در آمریکا، یک شغل در بخش انرژی‌های پاک به وجود آمده است.

به گفته زوئی لیپمن، وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی پروژه‌های‌ مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق حاشیه‌ای و کمتر توسعه‌یافته را در اولویت قرار داده است.

وی معتقد است این سیاست‌گذاری‌ها، مشارکت فعال جامعه و نیروی کار را به دنبال خواهد داشت و مزایای بسیاری را برای جوامعی که به سمت ایجاد تغییرات بنیادین با استفاده از فناوری در زیرساخت‌های خود حرکت‌کرده‌اند، به همراه دارد.

فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی بخش هیدروژن

به گفته چندین شرکت‌کننده در کنفرانس مذکور، اگرچه تعامل با ذی‌نفعان به یافتن مسیر درست در خصوص استفاده از فناوری و گسترش زیرساخت‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر کمک می‌کند اما با این حال، هنوز چالش‌های سیاسی، علمی و مهندسی بسیاری در این مسیر وجود دارد که نیاز است راهکارهایی برای آن ارائه شود.

پراسانا جوشی، معاون بخش استفاده از فناوری در ارائه راهکارهای کاهش کربن تولیدی فعال در شرکت «ExxonMobil» و ارنست جی. مونیز، استاد فیزیک و مشاور ویژه رئیس موسسه فناوری ماساچوست نیز در این کتفرانس مطرح کردند: تلاش‌ها برای جایگزینی گاز طبیعی و زغال‌سنگ با سوخت هیدروژن به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در صنایع بزرگی مانند فولاد، کودهای شیمیایی و کشاورزی همچنان ادامه دارد.

جی. مونیز با اشاره به طرح جدید وزارت انرژی آمریکا که مشوق‌هایی برای افزایش حجم تقاضا برای هیدروژن ارائه می‌دهد، بیان کرد: در طرح مذکور، استفاده از هیدروژن پرهزینه‌تر از سوخت‌های فسیلی برای مصرف‌کنندگان نهایی خواهد بود.

وی بر این باور است که باید سیاست‌گذاری‌ها و رویکردهای مورد استفاده در صنایع به منظور ایجاد اقتصاد هیدروژن‌محور مستقل، مقیاس‌پذیر و مقرون به صرفه تغییر کند.

جوشی در ادامه سخنرانی خود مطرح کرد: برای دستیابی به هدف‌گذاری‌های طرح برآیند انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰، شرکت «ExxonMobil» قصد دارد از روش جذب، استفاده و جداسازی کربن در تولید هیدروژن و آمونیاک مبتنی بر گاز طبیعی استفاده کند.

وی با بیان اینکه از آمونیاک می‌توان به عنوان یک سوخت با کربن تولیدی صفر استفاده کرد، یادآور شد: برخی از صنایع در حال بررسی امکان استفاده از آمونیاک در نیروگاه‌های برق مبتنی بر سوخت زغال‌سنگ در راستای توسعه زنجیره ارزش هیدروژن هستند؛ اگرچه چالش‌هایی برای انجام چنین کاری وجود دارد که نیازمند رفع شدن است.

جوشی معتقد است که همکاری با دانشگاه ماساچوست و استفاده از اکوسیستم نوآوری این دانشگاه به منظور رفع چالش‌های موجود در صنایعی که قصد دارند از هیدروژن و آمونیاک برای تامین انرژی خود استفاده کنند، امری ضروری به نظر می‌رسد.

موسسه انرژی ماساچوست از ظرفیت نخبگان استفاده خواهد کرد

گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر باعث شده است در حجم تقاضا برای برق مورد نیاز مصرف‌کنندگان در مناطق مختلف دنیا تغییراتی ایجاد شود. به عنوان مثال، سرانه مصرف برق در هند نسبت به جمعیت آن یکی از پایین‌ترین‌ها به شمار می‌رود.

پراویر سینها، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت «Tata Power» در سخنرانی خود در کنفرانس مذکور اظهار داشت: با افزایش شهرنشینی و فعالیت‌های صنعتی در هند، انتظار می‌رود حجم تقاضا برای برق در این کشور تا سال ۲۰۵۰ سه برابر افزایش را تجربه کند.

به اعتقاد وی، با توجه به اینکه هند در حال حاضر به استفاده از زغال‌سنگ برای تامین انرژی مورد نیاز خود متکی است، گذار به سمت انرژی‌های پاک نیازمند راه‌اندازی نیروگاه‌های مبتنی بر این انرژی‌ها با مجموع ظرفیت سالانه ۳۰۰ گیگاوات طی پنج سال آینده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت «Tata Power» مطرح کرد: هند می‌تواند برای دستیابی به طرفیت تولید انرژی سالانه ۳۰۰ گیگاوات پیش‌بینی شده، ساخت نیروگاه‌های خورشیدی، هسته‌ای، بادی و برق‌آبی را در دستور کار قرار دهد.

سینها در ادامه خاطرنشان کرد: هند قصد دارد تا سال ۲۰۳۲، ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای خود را سه برابر افزایش دهد. از این رو تمرکز خود را بر روی توسعه راکتورهای هسته‌ای کوچک مدولار معطوف خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هند همچنین در نظر دارد سیستم‌های ذخیره انرژی باتری برای اطمینان از تامین انرژی متناوب خود را پیاده‌سازی کند، هدف از نصب این سیستم‌ها را کمک به انتقال انرژی و دسترسی پایدار مناطق بومی و دور دست هند به انرژی برق دانست و تصریح کرد: گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر در هند، نیازمند استفاده از راهکارهای فناورمحور و مقرون‌به‌صرفه است. بنابراین این کشور قصد دارد از تجربیات، فناوری‌ و دانش به‌روز موسسه فناوری ماساچوست بهره ببرد.

انتهای پیام//

تا زمان پیدا شدن منبع جایگزین جدید،

۶:۵۳ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

طی سال‌های آتی محقق خواهد شد؛

۹:۴۹ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تحقق می‌یابد؛

۱۲:۱۴ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شد؛

۱۰:۳۷ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

با هدف پیشبرد صنایع سبز در منطقه «MENA»،

۱۰:۰۳ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

محمدرضا طارمی، کارشناس «فلزات‌آنلاین» طی یادداشتی در این پایگاه خبری و تحلیلی نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

محمود ابوالحسنی، مدیر پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر شرکت موننکو طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۵ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

رفع ناترازی انرژی مستلزم چاره‌اندیشی اساسی است؛

۵:۵۵ /یکشنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

تا سال 2050 به وقوع خواهد پیوست؛

۱۵:۱۰ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

روندهای حاکم بر جهان، بازار فلزات حیاتی را توسعه می‌دهند

۸:۳۱ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

تهدیدات دوجانبه ایران و آمریکا، عامل نوسان قیمت نفت

۱۰:۴۷ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷

تنش‌های ژئوپلیتیکی گذار انرژی را تقویت می‌کنند؛

۱۴:۳۳ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700