تقاضای چینیها برای کک نفتی گرید آند حاوی مقدار متوسطی از گوگرد ممکن است در سالهای آینده افزایش یابد زیرا تولیدکنندگان باتری و مصرفکنندگان کک سوزنی و اسفنجی حاوی گوگرد بسیار کم به دلیل کاهش هزینههای روبهرشد تولید، به دنبال تقلیل و تسهیل مشخصههای مواد مصرفی خود هستند که در ادامه ممکن است مصرف ککهای حاوی گوگرد بالا در بین این تولیدکنندگان رشد پیدا کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از «Argus Media»، برخی از تولیدکنندگان باتری هماکنون در حال آزمایش مصرف کک اسفنجی حاوی ۱٫۵ تا ۳٫۵ درصد گوگرد هستند که از تولیدکنندگان داخلی و همچنین پالایشگاههای روسیه و خاورمیانه تهیه شده است.
تولیدکنندگان باتری باید منبع بزرگتری برای تامین ماده اولیه گرافیت مصنوعی که کاربرد آند کربن باتری لیتیوم یون را دارد، پیدا کنند زیرا تقاضا برای استفاده از آن به طور تصاعدی در حال افزایش است. این در حالی است که برخی از ظرفیتهای تولید جدید کک سوزنی در حال راهاندازی است و در عین حال رشد عرضه برنامهریزی شده، فاصله بسیار زیادی از پیشبینیهای رشد تقاضا دارد.
اگرچه عرضه کک سوزنی در سطح جهانی با محدودیت روبهرو است اما کک نفتی حاوی گوگرد کم تا متوسط با ساختار اسفنجی که معمولا برای آندهای آلومینیومی استفاده میشود، همچنان در دسترس است. بنابراین کک اسفنجی به طور قابل توجهی ارزانتر از کک سوزنی است. با وجود اینکه قیمت آن به بالاترین رکوردهای ثبت شده نزدیک شده است، همین موضوع تولیدکنندگان را تشویق میکند تا بیشتر از این ترکیب در تولیدات خود استفاده کنند. همچنین قیمت کک گرید سبز اسفنجی با گوگرد کمتر از یک درصد در بازار داخلی چین در سه ماهه دوم سال جاری به کمی بیش از یک هزار دلار در تن رسید و از آن زمان به بعد به میانه ۸۰۰ دلار تا ۹۰۰ دلار در هر تن کاهش یافت. در مقابل، قیمت کک سوزنی معمولا از یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزار دلار در تن متغیر است اما کک سبز گوگردی با گوگرد کمتر از ۰٫۸ درصد تا اواسط سال ۲۰۲۰ با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار در تن فروخته شد که نشاندهنده جهش عظیم در تقاضای گرید آند طی دو سال گذشته است. این جهش عظیم، کاهش هزینه تامین کک را به یک مسئله کلیدی برای تولیدکنندگان باتری تبدیل کرده است؛ به خصوص که آنها به دنبال افزایش تولید گرافیت مصنوعی هستند.
تولیدکنندگان چینی در نشست شرکت «Argus Media» آمریکا در ایالات سیاتل و واشنگتن در اوایل ماه جاری نقل کردند که تولیدکنندگان چینی احتمالا بهتر میتوانند مصرف موجودی گوگرد کک را مدیریت کنند زیرا باتریهای لیتیوم یونی با چگالی کمتر تولید میکنند. در حالی که تولیدکنندگان عمده باتریهای لیتیوم یونی خارج از چین یعنی پاناسونیک ژاپن و الجی کره جنوبی، عمدتا ذهنیت خود را بر باتریهای اکسید نیکل کبالت آلومینیوم «NCA» و اکسید نیکل کبالت منگنز «NCM» متمرکز کردهاند و این در حالی است که تولیدکنندگان عمده باتریهای چینی مانند شرکتهای «CATL» و «BYD» بر باتریهای لیتیوم آهن فسفات تمرکز دارند. باتریهای لیتیوم آهن فسفات باتریهایی با چگالی پایینتر هستند که در دمای پایینتری نسبت به باتریهای اکسید نیکل کبالت آلومینیوم «NCA» و اکسید نیکل کبالت منگنز «NCM» کار میکنند که به کاهش احتمال متورم شدن باتری کمک میکند که میتواند منجر به آتشسوزی یا سایر مخاطرات ایمنی شود. تولیدکنندگان باتری چینی دریافتهاند که در دماهای پایینتر، استفاده از کک سوزنی با کیفیت بالا و کک اسفنجی با گوگرد کمتر از ۰٫۸ درصد آنقدر نیز ضروری نیست. در همین راستا با کاهش استفاده از این مواد اولیه پر هزینه، تولیدکنندگان باتری میتوانند هزینهها را به شدت کاهش دهند و تقاضاهای کاهش هزینه شرکتهای پاییندستی مانند تسلا را برآورده کنند.
تقاضای فزاینده تولیدکنندگان گرافیت مصنوعی چین برای این نوع از ککها که زمانی جزو اصلی زنجیره تامین مواد اولیه آلومینیوم بودند، میتواند منجر به افزایش هزینه بیشتر برای واحدهای ذوب آلومینیوم شود. بنابراین این واحدهای ذوب هزینه کمتری صرف آندهای کربنی میکنند زیرا هزینه برق آنها حدود سه برابر افزایش یافته است. به استثنای برخی از تولیدکنندگان مانند شرکت «Hongqiao Group»که از متد یکپارچگی عمودی استفاده میکنند و صاحب نیروگاه برق نیز هستند، اکثر واحدهای ذوب چین تقریبا در نقطه سربهسر قرار دارند و به همین دلیل اقتصاد چین میتواند باعث کاهش قیمت آلومینیوم شود. به همین دلیل کاهش ظرفیت تولید ذوب آلومینیوم با سهمیهبندی برق در برخی استانهای چین باعث کاهش بیشتر تقاضا برای آند و کک کلسینه شده میشود. این امر باعث خواهد شد که تولیدکنندگان حاشیه سود کلسینر و آند کربنی تولیدی خود را کاهش دهند زیرا قیمت کک سبز و قیر زغالسنگ سریعتر از این محصولات افزایش مییابد.
از سوی دیگر، ممکن است تقاضای کک از سوی تولیدکنندگان آلومینیوم افزایش یابد؛ چراکه چین احتمالا به زودی بسته محرک اقتصادی خود را با تمرکز بر بازار املاک و مستغلات و تعداد قابل توجهی از مصرف کنندگان آلومینیوم و محصولات ساختمانی فولادی اعلام خواهد کرد. بنابراین احیای همزمان صنعت ساختوساز چین در کنار مصرف بالاتر کک اسفنجی گرید آند توسط سازندگان باتری، میتواند منجر به افزایش بیشتر قیمت و عرضه حتی محدودتر کک گرید آند شود.