رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد مبارکه گفت: با راهاندازی این کارخانه، بیش از ۹۰ درصد الکترودهای گرافیتی مورد نیاز در سایزهای مختلف را در داخل تولید کرده و ارزش افزوده قابلتوجهی برای کشور ایجاد خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، محمدیاسر طیبنیا در حاشیه این بازدید بیان کرد: وقتی صحبت از خودکفایی، خودتامینی و جهش تولید میکنیم، یکی از ارکان آن، خودکفایی در زنجیره تامین فولاد است. در این میان یکی از اقلام مهم، حیاتی و استراتژیک در زنجیره فولاد که در زمینه آن وابستگی شدیدی داشتیم و داریم، الکترود مورد نیاز کورههای قوس الکتریکی است. بیش از یک دهه طرح تولید الکترودهای گرافیتی با فراز و نشیبهای زیاد و پیشرفتهای محدودی مواجه بود اما خوشبختانه با جهشی که طی دو سال گذشته در پیشرفت این پروژه صورت گرفته است، امسال شاهد بهرهبرداری کامل از این کارخانه خواهیم بود.
به گفته وی، هماکنون بخشهایی از این کارخانه در حال کار است و محصولات این شرکت در برخی کارخانهها مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه تکنولوژی تولید الکترودهای گرافیتی تنها در دست برخی تعداد انگشتشمار شرکتهای جهانی است، مطرح کرد: در جریان ساخت و راهاندازی این کارخانه با توجه به استراتژیک بودن الکترودهای گرافیتی در صنعت فولاد، بسیاری از شرکتهای طرف قرارداد خارجی حاضر به ادامه همکاری نشدند. از این رو ادامه فرایند را با همکاری شرکتهای دانشبنیان و سازنده داخلی پیگیری کردیم و خرسندیم که اعلام کنیم این تحریمها به فرصت تبدیل شد و اکنون با اتکا به دانش فنی متخصصان داخلی، اتفاقات بسیار شگفتانگیز و مسرتبخشی برای صنعت فولاد کشور در حال شکلگیری است.
طیبنیا ابراز امیدواری کرد که با حمایت بیش از پیش سهامداران این کارخانه، ظرف چند ماه آینده خط تولید الکترودهای گرافیتی مورد نیاز صنعت فولاد کشور به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: عدم وابستگی ما به کشورهای اروپایی در این زمینه، به سرمایهگذاریها و حمایتهای بالادست زنجیره فولاد نیاز دارد و امیدواریم با همکاری صنایع پتروشیمی کشور، این مسیر تسهیل و تسریع شود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در حوزه ماشینکاری الکترودهای گرافیتی، ظرفیت این کارخانه تا ۹۰ هزار تن پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: در حالت متوازن برای تولید ۶۰ هزار تن برنامهریزی کردهایم که به طور کامل نیاز کشور را رفع خواهد کرد. نکته حائز اهمیت این است که بسته به قیمت الکترودهای گرافیتی در بازههای زمانی مختلف که نوسان زیادی هم داشته است، حدود ۹۰ میلیون یورو در سال ارزش تولیدات این کارخانه خواهد بود و صرفهجویی ارزی زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت.
صالحینیا ابراز امیدواری کرد با سرمایهگذاریهای فولاد مبارکه و سایر سهامداران شرکت الکترود گرافیتی اردکان، هم به لحاظ تولید این محصول استراتژیک و هم به لحاظ اشتغالزایی، اتفاقات بسیار خوبی در این منطقه رخ دهد.
انتهای پیام//