بر اساس گزارشهای منتشر شده، به نظر میرسد شرکت «Sortera Technologies» رویکرد متفاوتی را در مقایسه با سایر تولیدکنندگان تجهیزات جداسازی قراضههای آلومینیومی در پیش گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از رسانه «Recycling Today Media Group»، شرکت «Sortera Technologies» که در حوزه تولید تجهیزات جداسازی قراضههای آلومینیومی فعالیت دارد و از هوش مصنوعی (AI) به منظور تجزیه و تحلیل دادهها و تولید حسگرهای پیشرفته برای جداسازی قراضه آلومینیوم بر اساس نوع آلیاژ استفاده میکند، قصد دارد به جای فروش فناوری خود، یک واحد جداسازی قراضه آلومینیوم در شهر مرکل در ایالت ایندیانای آمریکا در سال ۲۰۲۵ راهاندازی کند.
بن پاپ، معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» بیان کرد: شرکت «Sortera Technologies» برخلاف رقبا، به دنبال حل چالشهای خود و مدیریت آنها از طریق روشهای متفاوتتری است.
به گفته وی، شرکت مذکور از ترکیب چندین حسگر و به کمک هوش مصنوعی و نرمافزار به منظور دستیابی به نرخ بهرهبرداری پنج تا هشت تن در ساعت با افزوده شدن قراضههای آلومینیومی زوربا، قراضههای آلومینیومی توییک و قراضه خرد شده آلومینیومی استفاده میکند.
پاپ در ادامه تصریح کرد: در فناوری مذکور، از تعداد ۶ حسگر استفاده شده است. نحوه کار این سیستم بدین گونه است که همه حسگرها دادههای جمعآوری شده خود را به یک رایانه فرستاده و این رایانه به کمک هوش مصنوعی دادهها را به منظور تصمیمگیری، تجزیه و تحلیل میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای هر خط تولید، نرخ بهرهبرداری چهار تن در هر ساعت تعیین شده اما خطوط تولید جدیدتر که استقرار آن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ به پایان میرسد، نرخ بهرهبرداری هشت تن در هر ساعت مشخص شده است.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» مطرح کرد: این فرایند با اندازهگیری مواد اولیه ورودی به سیستم آغاز میشود. پس از اندازهگیری مواد اولیه، سیستمهای تغذیه مستقل ایجاد شده امکان بهینهسازی مواد اولیه ورودی یعنی قراضههای آلومینیومی را از طریق سیستم فراهم میکنند.
پاپ اظهار داشت: فناوری شرکت «Sortera Technologies» به طور مجزا هر قراضه ورودی را تجزیه و تحلیل و سپس دادههای مربوط به ۲۰ تا ۳۰ ویژگی آن از جمله اندازه ابعاد، چگالی، دستهبندی و ظاهر قراضهها را جمعآوری میکند. در ادامه به کمک دادههای جمعآوری شده، امکان اتخاد تصمیمهای ثابت و قابل تکرار در رایانه و در فرایند جداسازی قراضههای آلومینیومی فراهم خواهد شد. فناوری مذکور برای ارزیابی ظاهر قراضهها از سیستم ارزیابی نظارتی داخلی خود استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دلیل ارزیابی ظاهر قراضهها در مرحله اول این است که با این کار، نحوه دستهبندی قراضهها در مرحله تولید آسانتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: مرحله اندازهگیری ابعاد قراضهها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» تصریح کرد: دستهبندی قراضهها بر اساس چگالی بیشتر انجام شده و حسگرها با نظارت بر این فرایند و با استفاده از هوش مصنوعی، دستور به ادامه اجرای مراحل دیگر را صادر خواهد کرد.
پاپ در ادامه اظهار داشت: آنچه سعی شده در این فناوری بیشتر به آن اهمیت داده شود، این است که پسماندهای تولیدی ناشی از جداسازی قراضههای آلومینیومی به کمترین میزان ممکن برسد؛ به علاوه، هدف از توسعه فناوری مذکور افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم ثانویه در بازار داخلی آمریکا عنوان شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید آلومینیوم شرکت «Sortera Technologies» مبتنی بر حجم تقاضای مصرفکنندگان بوده که البته آلومینیوم کار نشده، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» ابراز کرد: شرکت مذکور پیشرفتهایی در تولید آلومینیوم ریختهگری را به ثبت رسانده و در حال حاضر این شرکت آلیاژهای آلومینیومی «A380» و آلیاژ «A356» را تولید میکند؛ به علاوه، پیشرفتهایی برای آغاز روند تولید آلومینیوم آلیاژی «A319» حاصل شده است.
به گفته پاپ، شرکت مذکور تلاش خواهد کرد قراضه مناسب به عنوان مواد اولیه برای تمامی محصولات آلومینیومی را با استفاده از فناوری جدید خود تولید کند.
وی عنوان کرد: فناوری مذکور در ابتدا به منظور جداسازی قراضه آلومینیومی خرد شده خودروهای فرسوده استفاده شد. مطابق با استانداردهای تعیین شده از سوی انجمن «Recycled Materials Association» در آمریکا، قراضه آلومینیومی خرد شده بازیافتی نباید حاوی بیش از یک درصد روی، یک درصد منیزیم آزاد و یک درصد آهن باشد.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» تاکید کرد: در فرایند جداسازی قراضه، از دستگاه جداکننده جریان گردابی «eddy current separation» استفاده میشود که در آن فلزات غیرآهنی مانند آلومینیوم، مس، سرب، منیزیم، نیکل، قلع و روی به علاوه فولاد زنگنزن تفکیک شده و در تولید قراضه آلومینیوم زوربا به کار گرفته خواهند شد.
پاپ در ادامه اظهار داشت: هدف نهایی شرکت مذکور، تولید قراضه آلومینیوم زوربا خواهد بود. با این حال، این شرکت برای رسیدن به مرحله تولید در فاز انبوه، حدود ۱۸ تا ۲۴ ماه فاصله دارد.
وی مطرح کرد: شرکت «Sortera Technologies» با شرکت «Novelis» در همین راستا وارد مشارکت شده اما شرکت «Sortera Technologies» به طور ویژه تمرکز خود را بر روی جداسازی قراضهها قرار داده و قرار است حجم زیادی از این قراضهها را از شرکت «Novelis» به منظور فرآوری و بازیافت خریداری کند.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» عنوان کرد: در دو واحد فرآوری این شرکت که قرار است در جنوب شرقی شهر مرکل در ایالت ایندیانای آمریکا راهاندازی شود، هر کدام ۱۲۰ میلیون پوند قراضه فرآوری خواهد شد.
پاپ اظهار داشت: شرکت «Sortera Technologies» علاوه بر شرکت «Novelis»، با سایر شرکتهای فعال در حوزه بازیافت آلومینیوم نیز وارد همکاری شده است.
به گفته وی، برای راهاندازی دو واحد فرآوری، به طور قطع شرکت مذکور با شرکای خود و سرمایهگذارانی که خواستار حضور در بخش بازیافت آلومینیوم هستند، همکاری میکند و در این راستا سعی خواهد شد محمولههایی در هر سه بخش تولیدی این شرکت یعنی بخش نورد، اکستروژن و ریختهگری به مصرفکنندگان در قالب پیشفروش واگذار شود.
معاون ارشد عملیات و توسعه تجاری شرکت «Sortera Technologies» یادآور شد: برای تامین قراضه به عنوان ماده اولیه، این شرکت به واحدهای نورد آلومینیوم واقع در ایالتهای آلاباما، تنسی و کنتاکی که حجم بسیار زیادی از قراضه در آنها وجود دارد، مراجعه میکند.
به گفته پاپ، از آنجایی که تعداد چندین واحد ذوب آلومینیوم در آمریکا به زودی وارد مرحله تولید خواهند شد، بنابراین حجم تقاضای قراضه آلومینیومی در بازار داخلی تغییر کرده و بازار چندین گرید قراضه آلومینیوم در این کشور رقابتیتر میشود.
وی پیشبینی میکند که شرکتهای فعال در صنعت آلومینیوم، سرمایهگذاری خود بر روی توسعه فناوریهای مرتبط با جداسازی قراضه و ایجاد همکاری با شرکتهای باتجربهتر، به منظور تولید آلومینیوم ثانویه باکیفیتتر را افزایش خواهند داد.
انتهای پیام//