مدیرعامل شرکت مس مزرعه گفت: تولید کارخانه با توجه به شرایط اقتصادی کشور، در وضعیت خوبی به سر میبرد، اما برای افزایش میزان تولید و سودآوری به مواد اولیه بیشتری نیاز داریم که این امر تنها با کشف ذخایر جدید مس در منطقه حاصل میشود.
سیاوش حاتمزاده در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: پیشتر شرکت مس مزرعه با نام شرکت مجتمع معادن مس اهر در زمینه بهرهبرداری، استخراج و فرآوری ماده معدنی مس فعالیت داشت.
وی افزود: در حال حاضر، این شرکت مالک معدن مس مزرعه وکارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید دو هزار تن کنسانتره مس در ۲۸ کیلومتری شمال شهرستان اهر بوده و بهرهبرداری از ایستگاه پمپاژ سد اهر که آب خام معدن سونگون را تامین میکند ومعدن آهک گوریدرق در کیلومتر ۲۰ جاده اهر- تبریز وکارخانه تولید آهک هیدراته از سنگ آهک را مدیریت مینماید.
مدیرعامل شرکت مس مزرعه در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر، ۱۵۰ پرسنل در پروژهها و کارخانههای این مجموعه مشغول به کار هستند که در صورت اکتشاف و رسیدن به ذخایر بیشتر، طرح توسعه جذب پرسنل بیشتر را در برنامه خود خواهد داشت.
بیش از ظرفیت اسمی تولید میکنیم
حاتمزاده در خصوص ظرفیت تولید مجموعه مس مزرعه، توضیح داد: ظرفیت اسمی تولید این مجموعه سالانه دو هزار تن کنسانتره مس بوده و در واقع میزان تولید واقعی کارخانه بیش از این مقدار است. طبق قراردادی که با شرکت ملی مس ایران داریم، از معدن مس سونگون ۸۰ هزار تن سنگ معدن در سال خریداری یک هزار و ۸۵۰ تن کنسانتره تولید و به شرکت ملی صنایع مس ایران میفروشیم که امسال با فعالیت بیشتر پرسنل خدوم مس مزرعه این مقدار به دو هزار و ۱۵۰ تن کنسانتره افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مس مزرعه اضافه کرد: تنها مشتری محصولات ما شرکت ملی مس ایران است، به عبارتی با این شرکت تهاتر میکنیم. به طوری که سنگ معدن و مواد اولیه را از آنها خریداری کرده و در مقابل تمام محصول خود را مطابق با قیمتهای مصوب جهانی در اختیار شرکت مس قرار میدهیم
حاتمزاده در رابطه با مشکلات و دغدغههای موجود در مجموعه مزرعه، اذعان کرد: بزرگترین چالش ما کشف و شناسایی معادن جدید مس در حوزه شهرستان اهر است. برای افزایش میزان تولید کنسانتره به مواد اولیه و کانسنگ بیشتری نیاز داریم. معادنی که در حال حاضر، محل معدن تا کارخانه برای ما یک چالش محسوب میشود که کشف معادن جدید در اهر علاوه بر حل مشکل حمل و نقل، باعث افزایش میزان تولید کارخانه نیز میشود. این امر در ادامه باعث توسعه کارخانه شده و قطعا اشتغالزایی و درآمد بیشتری را به دنبال خواهد داشت و از این درآمد شهرستان اهر نیز در جهت رشد و شکوفایی بهرهمند خواهد شد.
در حال شناسایی ذخایر جدید مس هستیم
وی مطرح کرد: چشمانداز آینده مجتمع مس مزرعه با کشف اندیسهای جدید مس، افزایش ظرفیت تولید است. طبق برنامهریزیهای انجام شده در این مجموعه با اکتشاف و بدست آوردن ذخیره بیشتر کارخانهای با بار ورودی روزانه یک هزار تن و تولید سالانه هشت هزار تن کنسانتره احداث خواهد شد، این میزان تقریبا چهار برابر میزان تولید فعلی خواهد بود. طراحیهای اولیه انجام شده و در حال شناسایی معادن جدید هستیم، پهنههای مزرعه را در اختیار امور اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران قرار دادیم و بررسی اندیسهای جدید به صورت جدی در حال پیگیری است.
این مدیرعامل در پایان یادآور شد: ایران دارای ذخایر معدنی بسیاری از جمله مس است و با توجه به استفاده مس در صنایع مختلف، باید توجه ویژهای به صنعت مس و معادن شود. دنیا به سرعت در حال رشد است و ایران به عنوان یک کشور ثروتمند نباید از این رقابت عقب بماند و در صورت ثبات و افزایش قیمت جهانی مس آینده درخشانی در انتظار صنعت مس ایران خواهد بود.
انتهای پیام//