سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۲۴ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۶:۰۰ /شنبه/۲۳ آذر ۱۳۹۸

در جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران مطرح شد؛

توجه به معادن کوچک مقیاس، راه توسعه معادن و صنایع معدنی

جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، با حضور رئیس و اعضای این کمیسیون، پیرامون بررسی مطالب قابل طرح در گزارش ارسالی به مقام معظم رهبری، برگزار شد.

جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، با حضور رئیس و اعضای این کمیسیون، پیرامون بررسی مطالب قابل طرح در گزارش ارسالی به مقام معظم رهبری، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در این جلسه، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: مباحث پوپولیستی، جایی در حوزه معدن ندارد و باید روندها در صنایع معدنی ایران، به‌ صورت تخصصی و عملی، پیگیری و اجرا شود. در واقع ما در موقعیت حساس کنونی، راهی جز این نداریم که راهکارهای جدید برای حل مشکلات صنایع معدنی را به کمیسیون‌های تخصصی واگذار کنیم.

وی با اشاره به صادرات محصولات معدنی، عنوان کرد: نباید محصولات معدنی که به صورت خام و دارای ارزش‌افزوده پایینی هستند را صادر کنیم؛ چراکه چنین روندی باعث نابودی تولید در داخل کشور می‌شود.

شکوری با تاکید بر اینکه در این موقعیت حساس تاریخی، تکنولوژی در صنایع معدنی باید به شکل خلاقانه به داد تولید برسد، افزود: اگر بتوانیم تکنولوژی غالب محصولات را در داخل کشور بومی‌سازی کنیم، قطعا نیاز به صادرات تولیدات خام هم کمتر خواهد شد و همین موضوع، ارزش‌افزوده محصولات معدنی را افزایش خواهد داد.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در رابطه با واژه خام‌فروشی در معادن و صنایع معدنی تشریح کرد: به‌ جای استفاده از واژگانی همچون خام‌فروشی، بهتر است بگوییم محصول با ارزش‌افزوده پایین؛ در واقع در درون واژه خام‌فروشی یک فریبی نهفته که مشخص نمی‌کند در این شرایط تحریمی، ما با چه پدیده‌ای در حوزه صنایع معدنی روبه‌رو هستیم.

وی عنوان کرد: اینکه برخی محصولات را به جای تولید، وارد کنیم، به معنای این نیست که تولید داخل را نادیده می‌گیریم بلکه تاکید بر این است که تولید آن محصول معدنی در داخل کشور، گران تمام می‌شود و از این جنبه تولید آن در داخل صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، در ارتباط با بخش خصوصی تاکید کرد: بخش خصوصی دو انتخاب دارد؛ یا باید محصول خود را با قیمت بالاتر صادر کند، یا باید با قیمت پایین‌تر به صنایع داخلی بدهد؛ که البته در چنین شرایطی فکر می‌کنم ترجیح می‌دهد صادرات را انتخاب کند؛ البته که گاهی چنین انتخابی، خبر خوبی برای تولید داخلی نیست.

شکوری اضافه کرد: ما باید از صادرات محصولاتی که نیاز آن در داخل وجود دارد پرهیز کنیم. در واقع صادرات محصولاتی که نیاز داخلی به‌طور کامل از آن تامین نشده و به مازاد نرسیده، اساسا یک معضل بزرگ در این صنعت مهم است.

در ادامه این جلسه، سجاد غرقی نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، اظهار کرد: صنایع معدنی در کشور ما، به لحاظ کمی رشد خوبی داشته ولی به لحاظ کیفی هنوز جای کار دارد.

وی در ادامه افزود: آماری که ما در دست داریم، حکایت از این دارد که در دهه ۶۰، حدود ۶۵۰ معدن داشتیم که تعداد آن در حال حاضر به ۱۰ هزار و ۵۰۰ معدن افزایش پیدا کرده است.
نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، یادآور شد: ما پتانسیل افزایش تعداد معادن در کشور را داریم و برای تحقق این مهم، راهی جز این نداریم که همت، همکاری و مشارکت میان یکدیگر را تقویت کنیم.

غرقی ادامه داد: واقعیت امروز معادن و صنایـــع معدنی به مـــا می‌گوید که معــادن کوچک‌مقیاس، کلید توسعه صنایع معدنی و به‌ خصوص معادن مادر هستند.

وی در ارتباط با خام‌فروشی عنوان کرد: باید به شدت از خام‌فروشی یا همان صادرات محصول با ارزش‌‌افزوده پایین جلوگیری کنیم؛ چون اگر این کار را نکنیم متاسفانه پس از خروج محصـــول از کشــور، دوبـــاره ممکـن است با ارزش‌افزوده بالاتری به خود ما فروخته شود.

نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، با اشاره به سیاست‌های دولت در بخش معدن، تاکید کرد: ما باید تمام تلاش خود را بر این مسئله متمرکز کنیم که ابتدا از تحمیل هزینه جدید به معدن‌‌کاران جلوگیری نماییم؛ چرا که خود فعالان بخش معدن خوب می‌دانند که در حال حاضر، به شدت تحت فشار و تهدید تعطیلی قرار دارند.

غرقی در پایان صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: ما به لحاظ تکنولوژی در مسیر خوبی قرار داریم؛ ولی همچنان در بخش تامین ماشین‌آلات معدنی دچار نقصان هستیم. لذا پیشنهاد ما این است که تعرفه بخش واردات ماشین‌آلات معدنی کاهش یابد تا از این طریق بتوانیم مشکلات تولید داخل را مرتفع کنیم.

در ادامه این جلسه حسن حسینقلی عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی و رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران، در صحبت‌های کوتاهی با اشاره به هدف این جلسه در رابطه با مشورت صنعت‌گران حوزه معدن، پیرامون نامه‌ای که قرار است به رهبری نوشته شود، اظهار کرد:‌ باید بندبند نامه‌‌ای که قرار است با موضوع معادن و صنایع معدنی، توسط اتاق بازرگانی به رهبری نوشته شود، واضح، مشخص و مصداقی باشد.

وی در پایان صحبت‌های خود در این جلسه، خاطرنشان کرد: اینکه در این نامه، مسائل به صورت کلی گفته شود، تردیدی ندارم که تاثیری در شرایط موجود معدن و معدن‌کاران نخواهد گذاشت. با این حال پیشنهاد ما این است که در بندبند نامه، هم مشکلات نوشته شود و هم راهکار آن؛ تا به‌ نوعی سریع‌تر به نتیجه برسیم.

در ادامه این جلسه، فرید دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری، با اشاره به اینکه باید در رابطه با معنای فعالیت اقتصادی، بازنگری اساسی بکنیم، اظهار کرد: وقتی که به معنای فعالیت اقتصادی بر اساس معیارهای جهانی رجوع می‌کنیم، متوجه می‌شویم که منظور از فعالیت اقتصادی، صرفا تولید و ایجاد اشتغال نیست.

وی ادامه داد: برطبق معیارهای جهانی، فعالیت اقتصادی زمانی بالفعل می‌شود که بتواند مفهوم رفاه کل را در جامعه ایجاد نماید.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری، تاکید کرد: مشکل بزرگ ما در کشور این است که در گذشته‌های دور و تاریخی، نهادی به عنوان متولی صنعت و معدن وجود نداشته و همین عدم وجود نهاد متولی، باعث شده که حتی ما در موقعیت امروز هم نتوانیم بر سر برخی از مسائل کلی توافق کنیم؛ درواقع منظور این است که فرهنگ کار صنعتی در کشور نهادینه نشده است.

دهقانی در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: ما باید برای تحقق چشم‌انداز معدنی در کشور، به سمت منابع مالی جدید برویم؛ بنابرایـــن پیشنهـــاد مـــا ایـــن اســـت کــــه سرمایه‌‌گذاری‌ها در این بخش، از بانک‌محور به بورس‌محور سوق داده شود.

در پایان این جلسه، بهرام شکوری به‌عنوان رئیس این نشست، اظهار کرد: توسعه بنادر در بخش صنایع معدنی بسیار مهم است؛ چرا که توسعه بنادر باعث خواهد شد هزینه حمل‌ونقل در تمامی صنایع کاهش یابد.

وی افزود: دولت دائما در حال سنگین کردن باری است که از خیلی وقت پیش، کمر فعالان اقتصادی را شکسته است. لذا صحبت ما با دولتی‌ها این است که اجازه بدهید فعالان اقتصادی با فراغ‌ بال بیشتری کار کنند.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، ادامه داد: باید اقدامات رونق تولید به صورت جدی پیگیری و عمل شود. حتی در بحث اقتصاد مقاومتی نیز، مهم‌ترین مولفه ایجاد تحرک است؛ اینکه برخی‌ها با عملکرد خود طوری نشان می‌دهند که اقتصاد مقاومتی یعنی عدم تحرک؛ باید بگویم که این تعریف از اقتصاد مقاومتی به شدت نادرست است و متاسفانه ما در تعاریف هم دچار مشکل هستیم.

شکوری تاکید کرد:‌ باید از عناوین صوری فاصلـــه گرفـــت و فعــالان حــوزه معــدن را به سمت‌وسوی عمـــل سوق داد؛ درواقــع تردید نداریم که از طریق عمل است که تصمیمات حوزه صنعتی و معدنی، جدی و دارای پشتوانه عملی می‌شود.

وی با ذکر این نکته که تغییر روزانه قوانین، یک مصیبت است، اضافه کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما همین تغییر روزانه قوانین است؛ به‌طوری که حتی فرصت نمی‌شود با همان قانون جدید، خو گرفت.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، در پایان خاطرنشان کرد: مطمئن باشید در نامه‌ای که به مقام معظم رهبری خواهیم نوشت، تمامی موارد را به ‌صورت مصداقی به ایشان خواهیم گفت و مطمئن هستیم که ایشان نگاه ویژه و راهگشایی خواهند داشت.

امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۳۳ /شنبه/۸ خرداد ۱۴۰۰

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی

۱۵:۰۵ /شنبه/۳۰ تیر ۱۳۹۷

علی اصغر پورمند مدیرعامل هلدینگ میدکو

۱۳:۵۵ /جمعه/۲۵ اسفند ۱۳۹۶

داود رئیسی طی یادداشتی اختصاصی در «فلزات‌آنلاین» در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش معدن، نوشت:

۶:۰۴ /شنبه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

داوود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در یادداشتی در «فلزات انلاین» نوشت:

۸:۵۶ /جمعه/۸ مهر ۱۴۰۱

به نگاه جدیدی برای توسعه بخش معدن نیازمندیم؛

۱۰:۳۴ /یکشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۰

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در آستانه روز ملی صنعت و معدن؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۹ تیر ۱۳۹۷

ارسال اولین محموله کنسانتره روی معدن «Century» پس از بازگشایی مجدد به چین

۱:۴۲ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

ظرفیت تولید روی دنیا تا سال آتی میلادی بیش از یک میلیون تن افزایش خواهد یافت،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۱۵ فروردین ۱۳۹۷

جهان وارد فاز جدیدی از زنجیره‌های تامین فلزات حیاتی شده است

۷:۱۹ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

اتفاق نظر فعالان بخش معدن؛

۹:۰۷ /شنبه/۳۰ آذر ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700