امروز سهشنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱، اولین روز از کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته به همت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، صبح امروز سهشنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱، اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته با حضور عباس نوری، مدیرکل استاندارد استان تهران، حسن شکرریز، رئیس هیئت مدیره، علیرضا معتمدرسا، نایب رئیس هیئت مدیره، حسین پیوندی و احمدرضا شاهمرادی، اعضای هیئت مدیره و حمید مرادی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران و جمعی از فعالان و تولیدکنندگان صنعت سیم و کابل در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.
در ابتدای این نشست، حسن شکرریز در ارتباط با برگزاری اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته بیان کرد: هدف انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران از برگزاری این کنگره، همگرایی در صنعت سیم و کابل است که هیئت مدیره جدید این انجمن در دوره نهم، نگاه ویژهای به همگرایی درون صنعت سیم و کابل کشور دارد.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰، به دنبال برگزاری جلسات و نشستهای کارشناسانه با فعالان صنعت سیم و کابل برای بررسی چالشها و مشکلات این صنعت بودهایم. بنابراین ۶ کمیته اجرایی در انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران به منظور برگزاری اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته با حضور ۶۰ نفر از مدیران عامل برجسته این صنعت شکل گرفت و از نیمه دوم سال گذشته، مباحث اجرایی این مهم آغاز شد.
امیدوار به حضور جوانان متخصص در صنعت سیم و کابل هستیم
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران عنوان کرد: برگزاری ۶ کارگاه آموزشی در این کنگره، از جمله برنامههای ویژه این مراسم است تا بتوانیم همگرایی بیشتری درون صنعت سیم و کابل ایجاد و تجربیات سازندهای را به نسل بعد منتقل کنیم. در این کنگره، نگاه ویژهای برای حضور جوانان در صنعت سیم و کابل داریم و امیدوار هستیم بتوانیم بیشترین بهره را از حضور متخصصان اندیشمند داخلی در این صنعت داشته باشیم.
در ادامه علیرضا معتمدرسا در ارتباط با ضرورت تشکیل انجمن سیم و کابل مطرح کرد: انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران به منظور بررسی چالشها و بهبود وضعیت اقتصادی کارفرمایان و ارتقای نقش و جایگاه صنعتی و توسعه و تامین منافع ملی این صنعت در سال ۱۳۷۴ شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران با هدف همگرایی درون این صنعت به همت انجمن سیم و کابل ایران با همکاری فعالان صنعت سیم و کابل در حال برگزاری است. در این کنگره از متخصصان صنعت سیم و کابل و تولیدکنندگانی که با استفاده از دانش و تکنولوژی روز دنیا سعی در توسعه و پیشرفت این صنعت داشتهاند، تجلیل به عمل خواهد آمد.
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران تصریح کرد: امیدوار هستیم فعالان صنعت سیم و کابل کشور همکاری متقابلی با انجمن سیم و کابل ایران داشته باشند تا بتوانیم هرچه بیشتر در راستای توسعه این صنعت گام برداریم.
سپس عباس نوری در ارتباط با تولید و توزیع سیم و کابل غیر استاندارد در کشور، اذعان کرد: سازمان ملی استاندارد ایران، دوره تحولی خود را در بخش کیفیت در تولید آغاز کرده است و از تولیدکنندگانی که استانداردهای لازم را در این بخش در نظر میگیرند، حمایت خواهد کرد.
ضرورت توسعه فرهنگ استانداردسازی سیم و کابل
وی افزود: این سازمان طی این دوره، ارتباط هرچه بیشتر با انجمنها، اتحادیهها و تشکلهای بخش خصوصی را در دستور کار خود قرار خواهد داد که انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران، یکی از این انجمنها است و میتوانیم اقدامات مشترک و سازندهای را در راستای کیفیسازی و جلوگیری از تخلف و تقلب در تولید و توزیع سیم و کابل غیر استاندارد انجام دهیم.
مدیرکل استاندارد استان تهران اظهار کرد: در حوزه آموزش و پژوهش و ترویج فرهنگ استاندارد و تولید و توزیع محصولات استاندارد، آمادگی همکاری را با این انجمن را داریم. چراکه اگر به دنبال توسعه و پیشرفت در تولید و صنعت کشور هستیم، باید به دنبال ریشهیابی چالشها و رفع آنها باشیم و کاهش مصرف برق، یکی از مهمترین معضلات صنعت سیم و کابل است که ضرورت دارد مورد بررسی کارشناسانه اعضای این انجمن قرار بگیرد.
نوری ضمن اشاره به معضل کمبود برق در استان تهران، گفت: بر اساس جدیدترین گزارشی که از سوی مسئولان ذیربط اعلام شده است، در حال حاضر با کمبود سه هزار مگاواتی برق در تهران مواجه هستیم که ۵۰۰ مگاوات آن، با کاهش ساعات اداری استان جبران خواهد شد و برای تامین کسری دو هزار و ۵۰۰ مگاواتی برق، باید انجمن سیم و کابل ایران وارد عمل شود تا ضمن استفاده از دانش و تکنولوژی روز تولید و بهرهگیری از توان ۱۰۰ درصدی شرکتهای دانشبنیان و عضو این انجمن، بتواند اقدامات لازم را انجام دهد. سازمان ملی استاندارد نیز حمایتهای لازم را در این زمینه از انجمن سیم و کابل ایران به عمل خواهد آورد و از هیچ تلاشی در راستای ترویج فرهنگ استانداردسازی و کیفیسازی در تولید دریغ نخواهد کرد.
در ادامه این کنگره، آموزش، مشاور ارشد مدیرعامل بانک تجارت در خصوص خدمات این بانک به تولیدکنندگان سیم و کابل، تصریح کرد: صنعت سیم و کابل، نقش بسزایی در صنعت خودروسازی دارد و تولید خودرو نیازمند هشت سری تامین مالی است که سامانه تعهدات در بانک تجارت، یکی از برنامههای این بانک جهت همکاری با تولیدکنندگان و قطعهسازان صنعت خودروسازی بوده است.
وی اضافه کرد: بانک تجارت، تسهیلات ویژهای را به منظور خرید مس و گرانول از بورس کالای ایران برای تولیدکنندگان سیم و کابل کشور در نظر گرفته است. ضمن اینکه تامین مالی قابل انتقال، از دیگر اقدامات بانک تجارت به منظور تسهیل خرید ماده اولیه تولیدکنندگان سیم و کابل از بورس کالای ایران است که در نهایت منجر به کاهش هزینههای تولید خواهد شد.
پیشرفت صنعت سیم و کابل در گذر زمان
در بخش دیگری از این مراسم نیز مسعود آسا، عضو هیئت مدیره شرکت کابل سینا به تشریح تاریخچه صنعت سیم و کابل کشور پرداخت و عنوان کرد: قدمت صنعت سیم و کابل در ایران به پیش از انقلاب اسلامی بازمیگردد و این صنعت از پیشینه قدیمی در کشور برخوردار است. در حالت کلی، صنعت سیم و کابل ایران را پس از انقلاب اسلامی میتوان به چهار دهه مختلف دستهبندی کرد که نقش بخش خصوصی در دهه اول کمرنگ بوده و البته اتفاقات خوبی در دهه ۶۰ در این صنعت رخ داده است.
وی افزود: در اوایل دهه ۷۰، شاهد تولید کابلهای مخابراتی در کشور بودهایم که این مهم، تاثیر بسزایی در صنعت مخابرات داشته است و منجر به رونق این صنعت شد. همچنین بخش خصوصی در این دهه رشد یافت و توانست جایگاه خود را در این صنعت ثبت کند. در ادامه کابلهای فشارقوی در دهه ۸۰ تولید شد و خصوصیسازی واحدهای تولیدکننده سرعت بیشتری به خود گرفت.
عضو هیئت مدیره شرکت کابل سینا در ارتباط با توسعه صنعت سیم و کابل طی سالیان اخیر، تاکید کرد: در دهه ۹۰، شاهد توسعه و پیشرفت تولید کابلهای فشارقوی بودیم و شرکتهای مطرحی همچون گیل راد شمال وارد عرصه تولید مفتول مسی شدند. سرمایهگذاری بیشتر بخش خصوصی به منظور تولید کابلهای فشارقوی، از جمله اتفاقات مهم در این دهه بوده است.
آسا مطرح کرد: آینده صنعت سیم و کابل به صنعت برق گره خورده است و با توجه به اهمیت تولید خودروهای برقی و کاهش مصرف انرژی فسیلی، ضرورت دارد توسعه این صنعت همزمان با بهسازی و نوسازی شبکه توزیع برق در داخل کشور در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار «فلزات آنلاین»، در ادامه اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته، یوسف حسنپور، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، در ارتباط با سیاست تعرفهای سال ۱۴۰۱ دولت در بازار سیم و کابل، اذعان کرد: واردات سیم و کابلهای خارجی طی سالیان اخیر به داخل کشور، از ترکیه به شدت رشد و از چین روند کاهشی داشته است. ترکیه در حال حاضر بزرگترین صادرکننده سیم و کابل در خاورمیانه است که این مسئله، زنگ خطری برای تولیدکنندگان صنعت سیم و کابل کشور به شمار میرود.
باید بازار منطقه را از کشور ترکیه پس بگیریم
وی تصریح کرد: به نظر میرسد که اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، شاهد افزایش واردات سیم و کابل قاچاق از کشور ترکیه به داخل خواهیم بود. متاسفانه واردکنندگان سیم و کابل باید مالیات بسیاری را به دولت پرداخت کنند که ضرورت دارد بررسی آن در دستور کار مسئولان ذیربط قرار بگیرد.
در بخش پایانی روز نخست از اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته، پنل استاندارد با محوریت تولید و توزیع سیم و کابل غیر استاندارد برگزار شد. احمدرضا شاهمرادی در خصوص برنامههای انجمن سیم و کابل ایران در این زمینه، گفت: کشور را به هفت منطقه برای بررسی تولید و توزیع سیم و کابل غیر استاندارد تقسیمبندی کردهایم و امیدوار هستیم با همکاری اعضای انجمن بتوانیم اقدامات لازم را برای استانداردسازی در کشور انجام بدهیم.
وی اضافه کرد: میان تخلف و تقلب در تولید و توزیع سیم و کابل استاندارد تفاوت وجود دارد و درخواست ما در انجمن سیم و کابل ایران این است که سازمان استاندارد ضمن نظارت بر واحدهای متخلف، در راستای مقابله با متقلبان این صنعت نیز گامهای اساسی بردارد.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران در ادامه بیان کرد: ضرورت دارد یک لیست واحد از تولیدکنندگان سیم و کابلهای استاندارد و غیر استاندارد تهیه و تدوین شود که در انجمن سیم و کابل ایران به دنبال تحقق این مهم هستیم.
تفاوت هادی مسی با هادی آلومینیومی (CCA)
شاهمرادی یادآور شد: متاسفانه شاهد تولید و توزیع سیم و کابلهایی با هادی CCA به جای هادی مسی هستیم که محل مصرف این دو محصول با یکدیگر متفاوت است و ضرورت دارد پیگیریهای لازم در این زمینه نیز صورت پذیرد.
لازم به ذکر است که اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته با برگزاری پنلهایی پیرامون صادرات سیم و کابل و چالشهای موجود در این حوزه و تقدیر و تشکر از فعالان و برگزیدگان این صنعت، روز چهارشنبه ۱۵ تیر ماه به کار خود پایان خواهد داد.