معاون برنامهریزی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه توسعه معدن یک راهبرد ملی است، گفت: با وجود سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه معدن، این سرمایهگذاریها به دلیل نبود زیرساخت به تولید نمیرسد اما علیرغم تمام محدودیتها، ما سرمایهگذار بخش خصوصی را جذب کردهایم و ظرفیت تولید در بخش معدن را افزایش دادهایم.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از مهر، سمیه خلوصی با اشاره به رتبه ایران به عنوان دهمین تولیدکننده فولاد در جهان، بیان کرد: عملکرد ۱۰ ساله کشور در حوزه افزایش تولید و ظرفیت فلزی تا حدودی قابلقبول است. در زنجیره فولاد بیش از ۱۰۰ درصد رشد تولید و ظرفیت و در زنجیره آلومینیوم نزدیک به ۹۰ درصد رشد تولید داشتهایم؛ همچنین در حوزه مس نیز آمارها روی رشد ۵۰ درصدی به بالاست.
وی با بیان اینکه تقریبا از تمام ذخایر معدنی کشور استفاده میکنیم، عنوان کرد: پراکندگی معادن در ایران به قدری زیاد است که حتی با توسعه معادن کوچک نیز میتوان اشتغالزایی گستردهای را در سطح کشور ایجاد کرد و معادن بزرگ نیز میتوانند پیشران اقتصادی باشند. طبق برآورد برنامه هفتم توسعه کشور، رشد ۱۳ درصدی برای این بخش معدن هدفگذاری شده است که عدد بالایی بوده و تحقق این مهم نیازمند ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری است.
معاون برنامهریزی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از برگزاری دورههای ۶ ماهه تربیت تکنسین حفار و آتشباری با توجه به نیاز معدن توسط این سازمان خبر داد و گفت: ایمیدرو با سازمان نظام مهندسی معدن و سازمان فنی و حرفهای قرارداد امضا کرده است و سازمان فنی و حرفهای به افراد آموزش دیده مدرک اعطا میکند.
خلوصی عارضه بخش معدن را چندوجهی دانست و افزود: این بخش در زمینه تکنسین و فناوریهای جدید به نیروی انسانی احتیاج دارد. علاوهبراین، تحول بخش معدن به شدت نیازمند تامین مالی پروژههاست.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه معدن به بسته مالی مشخص و بازه زمانی بلندمدت نیاز دارد، اظهار داشت: سازمان ایمیدرو حدود سه سال قبل یک نقشه راه بخش معدن را با نمایندگان بخش خصوصی و شرکتهای بزرگ تهیه کرد؛ همه نمایندگان بخش خصوصی در تمام جلسات حضور داشتند و در نهایت این نقشه راه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
انتهای پیام//