مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی آرمان زنجان گفت: با توجه به هزینه نسبتا مناسب انرژی و نیروی انسانی در داخل کشور نسبت به سایر فولادسازان برتر جهان و همچنین دسترسی به بازارهای صادراتی از طریق آبهای آزاد، بستر توسعه تولید و صادرات انواع فولادهای آلیاژی توسط کارخانههای فولادی فراهم است اما از آنجایی که در این راستا ما نیازمند تکنولوژی و ماشینآلات بهروز هستیم و در حال حاضر نیز واردات به سختی صورت میپذیرد، بنابراین ممکن است تحقق این مهم کمی به تعویق بیفتد.
محمدعلی مرادی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص اهمیت ایجاد تعادل در میزان تولید و مصرف فولاد کشور، بیان کرد: چرخه تولید و مصرف فولاد همواره با یکدیگر در ارتباط مستقیم هستند؛ بدین معنا که اگر میزان مصرف فولاد در داخل مشخص نباشد، کارخانههای فولادی نمیتوانند برنامه مشخصی برای تولید این فلز پراهمیت داشته باشند. از طرفی، باید این آگاهی در میان مصرفکنندگان ایجاد شود که آیا امکان تولید محصولات فولادی مورد نیاز آنها توسط فعالان این صنعت زیر سایه چالشهایی مانند کمبود مواد اولیه، قطعی برق و گاز، خشکسالی و… وجود دارد یا خیر؛ همچنین باید بررسی این مهم در دستور کار قرار بگیرد که آیا ظرفیتهای تعریف شده، جوابگوی نیاز مصرفکنندگان در سراسر زنجیره ارزش فولاد کشور هست و یا اینکه ما با مازاد نیاز و صدور مجوزهای بیرویه در بخشهای مختلف زنجیره به ویژه صنایع پاییندستی مواجه هستیم.
وی در همین راستا ادامه داد: برای مثال، در حال حاضر بررسی این شرایط در واحدهای کوچکمقیاس به نوعی امکانپذیر نیست و با توجه به اینکه متاسفانه کارشناسیهای لازم جهت صدور مجوز احداث کارخانههای جدید در بخش پاییندستی زنجیره فولاد به درستی صورت نپذیرفته است، از این رو اطلاعات دقیقی از میزان تولید و مصرف فولاد در این بخش وجود ندارد. از سوی دیگر، با توجه به نیاز مبرم صنایع مختلف مانند خودروسازی به مقاطع تخت فولادی که بدین منظور دو خودروساز بزرگ کشور اقدام به عقد قراردادهای بلندمدت با کارخانههای مطرح فولادی کردهاند و یا مصرف عمده مقاطع طویل فولادی در صنعت ساختمانسازی توسط ارگانهایی مانند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که منجر به عقد قرارداد با واحدهای بزرگ نورد شده است، میزان تولید و مصرف فولاد در واحدهای بزرگمقیاس تا حدودی مشخص است. بر همین اساس ضرورت دارد یک آمار دقیق از میزان تولید و مصرف فولاد کشور، چه در صنایع بالادستی و چه صنایع پاییندستی در دسترس همگان قرار بگیرد تا بر اساس آن، تولیدکنندگان فولاد در مسیر رشد و توسعه گام بردارند و مصرفکنندگان این فلز پرکاربرد نیز اقدام به تامین و خرید آن کنند.
رشد تولید و مصرف فولادهای آلیاژی یک ضرورت است
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی آرمان زنجان با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیازمند حرکت به سمت رشد تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا و فولادهای آلیاژی هستیم، عنوان کرد: سرانه مصرف انواع فولادهای آلیاژی در داخل کشور، حدود ۱۱ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر بوده که با توجه به جمعیت حدود ۸۰ میلیونی ایران، میزان سرانه کل مصرف این محصولات در حدود سالیانه یک میلیون تن برآورد میشود؛ این در حالی است که سرانه مصرف انواع فولادهای آلیاژی در جهان، حدود ۲۸ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر بوده و متاسفانه کشور ما فاصله طولانی تا رسیدن به حد نرمال مصرف جهانی این محصولات دارد. از طرفی، باید توجه داشت که هماکنون میزان مصرف فولاد از جمله فولادهای آلیاژی، به عنوان یکی از شاخصههای توسعهیافتگی در جهان محسوب میشود و از این رو هرچه رشد اقتصادی و توسعه تولید در داخل کشور محقق شود، سرانه مصرف فولادهای آلیاژی و با ارزش افزوده بالا نیز افزایش خواهد یافت.
مرادی در ارتباط با زمینه فعالیت این شرکت و نیز برنامهریزی برای تولید فولادهای آلیاژی، مطرح کرد: شرکت فولاد آلیاژی آرمان زنجان فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ در شهرک صنعتی خرمدره آغاز کرد و در حال حاضر انواع تسمه فولادی مورد نیاز مصرفکنندگان و صنایع مختلف را تولید و به بازار عرضه میکند. در واقع ما یکی از تامینکنندگان اصلی نیاز دو خودروساز بزرگ کشور به تسمه فنری هستیم است و علاوهبرآن، در زمینه تولید تسمه با ضخامت پنج تا ۳۵ میلیمتر، عرض پنچ تا ۱۲٫۵ سانتیمتر و طول دو تا ۱۲ متری فعالیت داریم.
وی در ادامه به تامین ۱۰۰ درصد نیاز مصرفکنندگان به تسمههای فولادی از بازار داخلی اشاره کرد و افزود: هماکنون بازار از انواع تسمههای فولادی اشباع شده است و خوشبختانه کلیه نیاز مصرفکنندگان کشور از داخل تامین میشود. از آنجایی که این محصولات با کیفیت عالی و قیمت مناسب در کارخانههای فولادی کشور تولید میشود و مازاد نیاز آن در داخل نیز وجود دارد، بر همین اساس باید تمهیدات لازم جهت عرضه آن در بازارهای صادراتی اندیشیده شود. در همین راستا، ما با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو رایزنیهایی با برخی کشورهای خارجی داشتیم و امیدواریم در آینده بتوانیم با بررسی درست و هوشمندانه شرایط موجود، به فعالیت در عرصه بینالمللی نیز ورود پیدا کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی آرمان زنجان با بیان اینکه در تامین مواد اولیه چالش چندانی نداریم و بیلت فولادی را از شرکتهای داخلی تامین میکنیم، اظهار داشت: ما ظرفیت تولید خود را بر اساس قابلیت تامین بیلت از مبادی مختلف به ویژه بازار در نظر گرفتهایم و همواره با توجه به میزان واقعی نیاز مجموعه، اقدام به خرید آن کردهایم. از این رو پیشنهاد میکنیم که واحدهای کوچکمقیاس فعال در این بخش با هدف تامین هرچه بیشتر نیاز مصرفکنندگان، اقدام به افزایش ظرفیت تولید خود همگام با اجرای طرحهای توسعهای کنند تا خرید این محصول به میزان دلخواه از بازار، با حداقل چالش ممکن ادامه پیدا کند.
بسترسازی رشد تولید و صادات فولادهای آلیاژی در کشور
مرادی با تاکید بر اهمیت فراهم کردن بستر توسعه تولید و صادرات فولادهای آلیاژی، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه نسبتا مناسب انرژی و نیروی انسانی در داخل کشور و همچنین دسترسی به بازارهای صادراتی از طریق آبهای آزاد، زمینه توسعه تولید و صادرات انواع فولادهای آلیاژی فراهم است اما از آنجایی که در این راستا نیازمند تکنولوژی و ماشینآلات بهروز هستیم و در حال حاضر نیز واردات به سختی صورت میپذیرد، بنابراین ممکن است تحقق این مهم کمی به طول بینجامد و زمانبر شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه نمیتوان از تلاش دولت برای فراهم کردن زمینه جهش تولید در واحدهای صنعتی غافل شد و باید قدردان مسئولان دلسوز و کاربلد فعال در بخش معدن و صنعت بود، یادآور شد: نکته حائز اهمیت اینکه دولت و سازمانهای ذیربط باید شرایط واردات فناوری و دستگاههای نوین به داخل کشور را فراهم کنند و کارخانههای فولادی کشور در مسیر جهش تولید فولادهای آلیاژی و با ارزش افزوده بالا گام بردارند. ضمن اینکه طرحهای توسعهای در واحدهای تولیدی نیز باید در همین راستا تعریف و اجرا شوند؛ درست مانند مجموعه ما که به دنبال تولید محصول آلیاژی جدید طی یک سال آینده هستیم و معتقدیم هیچ توسعه و پیشرفتی مگر با تولید محصولات جدید بر پایه دانش و تکنولوژیهای بهروز حاصل نخواهد شد. در واقع یک تولیدکننده باید بخش عمده اهداف و برنامههای خود را به توسعه اختصاص دهد و هر روز قدرتمند از روز قبل در این مسیر گام بردارد.
انتهای پیام//