شرکت ذوب آهن اصفهان توجه ویژهای به کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهرهوری، تنوع محصولات و ورود به بازارهای جدید داشته و اقدامات موثری در زمینه بهرهگیری از تجارب شرکتهای دانشبنیان، صاحبان دانش فنی و جاریسازی مدیریتهای ایده و فناوری انجام داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، یکی از مهمترین ضروریتهای تمامی بنگاههای تولیدی و اقتصادی برای حفظ و ارتقای جایگاه خود، توجه به اصل تولید و توسعه پایدار است که در این خصوص سه هدف اصلی اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در کانون توجهات قرار میگیرد. توجه به منابع و محیط زیست در کنار تولید اقتصادی بر مبنای نیازهای جامعه و مشتریان، از اصول تولید و توسعه پایدار به شمار میآیند که رکن اساسی برای حصول به این مهم، توسعه مدیریت و بهرهگیری از فناوریهای روز است.
شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان قدیمیترین شرکت فولادی کشور با هدف تحقق صنعت سبز مطابق با خط مشی زیستمحیطی خود و در راستای حفظ محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانهای، همزمان با اجرای الزامات و سیستم مدیریت محیط زیست (ISO 14001)، اقدامات موثری در این زمینه انجام داده است که از جمله میتوان به تعویض کنورتورهای فولادسازی؛ جایگزینی ایستگاههای قدیمی ریختهگری؛ احداث مجموعه پروژههای توازن شامل آگلوماشین ۴، باتری شماره ۳ ککسازی، کوره بلند شماره ۳ و نیروگاه هاربین با استفاده از بهروزترین تکنولوژیهای در دسترس؛ کفبر کردن باتری قدیمی شماره یک و احداث باتری جدید به جای آن و همچنین کفبر کردن باتری شماره ۲ ککسازی؛ انجام تعمیرات اساسی بر روی کوره بلند شماره یک و احداث سیستم جدید تصفیه در ناحیه واگن توزین کوره بلند یک و احداث الکتروفیلتر آسپیراسیون کوره یک طی سنوات گذشته به علاوه تعمیرات اساسی کوره بلند ۲ و بهروزرسانی تجهیزات کوره مذکور اشاره کرد. با توجه به اینکه اصولا از دو روش کوره قوس الکتریکی و کوره بلند برای تولید فولاد در دنیا استفاده میشود و شرکت ذوب آهن اصفهان، بزرگترین تولیدکننده فولاد با استفاده از روش کوره بلند در کشور است، بنابراین استفاده از کوره قوس الکتریکی در فرایند کوره بلند (کنورتر) امکانپذیر نیست و در توسعههای آینده این موضوع میتواند با تغییر فرایند تولید مد نظر قرار گیرد.
از طرفی با توجه به تغییر نیازها و الگوی مصرف مشتریان در دنیای امروز، رقابت فشرده در بازارهای داخلی و خارجی و همچنین کاهش حاشیه سود محصولات فولادی، شرکت ذوب آهن اصفهان توجه ویژهای به کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهرهوری، تنوع محصولات و ورود به بازارهای جدید داشته و اقدامات موثری در زمینه بهرهگیری از تجارب شرکتهای دانشبنیان، صاحبان دانش فنی و جاریسازی مدیریتهای ایده و فناوری انجام داده است. در همین راستا، این مجتمع عظیم صنعتی تولید انبوه محصول استراتژیک ریل را مطابق با استاندارد (EN13674) اروپا که یکی از معتبرترین سطوح استاندارد در سطح جهان محسوب میشود، آغاز کرده و تا پایان آذر ماه امسال، بالغ بر ۱۵۰ هزار تن انواع ریل توسط ذوب آهن تولید شده است. از جمله ریلهای تولیدی در این شرکت، میتوان به ریلهای E60 و E46 جهت استفاده در خطوط راهآهن سراسری به همراه E49 و E54 جهت استفاده در خطوط مترو به علاوه ریل سوزن E60 سری A1 به منظور استفاده در مجموعه سوزن ریل اشاره کرد.
تیرآهن، یکی دیگر از محصولات استراتژیک شرکت ذوب آهن اصفهان به شمار میآید که حجم تولید این محصول در ۹ ماهه امسال، به ۶۹۶ هزار و ۸۷۵ تن رسیده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال پیش (۶۵۶ هزار و ۵۶۰ تن)، رشد بیش از ۶ درصدی را نشان میدهد. انواع تیرآهن همچون «IPN» مطابق با استاندارد (DIN1025-1)، بالپهن موازی با استاندارد (ISIRI14484) و بال نیمپهن موازی بر اساس استاندارد (DIN1025-5) در این شرکت تولید شده و علاوه بر تامین ۱۰۰ درصدی نیاز داخل، در بازارهای صادراتی نیز عرضه میشود. از جمله محصولات جدید تولید شده در شرکت ذوب آهن اصفهان، میتوان به آرک معدنی در انواع مختلف همچون TH29 و TH36 اشاره کرد که برای نخستین بار در کشور توسط سختکوشان ذوب آهنی تولید شده است. در واقع تولید این محصولات علاوه بر رفع نیازهای داخلی و جلوگیری خروج ارز از کشور، فرصت جدیدی را برای این شرکت به عنوان تولیدکننده انحصاری این محصولات در راستای ورود به صنعت حملونقل ریلی، معدنکاری و احداث سازههای بلندمرتبه ساختمانی به وجود آورده است.
باید توجه داشت از آنجایی که فناوری تولید ریل و تیرآهنهای بالپهن از خارج کشور تامین شده، لازم است برای تعمیر و نگهداری تجهیزات خط نورد اقدامات موثر نسبت به بومیسازی آنها صورت پذیرد. در همین راستا، سیاستهای بومیسازی شرکت ذوب آهن در پنج محور «تولید محصولات جدید»، «بومیسازی قطعات»، «بومیسازی در بخش پروژهها»، «کمک به شرکتهای مهندسی و ساخت داخل» و «تدوین دانش فنی» تبیین شده و نتایج موثری را در این حوزه به همراه داشته است که از جمله میتوان به بومیسازی دریچه کشویی پاتیل فولاد، بومیسازی برج گردان کوره ریختهگری، بومیسازی صفحات جذب غبار الکتروفیلترها، بومیسازی جعبه ترمکس کارگاه نورد ۶۰۰، بومیسازی پوستههای گریبکس قفسههای دنیلی کارگاه نورد ۳۵۰، بومیسازی کوپلینگ اشپیندل قفسه ۶ کارگاه نورد ۶۵۰ و… اشاره کرد.
لازم به ذکر است که هماکنون شرکت ذوب آهن اصفهان پروژههای توسعهای شاخصی در دست اقدام دارد که در تلاش است با استفاده از دانش و فناوریهای روز جهان این پروژهها را به مرحله بهرهبرداری برساند و محکمتر از قبل در مسیر توسعه تولید و صادرات محصولات جدید و ارزشافزای فولادی گام بردارد. از جمله این پروژهها میتوان به احداث واحد اکسیژن، احداث کوره پاتیلی (LF3)، تامین مالی تکمیل تاسیسات فاضلاب شهرستانهای فولادشهر و ایمانشهر و روستاهای فلاورجان در ازای واگذاری پساب حاصله، احداث تصفیهخانه جهت تصفیه تکمیلی پساب شهرهای فولادشهر و ایمانشهر و پساب صنعتی کارخانه به صورت (BOT)، بازسازی کائوپرهای کوره بلند شماره ۲، بازسازی باتری شماره ۲ ککسازی و نوسازی کوره پانیلی (LF1) اشاره کرد. برای مثال، پروژه احداث تصفیهخانه با همکاری شرکت مپنا، بزرگترین پروژه ذوب آهن در بخش پساب از نظر حجم و راندمان در سطح خاورمیانه به شمار میرود که به لحاظ بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و حجم بالای پساب تحویلی به این کارخانه منحصر به فرد است.
انتهای پیام//