سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۱۶ /پنجشنبه/۷ مهر ۱۴۰۱

علی زهرودی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»:

توسعه پژوهش‌محورانه بومی‌سازی در گهرزمین

معاون مهندسی شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین گفت: برنامه بومی¬سازی شرکت سنگ‌ آهن گهرزمین از ابتدای ایجاد، بر مبنای دستیابی به فناوری و ساخت قطعات، مجموعه‌ها و ماشین‌آلات دانش‌بنیان مورد نیاز خطوط تولید با اهداف خودکفایی و قطع وابستگی، جلوگیری از خروج ارز و نیز اشتغال‌زایی بوده است.

معاون مهندسی شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین گفت: برنامه بومی¬سازی شرکت سنگ‌ آهن گهرزمین از ابتدای ایجاد، بر مبنای دستیابی به فناوری و ساخت قطعات، مجموعه‌ها و ماشین‌آلات دانش‌بنیان مورد نیاز خطوط تولید با اهداف خودکفایی و قطع وابستگی، جلوگیری از خروج ارز و نیز اشتغال‌زایی بوده است.

علی زهرودی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در ارتباط با اهمیت توسعه در بخش معدن، بیان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی در سال‌های اخیر با سرعت بسیار بالایی توسعه یافته است و امروزه این صنعت نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی، صادرات غیر نفتی و ایجاد اشتغال در کشور ایفا می‌کند. با این حال، با توجه به اینکه تاکنون در شرکت‌­های بزرگ معدنی کشور عمدتا تمرکز بر انتقال کارخانه و افزایش میزان تولید با هدف درآمدزایی بیشتر بوده است متاسفانه فرهنگ ریسک­‌پذیری در این شرکت­‌ها بسیار کم­رنگ بوده و توجه کمتری به ایجاد ساختارهای مهندسی، دانش‌­بنیان و تحقیق و توسعه به منظور رفع نیازهای خطوط تولید به قطعات، مجموعه‌­ها، ماشین‌­آلات و تجهیزات شده است. به همین دلیل، تغییر نگاه شرکت‌های معدنی از خارج به داخل در خودکفایی بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: بر همین اساس، به منظور رفع نیازهای اساسی و فناورانه خطوط تولید و همچنین احداث کارخانه‌­های جدید مبتنی بر دانش و توان داخلی، ضروری است که صنایع معدنی بزرگ، با استفاده از ظرفیت­‌های بالای مهندسان نخبه خود و همچنین توانمندی‌­ها و ظرفیت­‌های متعدد در کشور اعم از بالفعل و بالقوه برای ساخت حداکثری قطعات، مجموعه‌­ها، ماشین‌­آلات و تجهیزات مورد نیاز خود اقدام کنند. نیازی که در سال‌های اخیر و به دنبال شرایط تحریمی کشور، اهمیت دوچندانی یافته است. بدیهی است که ارتقای سطح دانش و تجربه متخصصان کشور و اتکای صنایع معدنی به توان داخلی، ضمن کاهش و حتی قطع نیاز به کشورهای خارجی، موجب کاهش سطح هزینه‌ها و بهبود سودآوری این واحدها خواهد شد و تاثیر بسزایی در ایجاد اشتغال و حتی بهبود شرایط اقتصادی کشور خواهد داشت.

ضرورت توسعه بومی‌سازی در گهرزمین

معاون مهندسی شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین در خصوص ضرورت بومی‌سازی، عنوان کرد: منطقه گل‌گهر در استان کرمان، با برخورداری از ذخایر غنی و بزرگ سنگ‌آهن، یکی از مهم‌ترین قطب‌های معدنی و صنعتی در ایران و خاورمیانه به شمار می‌آید. این ناحیه چندین آنومالی بزرگ سنگ‌آهن را در خود جای داده است. شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین در سال ۱۳۸۳ به منظور بهره‌برداری از آنومالی سنگ‌آهن شماره ۳ منطقه گل‌گهر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش در این منطقه و تامین زنجیره فولاد تاسیس شد. این شرکت از سال ۱۳۹۵، با ایجاد واحد بومی­‌سازی و با جذب مهندسان جوان و نخبه و استفاده از آن‌ها در ترکیب با متخصصان مجرب، بومی­‌سازی قطعات و تجهیزات دانش‌بنیان و فناورانه مورد نیاز خطوط تولید خود را عملیاتی کرده است. در این راستا، ضمن شناسایی دقیق و علمی و عملیاتی محصول مورد نیاز توسط تیم مهندسی و به موازات آن، شناسایی پیمانکاران داخلی توانمند که در حوزه­‌های طراحی مهندسی و ساخت دارای قابلیت‌­های بالایی هستند، سه راهبرد اساسی به منظور ساخت داخل نمونه­‌های باکیفیت مشابه نمونه­‌های غربی برای اولین بار در کشور در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.

زهرودی در ادامه به راهبردهای اتخاذشده در این زمینه اشاره کرد و گفت: طراحی مدل خاص و غیر کلاسیک بومی­‌سازی بر پایه همکاری و همیاری کارفرما با پیمانکاران در فرایندهای طراحی و ساخت متناسب با سطح توانمندی آن­‌ها و فناوری محصول (و با پذیرش ریسک­‌های عملکردی)، بومی­‌سازی فناوری با مکانیزم­‌های «مهندسی معکوس» و «طراحی مستقیم مبتنی بر تحقیق و توسعه» و توسعه بومی‌­سازی از سطح طراحی و ساخت قطعات و مجموعه‌­های خاص به سطح ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی سنگین و در ادامه، احداث کارخانجات مبتنی بر ماشین‌­آلات ساخت داخل، سه راهبرد تعریف شده در مجموعه مدیریتی گهرزمین است.

وی تصریح کرد: در شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین، فعالیت­‌های بومی‌­سازی به صورت پروژه­‌محور و در قالب برنامه­‌های پنج ­ساله تعریف شده‌ و مبتنی بر راهبردهای مذکور، تاکنون منتج به اجرای موفقیت­‌آمیز چندین پروژه بزرگ و ملی در تولید محصولات دانش‌بنیان و فناورانه شده­ است. این امر، علاوه بر رفع وابستگی کامل و نیز اشتغال­‌زایی برای متخصصان و مهندسان نخبه در حوزه‌های طراحی و مهندسی، تنها در حوزه قطعات در سال ۱۴۰۰، قریب به ۲۰ میلیون یورو جلوگیری از خروج سالیانه ارز در سطح شرکت را در بر داشته است. همچنین در حوزه بهره‌وری در سال ۱۴۰۰ نیز با انجام پروژه تعمیرات اساسی تجهیزات خطوط تولید، از عدم‌­النفع شرکت به میزان بیش از ۸۳۰ میلیارد تومان جلوگیری کرده است.

پروژه‌­های دانش‌­محور و فناورانه بومی­‌سازی

معاون مهندسی شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین در ارتباط با پروژه‌­های دانش‌­محور و فناورانه بومی­‌سازی این شرکت، مطرح کرد: طراحی و ساخت رول­‌های آسیاب­‌های غلتکی فشار بالا «HPGR»، بومی­‌سازی قطعات تکنولوژیک کاربیدتنگستن («STUD»، «EDGE-BLOCK» و «CHEEK-PLATE») ویژه آسیاب‌های «HPGR»، طراحی، ساخت، نصب و راه‌­اندازی ماشین پیچیده انباشت و برداشت ترکیبی کارخانه گندله­‌سازی، طراحی و ساخت گیربکس سنگین آسیاب «HPGR»، تعمیرات اساسی بدنه آسیاب­‌های گلوله­‌ای (بال­میل) خطوط کنسانتره و طراحی و ساخت لوله­‌های ضد سایش انتقال اسلاری با عمر عملکردی بسیار بالا، از جمله اقدامات این شرکت در این زمینه بوده است.

زهرودی ادامه داد: گفتنی است که به دلیل تحقق بومی‌­سازی واقعی با انجام مهندسی معکوس و یا تحقیق و توسعه، این فرایند مهندسی که منتج به تولید محصول می­‌شود، ذاتا دانش‌­بنیان و فناورانه به شمار می‌­آید. بر همین اساس در برنامه‌­ریزی سال ۱۴۰۱، توجه ویژه‌­ای به توسعه فعالیت­‌های دانش‌­بنیان شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به طراحی و ساخت گیربکس‌­های صنایع معدنی با ظرفیت توان چهار هزار و ۹۰۰ کیلووات و طراحی و ساخت الکتروموتورهای صنایع معدنی با ظرفیت توان تا ۶ هزار کیلووات اشاره کرد.

وی در پایان یادآور شد: برنامه بومی‌­سازی شرکت سنگ‌ آهن گهرزمین از ابتدای ایجاد بر مبنای دستیابی به فناوری و ساخت قطعات، مجموعه­‌ها و ماشین­‌آلات دانش‌­بنیان مورد نیاز خطوط تولید با اهداف خودکفایی و قطع وابستگی، جلوگیری از خروج ارز و نیز اشتغال­‌زایی بوده است. در همین راستا، با توجه به حمایت­‌های مدیران عالی شرکت، ارتقای فعالیت­‌های بومی­‌سازی شرکت در برنامه‌ریزی‌های جدید مبتنی بر احداث کارخانه­‌های تولید در زنجیره فولاد با استفاده از ماشین­‌آلات، تجهیزات و مجموعه‌­های عمدتا ایرانی برای اولین بار در کشور صورت می‌گیرد.

انتهای پیام//

 

به مناسبت هفته هوای پاک مطرح شد؛

۱۱:۰۴ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

با اعلام مدیر بنیاد جهانی «MIKE»،

۹:۰۱ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

تداوم رشد در شرایط بحران؛

۸:۲۹ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد جهان‌آرا اروند عنوان کرد:

۶:۲۹ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

با حضور مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران صورت گرفت؛

۱۱:۵۵ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۵ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

آماده‌باش در صنعت فولاد آسیا؛

۱۰:۵۹ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

در ششمین دوره جشنواره ملی فولاد محقق شد؛

۱۶:۳۱ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح شد؛

۱۷:۴۹ /سه شنبه/۱۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۷ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۶:۱۰ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۶:۰۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۵:۵۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/29

233036

فلزات آنلاین

1403/10/29

665606

فلزات آنلاین

1403/10/29

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/29

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/29

24871

فلزات آنلاین

1403/10/29

14156

فلزات آنلاین

1403/10/29

41286

فلزات آنلاین

1403/10/29

48225

فلزات آنلاین

1403/10/29

44236

فلزات آنلاین

1403/10/29

42271

فلزات آنلاین

1403/10/29

30826

فلزات آنلاین

1403/10/29

30617

فلزات آنلاین

1403/10/29

29417

فلزات آنلاین

1403/10/29

38932

فلزات آنلاین

1403/10/29

37715

فلزات آنلاین

1403/10/29

60941

فلزات آنلاین

1403/10/29

28521

فلزات آنلاین

1403/10/29

44003

فلزات آنلاین

1403/10/29

48651

فلزات آنلاین

1403/10/29

5229800