سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۱۶ /پنج شنبه/۷ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۸:۴۱ /یکشنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

عضو هیئت مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه عنوان کرد:

تولید، قربانی دستورالعمل‌ها

عضو هیئت مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه گفت: در گذشته وزارت صمت حامی تولیدکنندگان بود اما اکنون با ابلاغ دستورالعمل‌های دست‌وپاگیر و همچنین قیمت‌گذاری دستوری، موانع بزرگی بر سر راه تولید قرار داده و موجب ضرر تولیدکنندگان فولادی شده است.

جهاندار شکری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، عنوان کرد: در صورت تعریف ساختار مناسب، بورس کالای ایران بهترین بستر برای شفافیت در معاملات است اما بیشتر از پتانسیل‌های کنترل قیمت آن استفاده می‌شود. در واقع بورس کالا به عنوان یک ابزار جهت کاهش قیمت محصولات در ایران تعریف شده است.

پیامد قیمت‌گذاری دستوری

عضو هیئت مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه بیان کرد: از یک سو، دستورالعمل‌‎ها تمامی تولیدکنندگان را ملزم به عرضه تمامی مواد اولیه در بورس کالای ایران کرده است و از سوی دیگر، قیمت‌گذاری‌ها به صورت دستوری تعیین می‌شود. در صورتی که تولیدکنندگان، همه محصولات خود را در بورس کالای ایران عرضه نکنند، مشمول جریمه می‌شوند. این مسائل نشان می‌دهد که رویه اجرا شده از سوی سازمان‌های مربوطه سالم نیست و معاملات با منطق و مطابق فرضیات صحیح صورت نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: در حقیقت با توجه به دستورالعمل ابلاغ شده از سوی وزارت صمت، بعضی معاملات که دارای شفافیت نبود، اکنون به عنوان اهرم و ابزاری جهت تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها استفاده می‌شود؛ در واقع پیامد منفی این دستورالعمل‌ها، آشفتگی و به‌ هم ریختگی تمامی محاسبات و برنامه‌های تولیدکنندگان شده است.

شکری عنوان کرد: در کجای دنیا مواد اولیه با نرخ‌های بیشتر از قیمت واقعی که به صورت دستوری از سوی دولت تعیین شده است، عرضه می‌شود و افزایش هزینه تولید و ضرر تولیدکننده را به همراه دارد؟ در کجای دنیا قیمت مواد اولیه نزدیک به قیمت محصول نهایی تعیین می‌شود؟ در هیچ کشوری بدون مشورت با فعالان اقتصادی یک بخش، تصمیمی برای آن بخش گرفته نمی‌شود. هر حوزه اقتصادی که دستوری عمل کنیم، این مشکلات به وجود می‌آید.

عضو هیئت مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه با بیان اینکه بورس کالای ایران دستمایه وزارت صمت شده است، گفت: این وزارتخانه در گذشته حامی تولیدکنندگان بود. در واقع، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در راستای طرح کوچک‌سازی دولت، دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن ادغام شدند و اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل اینکه خود را موظف به کنترل بازار و قیمت‌ها می‌داند، به صورت واقعی از بخش تولید حمایت نمی‌کند.

تصمیم‌گیری‌های غلط موجب التهاب بازار می‌شود

شکری با انتقاد به دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد: متاسفانه وزارت صمت با بخشنامه‌های متعددی که با فرمول نادرست به بورس کالای ایران دیکته می‌کند، باعث وارد شدن آسیب‌های فراوانی به بدنه صنعت می‌شود.

وی افزود: به عنوان مثال، قیمت تیرآهن در مقایسه با قیمت شمش فولادی ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم ارزان‌تر در بورس کالای ایران عرضه می‌شود؛ در صورتی که در هیچ بازاری محصولات به این‌ گونه دادوستد نمی‌شود. این سازوکارها نشان می‌دهد به هیچ عنوان راهکارهای تعیین شده از جانب وزارت صمت صحیح نبوده است. به طوری که در ابتدا تمامی تولیدکنندگان ملزم به عرضه محصولات در بورس کالای ایران شده‌اند که در این عرضه‌ها با توجه به دستورالعمل، دامنه مثبت و منفی ۳ درصد لحاظ می‌شود. این یعنی زمانی که تقاضا برای محصول وجود نداشته باشد، در عرضه بعدی باید قیمت عرضه ۳ درصد کاهش یابد؛ به طور حتم با توجه به نوسانات بازار فولاد و جامعه، اجرای این دستورالعمل منطقی نیست.

عضو هیئت مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه در پایان اظهار کرد: اکنون فشار دوچندانی بر تولیدکنندگان تحمیل شده است که نتیجه تصمیم‌های غلط وزارت صمت است. به تدریج بعضی واحدهای فولادی به تعطیلی کشیده‌اند و متاسفانه دو ماه آینده که بازار فولاد تقاضای مطلوبی خواهد داشت، با کمبود فولاد مواجه خواهیم بود. در آن زمان، هر سازوکاری که جهت جلوگیری از افزایش قیمت‌ها از سوی دولت اجرا می‌شود، بی‌ثمر خواهد بود.

انتهای پیام//

در 11 ماهه 1403 حاصل شد؛

۸:۴۱ /سه شنبه/۲۸ اسفند ۱۴۰۳

با تصویب هیئت‌ مدیره،

۶:۴۷ /سه شنبه/۲۸ اسفند ۱۴۰۳

واکنش‌های جهانی و پیامدهای اقتصادی چیست؟

۱۱:۲۱ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده،

۱۰:۳۲ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان:

۹:۵۵ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

ابراهیم جانقربانیان، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۷ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۵ /شنبه/۲۷ بهمن ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

روزهای دشواری در انتظار اوکراین است؛

۱۱:۳۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز؛

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه؛

۱۰:۴۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۵:۱۲ /شنبه/۲۰ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۳ بهمن ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800